Verzekeringen

Wij willen u aanraden om bij het boeken van een reis goed na te denken over een eventuele verzekering. Mocht er onverhoopt iets gebeuren tijdens of voor aanvang van de reis kan dat veel geld kosten. Door het afsluiten van een verzekering voorkomt u hoge uitgaven. Wij kunnen u twee soorten verzekeringen aanbieden, namelijk een reis- en een annuleringsverzekering. Let er op dat u een annuleringsverzekering uiterlijk 7 dagen na boeking af dient te hebben gesloten. Hieronder vindt u een uitgebreid overzicht van deze verzekeringen.

Annuleringsverzekering

Het is al vervelend genoeg als u uw vakantie moet annuleren door bijvoorbeeld ernstige ziekte of overlijden van directe familie. Als u dan ook nog eens uw volledige reissom moet betalen, maakt dit het leven extra zuur. Met een annuleringsverzekering kunt u dit laatste voorkomen. De verzekeringsmaatschappij betaalt bij een geldige annuleringsreden de annuleringskosten aan u terug. Een annuleringsverzekering is echter ook nuttig tijdens de reis. Mocht er tijdens uw reis onverhoopt iets gebeuren waardoor u de reis moet afbreken, dan kunt u de niet genoten reisdagen terugkrijgen.

Geldige annuleringsredenen zijn onder andere

Reisverzekering

Het belang van een reisverzekering wordt nog wel eens onderschat. Maar als u zonder reisverzekering op vakantie gaat, dan kunt u onverwachts voor hoge kosten komen te staan, denk hierbij aan personenhulpverlening, telecommunicatiekosten, buitengewone kosten (bijvoorbeeld extra reis- en verblijfkosten door een ernstige ziekte) en bagage. Ook medische kosten kunnen al gauw hoog oplopen, zeker in het buitenland. U krijgt vaak andere zorg dan in Nederland en bovendien tegen een ander tarief. Meestal vergoedt de zorgverzekeraar, dat wat in Nederland gangbaar is. Het meerdere komt dan voor eigen rekening. Met de kortlopende verzekering worden al uw onvoorziene kosten vergoed. 100%. Waar u ook bent.

Kosten van verzekeren

Naast de keuze tussen een reis- en annuleringsverzekering (of allebei!) dient u ook nog een keus te maken tussen een kortlopende (enkel voor de geboekte vakantie) of een doorlopende verzekering (hele jaar geldig, en voor iedere vakantie/concert etc.). Het ligt er een beetje aan wat interessant voor u is. Indien u meerdere malen per jaar op vakantie gaat zijn doorlopende verzekering wel zo makkelijk (en voordelig). Ook als uw totale reissom de €1300,- voor één persoon, €2200,- voor twee personen of €2500,- voor meer personen passeert is een doorlopende annuleringsverzekering vaak voordeliger dan een kortlopende.

De kortlopende reisverzekering kost €1,80 p.p. per dag. Hier komt nog eenmalig €4,50 aan afsluitkosten bij. Over beide bedragen dient 21% assurantiebelasting betaald te worden.
De kortlopende annuleringsverzekering kost 5,6% van de reissom per persoon. Ook hier komt nog eenmalig €4,50 aan afsluitkosten bij en wordt 21% assurantiebelasting in rekening gebracht.