We wilden je toch nog even laten weten hoe fijn we ons verblijf op Kreta hebben gevonden.

Bij aankomst werden we keurig opgewacht door een medewerker van de autoverhuur. Bij het meegegeven geen gedoe met borg of andere zaken alleen het verzoek om met de auto op verharde wegen te blijven.
De Panda is ons uiteindelijk goed bevallen alleen bergop had hij het wel eens wat zwaar.

De locaties waren prima, vooral fijn dat het aan de zuidkust nog relatief kleinschalig en rustig is. Op ons eerste adres in Paleochora werden wij verblijd met een appartement i.p.v. een studio erg vriendelijk van de verhuurster.
Paleochora vonden wij een erg leuke plaats, met aan de ene kant een heerlijk zandstrand en aan de andere kant een gezellige haven met een ruime keus aan horeca, persoonlijk vond ik Paleochora de leukste van de 3 plaatsen.
Vanuit daar hebben wij de Irinikloof gelopen en konden met de boot terug naar onze verblijf. Helaas geen pelikanen gezien in Pelikanos! ook nog een bezoekje aan Sandy Beach gebracht, mooi strand met een gezellige strandtent (lekkere spinazietaart 😊)

In Plakias een prima verblijf door jou geregeld, prachtig appartement, zeer ruim met een heerlijk zwembad. De plaats is gezellig, vooral de boulevard, gevoelsmatig wel iets meer toeristisch dan Paleochora.
Vanuit Plakias een uitstapje naar Souda Beach gedaan, een echte aanrader! Heel gemoedelijke bijna ‘flowerpower-achtige' sfeer.
Rond Plakias schitterende kloven waar je op tochtjes doorheen komt. Ook vanuit Plakias een bezoekje aan Spili gebracht.

Ons laatste plekje in Mirtos beviel ons ook weer prima. Een leuke studio pal een het zwembad. Mirtos is heel gezellig met heerlijke steegjes en prima restaurantjes.
Na 27 jaar eindelijk toch een bezoek aan Spinalonga kunnen brengen, de eerste keer dat wij daar waren (27 jaar geleden dus) voeren de boten niet door te veel wind!
Helaas was er in Mirtos (nog) geen geldautomaat te vinden waardoor we daarvoor op Ierapetra waren aangewezen. We hebben wel begrepen dat er op korte termijn een automaat zal worden geplaatst.

Kortom! je merk het wel, we hebben een heerlijke twee weken gehad op prachtig (Zuid-) Kreta.

Groet van Wiep en Rob

Vraag ook een offerte aan voor de 15-daagse rondreis Kreta: Paleochora - Plakias - Mirtos

Offerte aanvragen Lees meer over deze reis