We zijn nu net een week terug van een hele fijne vakantie: 22 dagen zon en zee. Ik laat je graag weten wat we ervan vonden. De reis in zijn geheel was prima geregeld. Er stond telkens iemand klaar om ons op te vangen. De koffers waren heel snel uit het vliegtuig op Skiathos. We moesten ruim 2 uur wachten op de ferry maar dat was eigenlijk niet erg. De zon scheen, leuk gezelschap, de vakantie was begonnen.

Alonissos: Ik werd opgewacht door de eigenaresse van Pansion Nina. omdat mijn man en zoon vier dagen later arriveerden, hebben we jammer genoeg niet zo veel van gezien. Het appartement (Pansion Nina) was geweldig. De ligging was mooi, uitzicht op de haven, dichtbij het centrum (bij alles eigenlijk, bus, taxi, winkels!). We hadden een upgrade gekregen en zaten in een junior suite. Mooi terras met ligbedden, voile gordijnen. Veel aandacht voor details, ook in het appartement. Heerlijke ruime douche, zachte handdoeken. Verwennerij!
De eigenaresse heeft me veel informatie gegeven over dingen die ik kon doen, waar ik het best kon eten, waar welk strand met welke voorzieningen was. Ik ben nog met de bus naar Leftos Gialos Beach geweest, mooi strand. Ik heb ook met de bus de Old Town bezocht. Leuk uitstapje. We hebben hier een motorbootje gehuurd en zijn langs Peristera gevaren, hebben gesnorkeld bij het wrak en heel veel zee-egels gevonden. Lekker geluncht bij Kalamakia. Prima dag. Het eiland zelf oogt zeer groen, net als de andere twee eilanden overigens.
Skopelos: Ook hier werden we opgevangen. We zijn naar ons appartement gebracht en hebben gelijk een auto gehuurd. Dit gaf ons de mogelijkheid meer van het eiland te zien zonder afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer en/of taxi's. Qua ruimte was het appartement prima. Zowel aan voor- als achterzijde balkon met vrij uitzicht. We zaten op een hoek. Jammer van de wespen, daardoor konden we niet buiten eten. Qua inrichting liet het appartement wat te wensen over. De keuken was wel super minimaal ingericht: een oventje met 2 ingebouwde kookplaatjes nodigde niet uit tot koken , weinig messen. De douche was aandachtspunt: vaste douche gaf erg weinig water, de handdouche kon niet hangen!..Maar we hebben het prima gehad maar het was een groot verschil met het eerste appartement qua comfort.
We zijn naar de vuurtoren gewandeld. Uiteraard ook het rotskerkje gezien. Erg leuk. We hebben veel stranden bezocht, veel gesnorkeld. Favoriet was Stafylos beach.
Skiathos: we werden met andere gasten (voor een andere accommodatie) in één taxibusje vervoerd. Jammer genoeg stopte de taxi beneden waardoor we met onze koffers een behoorlijke klim moesten maken naar het appartement en het was erg warm.
Ook dit appartement had prachtig uitzicht op de haven. We hebben hier via de eigenaar gelijk een auto gehuurd, dit keer een Suzuki Jimny omdat er veel onverharde wegen zijn. Deze auto heeft zijn dienst bewezen: de mooiste stranden bevonden zich aan de noordkant van het eiland. Mikros Aselinos was onze favoriet. We hebben veel onverharde wegen bereden. Ook aan de kant van de luchthaven, daar hebben we ook nog een groot klooster bezocht. De laatste week was code geel voor extreem weer. Het was bijzonder warm en daardoor hebben we erg lui gedaan.
De taxi naar de luchthaven was nog even spannend. De taxi kwam later maar we waren ruim op tijd op de luchthaven.
We zouden op Alonissos sowieso nog wel een keer willen terugkomen om meer te zien. Een auto op de eilanden is wel handig.
Het was een prima vakantie. Heerlijk weer, goed eten, aardige Grieken. Echte vakantie.
Veel dank voor je hulp. We hebben echt genoten.
Warme groeten,
Birgitte, Emiel en Hidde

Vraag ook een offerte aan voor de 22-daagse reis Alonissos - Skopelos - Skiathos

Offerte aanvragen Lees meer over deze reis