Wij zijn echt tevreden hoor.
Reis, transfers, vouchers en reserveringen waren allemaal prima in orde; taxi's op tijd en keurig.

Het hotel Skopelos Village, de sea brease suite!, en de (wellness)voorzieningen in het hotel: prima.

Pension Nina vonden wij echt helemaal top!
De locatie bij het levendige haventje, het gebouw, de studio, het balkon, het uitzicht, de gastvrouw, netheid; super.

Het hotel op Skiathos, Mandraki, was zeker niet slecht, maar wij hadden zelf even beter moeten opletten. De standaardkamer vonden wij klein, geen waterkokertje op de kamer met koffie/thee, het matras was niet tof en de locatie vonden wij niet zo prettig. Veel Engelsen en pubachtige taferelen in de directe omgeving.
Het strand van Koukounaris vonden wij een beetje treurig/uitgeleefd. Dat komt vooral door de moerasachtige zogenoemde "ecologische zone" die ongeveer tussen het hotel en het strand zit. Het Mandraki Eliasstrand (een half uurtje lopen) vonden wij fijner.

De eilanden waren geheel volgens onze verwachting:
Skiathos vonden wij niet zo fijn, maar noodzakelijk vanwege de transfer naar andere twee eilanden.

Skopelos vonden wij oke voor een paar dagen. Wat aardige strandjes, waarvan de meeste met weinig voorzieningen (geen stranddouche of toilet). Het strand bij Skopelos stad (bij het hotel) kun je overigens geen strand noemen hoor. Beste strandje daar qua strand, zee en voorzieningen is wat ons betreft Limnonari.
Skopelosstad is echt mooi. We hebben daar 's avonds met plezier rondgestruind en hebben natuurlijk bij een paar leuke restaurantjes gegeten: Platanos met de Friese eigenaresse en het heerlijke gefrituurde brood, kyratso's kitchen aan de haven. Natuurlijk hebben wij ook de mam-mia-kapel bezocht :)

Alonissos is echt onze favoriet gebleven. Wij noemen het nu het Vlieland of het st Barth van de noordelijke sporaden. Er is echt genoeg te doen hoor voor een volle week. Oud-Alonissos-stad is een mini-uitvoering van Skopelosstad (de chora). Het eiland is in verhouding met de andere twee eilanden schoon.
Het is leuk om over het eiland te zwerven (autootje) en alle verschillende strandjes te bezoeken. Zeker in deze tijd; alles bloeit en je ruikt overal wilde kruiden.
De voorzieningen op de georganiseerde beaches zijn (vinden wij) echt beter dan op Skopelos en wij vinden de strandjes/baaien ook mooier en vooral veel schoner dan de strandjes/baaien op Skopelos. Qua kleuren is Kokinakastro prachtig en qua voorzieningen is het heerlijk loungen op Leftas Gialos. In Steni Vala moet je zijn voor visrestaurants (een van de vele goede tips van Grisula van pension Nina).

We hebben trouwens zowel op Skopelos en op Alonissos lokaal een autootje gehuurd, want dat is wel nodig om de eilandjes goed te kunnen bekijken. Allebei keren prima; schappelijke prijzen en geen gedoe.

Als laatste waren wij blij dat je zo snel hebt gereageerd t.a.v. de ferriestaking, waardoor we dag extra op Alonissos hadden. Je hebt het prima opgelost. Nogmaals dank daarvoor.

Kortom: wij hebben een fijne vakantie gehad. Wij bevelen eilandhoppenopmaat.nl aan bij anderen (Alonissos ook) en je hebt grote kans dat we nog eens bij je aankloppen met een eiland-reiswens.

Vraag ook een offerte aan voor de 15-daagse reis Alonissos - Skopelos - Skiathos

Offerte aanvragen Lees meer over deze reis