Eilandhoppen op Maat hanteert de voorwaarden van de ANVR. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de reizen en van de informatie daarover. De reizen op deze website worden aangeboden onder het beding dat de Reisvoorwaarden van de ANVR van toepassing zijn op alle aanbiedingen op deze website tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is.
Op het boekingsformulier moet u aanvinken dat u voor boeking kennis hebt genomen van en akkoord gaat met de specifieke voorwaarden.

Vanwege onze specialistische werkwijze hebben we naast de reisvoorwaarden van de ANVR een aantal specifieke voorwaarden.

Artikel 1. Totstandkoming overeenkomst

1.1

Alle overeenkomsten komen schriftelijk of telefonisch tot stand als de voor de overeenkomst noodzakelijke gegevens zijn doorgegeven en Eilandhoppen op Maat BV u een bevestiging/factuur heeft toegestuurd.

1.2

De reiziger heeft geen herroepingsrecht met betrekking tot overeenkomsten waarop deze ANVR Reisvoorwaarden van toepassing zijn.

1.3

Het aanbod van de organisator is vrijblijvend. Hij kan zo nodig het aanbod, ook nog na jouw aanvaarding van het aanbod en eventuele bevestiging daarvan door hem, herroepen. De organisator moet de herroeping zo spoedig mogelijk doen, maar in ieder geval binnen 24 uur (reizen naar Europa en de Middellandse Zeelanden), respectievelijk binnen 48 uur (reizen naar overige bestemmingen) na de dag van aanvaarding onder opgaaf van redenen. Als je het aanbod in het weekend aanvaardt, vangt de termijn voor herroeping door de organisator aan op zondagavond middernacht, tenzij deze gevolgd wordt door een algemeen erkende feestdag in welk geval de termijn aanvangt om middernacht van de laatste feestdag.

Artikel 2. Bevestiging

Alle overeenkomsten worden schriftelijk bevestigd per email of post. Onjuistheden dienen binnen 7 werkdagen na ontvangst doorgegeven te worden.

Artikel 3. Betaling

Bij het boeken van een vlucht en een landarrangement (combinatie transfers, evt. autohuur, ferry's en accommodaties) ontvangt men direct een factuur. De volledige kosten van de vlucht, 15% van het landarrangement en eventuele verzekeringen dienen binnen 10 dagen betaald te worden. Het restantbedrag dient 6 weken voor vertrek op onze rekening te staan. Bij een boeking minder dan 6 weken voor vertrek dient het gehele bedrag direct overgemaakt te worden. U kunt betalen met Ideal of per bankoverschrijving. Wij kunnen geen creditcardbetaling accepteren.

Artikel 4. Reissom

De gepubliceerde reissom geldt per persoon, tenzij anders is aangegeven. Hierbij zijn de diensten en voorzieningen zoals deze in de gepubliceerde arrangementen zijn omschreven inbegrepen.

Artikel 5. Annulering van het landarrangement door de reiziger zijn volgens de ANVR voorwaarden:

Onder landarrangement wordt verstaan: alle geboekte diensten met uitzondering van de vluchten en eventuele reis- en/of annuleringsverzekeringen.

Artikel 5.1 Annulering van de vlucht

Aan annulering van de vlucht zijn 100% kosten verbonden.

Artikel 6. Klachten

6.1

Onverhoopte klachten en tekortkomingen dienen direct schriftelijk aan een plaatselijke vertegenwoordiger of agent te worden gemeld. Indien niet aanwezig dient contact opgenomen te worden met het kantoor van Eilandhoppen op Maat. Zo kunnen wij proberen de klacht te verhelpen.

6.2

Klachten die niet schriftelijk ter plekke zijn gemeld kunnen achteraf nooit leiden tot een schadevergoeding.

Vliegreisvoorwaarden

Voorwaarden voor vervoer per ferry

Eilandhoppen op Maat biedt de best mogelijke bootverbindingen aan tijdens het eilandhoppen door Griekenland. Wees erop bedacht dat de veerboten soms met vertraging varen en de maatschappijen de schema's kunnen wijzigen. Wij behouden het recht om de eilandverblijven te verkorten, te verlengen of om te draaien als dit noodzakelijk is door de weersomstandigheden of een schemawijziging van de ferrymaatschappij.

Voorwaarden voor autohuur

De voorwaarden van het huren van een auto verschillen per eiland in kleine mate van elkaar. Voor de precieze voorwaarden verwijzen we u naar de daarvoor bestemde pagina's op onze website. Voor de Ionische eilanden en het vaste land gelden daarnaast de Algemene voorwaarden van Sunnycars.

Voorwaarden voor transfers

Indien u een transfer boekt in een van onze pakketten kan het voorkomen dat accommodaties, vluchten en ferry's voor het vervoer gecombineerd worden, zodat de transfer wat langer kan duren dan gebruikelijk. Wij vertrouwen erop dat u hiervoor begrip zult hebben.

Algemeen

Reizen buiten het hoogseizoen

In het laagseizoen is het minder druk dan in het hoogseizoen. Het kan daarom gebeuren dat gedurende een bepaalde periode niet alle faciliteiten, zoals bv. restaurants en zwembad geopend zijn. Wij hunnen hierop helaas geen enkele invloed uitoefenen.

Persoonsgegevens

Eilandhoppen op Maat springt vertrouwelijk met uw gegevens om en verstrekt deze niet aan derden. Eilandhoppen op Maat behoudt zich het recht om uw gegevens te gebruiken om in contact met u te komen door middel van bijvoorbeeld een mailing.

Reserveringen voor het jaar 2012 en later

Op reserveringen is de nieuwe reisbureauregeling van toepassing. Indien gedurende het seizoen 2012 de BTW-voorschriften betreffende de reisbranche mochten worden gewijzigd zullen de reissommen dienovereenkomstig automatisch stijgen of dalen.

Accommodaties

Alle op de website getoonde accommodaties zijn voorbeelden van accommodaties waar u zou kunnen verblijven. Daar wij zo flexibel zijn, vertrek op elke dag mogelijk is en elke gewenste verblijfsduur mogelijk is, is het onmogelijk om bij elke offerte de beschikbaarheid van alle accommodaties te controleren. Daarom werken wij met een poule van accommodaties. De accommodaties in zo een poule zijn gelijkwaardig aan elkaar qua prijs, service en kwaliteit. Indien alternatief 1 niet meer beschikbaar is, proberen wij alternatief 2 te boeken enz. Mocht er geen enkele accommodatie in de poule beschikbaarheid hebben, nemen we contact met u op en gaan we samen op zoek naar een passend alternatief.

Wijzigingen

Indien u na boeking, om wat voor reden dan ook, uw verblijf in één van de plaatsen/ in één van de accommodatie wilt verlengen/verkorten/wijzigen (naar een andere accommodatie) zijn alle meerkosten voor eigen rekening. Indien u nog niet op reis bent, kunt u de meerkosten per bank aan ons overmaken. Indien u reeds op de bestemming bent, dienen deze ter plaatse betaald te worden.