Wij zijn lid van het ANVR onder nummer 04922.

De zes zekerheden van de ANVR maken het verschil

Om rustig op reis te kunnen gaan, is het van belang zekerheid in te bouwen. Bij het zoeken van een reis komt u dan ook regelmatig het ANVR-logo tegen.

Wat betekent dit en wat biedt het u als reiziger?

Wij geven u 6 redenen waarom het verstandig is om bij het boeken van uw vakantie- of zakenreis op het ANVR-logo te letten.

1. Eerlijke voorwaarden

Controleert u 'de kleine lettertjes' als u een reis boekt? De reis- en boekingsvoorwaarden die ANVR-reisondernemingen hanteren zijn overeengekomen met de Consumentenbond. Dit voorkomt dat u bij bijvoorbeeld het betalen, annuleren of wijzigen van een reis met onredelijke bepalingen wordt geconfronteerd.

2. Uw geld in goede handen

Vaak moet u voor uw reis een aanbetaling doen. Maar is uw geld wel in goede handen? Alleen betrouwbare bedrijven die een verklaring van goed gedrag kunnen overleggen, mogen lid worden van de ANVR. ANVR-reisondernemingen zijn bovendien aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) of Stichting Garantiefonds Specialisten Turkijereizen (SGST). Dit betekent dat in geval van faillissement SGR of SGST volgens de voorwaarden de schade, uw vooruitbetaalde reissom, vergoedt. Dat biedt u zekerheid.

3. Veilig reizen

U gaat soms naar verre bestemmingen, maar wat als daar iets mis gaat? Alle ANVR-touroperators zijn aangesloten bij Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Dit betekent dat, in het geval zich een calamiteit voordoet tijdens uw vakantie u de kosten vergoed krijgt. Busreizen van ANVR-touroperators mogen alleen plaats vinden met bussen welke aan strenge veiligheidseisen van het Keurmerk Touringcarbedrijf voldoen. Tenslotte moeten ANVR-touroperators zich houden aan strakke regels om de risico's van legionella te vermijden. De regels zijn opgesteld door het Ministerie van Volksgezondheid. De ANVR informeert haar leden en ziet hier op toe. Alle ANVR-reisondernemingen hebben uitgebreide landeninformatie met gezondheidsinformatie, noodzakelijke inentingen, benodigde grensdocumenten, reisadviezen en omstandigheden waar u rekening mee moet houden. Vraag er naar wanneer u op reis gaat.

4. Kwaliteit voorop

Krijgt u wel een deskundig en goed advies? ANVR-reisagenten en touroperators hebben de plicht hun personeel adequaat op te leiden. De ANVR ziet hierop toe. Uw vakantie is dus in goede en deskundige handen. Ook voor een los vliegticket bent u bij een ANVR-reisonderneming aan het juiste adres.

5. Verantwoord reizen

U gaat graag op reis, maar wat zijn de gevolgen voor o.a. het milieu van uw reizen voor de bestemming? ANVR-leden zien er op toe dat aangeboden reizen verantwoord zijn. ANVR-leden laten zich dus niet in met bijv. reizen die kinderprostitutie mede ten doel hebben. Alle reisorganisaties hebben ook een milieubeleidsplan opgesteld met praktische maatregelen. Door rekening te houden met milieu, mensen, natuur en cultuur blijft reizen in de toekomst ook goed mogelijk.

6. Zekerheid bij klachten

Welke garanties heeft u als er toch iets mis gaat? ANVR-reisondernemingen helpen u bij klachten over uw gemaakte reis. Zij respecteren ook alle uitspraken van de Geschillencommissie Reizen. De ANVR ziet toe dat de uitspraken van de Geschillencommissie ook door de leden worden nagekomen. ANVR-leden die vakantiereizen organiseren, hebben allemaal een goede aansprakelijkheidsverzekering. De ANVR stelt de voorwaarden vast en ziet hier streng op toe.