Het was een prachtige vakantie. Voor de eerste keer op Kreta, een verrassend eiland. Groter contrast met het Groninger platteland is nauwelijks denkbaar.

05-05 Goede vlucht vanaf onze kleine luchthaven Groningen Airport Eelde. De Fiat Panda die ons bij aankomst werd aangeboden was een praktisch nieuwe wagen. Prima geschikt om een paar weken vakantie mee te vieren.

Het Sofia hotel beviel goed voor zo'n eerste nacht. Het ontbijt was goed en ruim voldoende.

06-05 De prachtige rit naar Paleochora. De Kretenzers hebben hun wegen prachtig versiert met bloeiende planten. Bij 'Lito appartments' werden wij vriendelijk ontvangen door dhr. Manolis Kriarias en zijn vrouw(?). Hij bood ons een flesje olijfolie aan en een lekkere fles rode wijn van eigen productie. Het appartement was keurig verzorgd, zeer schoon en fris. Het plaatsje zelf is vriendelijk voor toeristen. Te voet het dorpje en de naaste omgeving verkend. Mooie rondrit gemaakt door west Kreta, tijdens de rit kregen wij een lekke band maar we hadden een 'thuiskomertje' in de auto en bij terugkomst regelde onze gastvrouw e.e.a. met de plaatselijke garage. Prima service! 's Avonds genoten van de restaurantjes. Helaas konden we de Samaria kloof niet lopen omdat er geen vervoer was op de dagen dat wij er waren. Te weinig belangstelling zo in het begin van het seizoen. Op de woensdag dat wij weg moesten reed er wel een bus. Er blijft dus nog wat over voor een volgende reis.
Wel de Anidri Gorge gelopen waar best lastige klauterstukken in zaten. Aan het eind in Anidri lonkte de taverne. De terugweg, een kilometer of 5, hebben we lopend over de weg afgelegd.

10-05 Een mooie rit gemaakt naar Plakias. Goed en schoon appartement. Preveli bezocht en via de trap afgedaald naar het strandje met een wandeling langs de rivier met dadelpalmen.
De volgende dag een rit gemaakt naar Hora Sfakion en vandaar met de boot naar Loutro, echt de moeite waard.

14-04 Op weg naar Mirtos. Onderweg Spili en Matala aangedaan. In Mirtos werden wij verwelkomt door Jos en Annette. Ook hier hebben wij het goed gehad. Gewandeld en zelfs nog een kookcursus gevolgd bij Yiannis Zervakis, de kok van plaatselijk restaurant Katerina. Het was een leuke ervaring om in zijn rommelige keuken wat lekkere Griekse gerechten klaar te maken en deze ook te nuttigen. Het weer werd minder, onweer en regen maar de temperatuur bleef redelijk.

19-04 Een regenachtige rit terug naar Heraklion. De Panda weggezet, de sleutel in een soort brievenbusje gedaan en naar de luchthaven gewandeld. Alles zeer ontspannen en relaxed. De terugvlucht verliep probleemloos en in 3.5 uur landen we weer op Groningen Airport Eelde. Met een uurtje waren we weer thuis.

Samengevat hebben wij een ontspannen vakantie gehad op een mooi eiland met vriendelijke mensen, goed eten en we hebben 12 van de 14 dagen prachtig mooi weer getroffen.
Hetgeen 'Eilandhoppen op maat' voor ons geregeld had klopte als een bus. Dank daarvoor.

Wellicht tot een volgende reis,

Hartelijke groet van Gert en Ineke

Vraag ook een offerte aan voor de 15-daagse rondreis Kreta: Paleochora - Plakias - Mirtos

Offerte aanvragen Lees meer over deze reis