Wij hebben het heel erg naar de zin gehad. Het hoppen beviel ons erg goed. Gezien de grootte van de eilandjes is 4-5 dagen ook precies de goede tijd om er te verblijven.
Ons eerste hotel (Atlas) in Skiathos was precies zoals veracht een plek om 1 nacht door te brengen. Helaas ging er alleen iets mis bij het vervoer naar de ferry de volgende dag, want er kwam niemand opdagen. We hebben toen een taxi aangehouden en die heeft ons toen (zonder verdere kosten, maar wel met een boel overleg met de centrale) naar de haven gebracht. Hadden wij vooraf geweten over welke afstand dat het ging, dan hadden we ook zelf naar de ferry kunnen lopen (nu moesten we een paar honderd meter lopen naar de taxistandplaats - linksaf vanaf het atlashotel en licht opwaarts) terwijl we met 500 meter rechtsaf (en alleen maar dalen) zo naar de ferry toe hadden kunnen lopen. Misschien een tip voor andere mensen.
Op Alonissos liep alles geheel gesmeerd. We kregen zelfs een upgrade in Nina's studio's en zijn heel erg tevreden over deze accomodatie. Vooraf leek dit ons de minst luxe bestemming van allemaal, maar het tegendeel was waar. Blij dat je hier geen upgrade voor ons hebt kunnen regelen; was nergens voor nodig geweest.
Op Skopelos (Skopelos Village) hebben wij ons ook prima vermaakt. Het appartementencomplex is ietwat outdatet en maakt daardoor in onze ogen zijn 4 sterren niet waar, maar het personeel was heel vriendelijk en behulpzaam. Voor ons goed genoeg in ieder geval. Een lekker zwembandje om 's avonds even te koelen werd ook door ons gewaardeerd.
Bij het ophalen van de ferry op Skiathos is het helaas weer misgegaan. Er stond niemand klaar. Met behulp van enkele zoals gewoonlijk zeer behulpzame Grieken is er contact met het hotel (Skiathos luxury living) opgenomen. Die wisten van niets! Gelukkig bleek ook hier de afstand van de ferry naar het hotel slechte een 400 meter (licht stijgend) dus die hebben we ook weer lopend afgelegd. geen probleem, maar we hadden het graag geweten.
Ook hier een prachtig appartement en een zwembad om na gedane arbeid 's avonds weer te koelen.

Kortom: erg genoten van deze vakantie en we zien een volgende hop-vakantie voor volgend jaar al weer zitten.
Dank je wel dat alles zo goed geregeld was.

Met vriendelijke groet,

Miriam en Riny

Vraag ook een offerte aan voor de 15-daagse reis Alonissos - Skopelos - Skiathos

Offerte aanvragen Lees meer over deze reis