hoi Andros,

We hebben een goede vakantie gehad.

De accommodatie in Mirtos was helemaal prima, klein maar voldoende ruimte met ons drietjes. Onze dochter kon met een matrasje op de grond in de slaapkamer, dus dat was goed. Het dorpje zelf was erg sfeervol. Fijn dat de zee op loopafstand lag en een heerlijk strandje. Bovendien nog fijn kunnen wandelen in de omgeving (Sarakina kloof oa). Een aanrader! Annemarie hielp prettig om ons wat wegwijs te maken en van gemakken te voorzien.

In Plakias voelde het meteen al wat massaler aan door de grotere boulevard. Is niet helemaal onze smaak, maar daardoor zijn we meer gaan zoeken naar kleinere strandjes en bezienswaardigheden in de omgeving (bijv Imbros kloof gewandeld, in Hora Skafion met de boot naar Loutros). De accommodatie was natuurlijk super de luxe met het zwembad erbij. Voor onze dochter ideaal! Appartement zelf had wel wat kleiner gemogen; mede natuurlijk doordat je met het mooie weer over het algemeen buiten leeft. Hier eigenlijk geen persoonlijk contact met de complex eigenaren.

Paleochora gaf weer dezelfde sfeer als Mirtos, ook al was het iets groter. Ook hier zeer te spreken over de mogelijkheden van de dorpje qua restaurantjes en strandjes in het dorpje zelf. Weer veel gewandeld in kloven in de omgeving (Ag. Irini en de kloof bij Anidri). Tevens Elafonissos bezocht. Eigenaren van het complex zeer vriendelijk en behulpzaam in het verstrekken van informatie over de omgeving of oplossen van kleine ongemakken (en het verschaffen van een wijntje in de avond).

In eerste instantie misten we een routebeschrijving van Paleochora terug naar Heraklion, maar na twee weken onderweg ligt dat uiteindelijk voor de hand. Iedereen was ontzettend flexibel en behulpzaam om met slaapmogelijkheden hier op in te spelen, dus ook geen probleem!

Al met al een prettig verblijf. De reistijden waren goed te doen en door het rondrijden krijg je een mooie indruk van het heuvelachtige eiland. Erg leuk!

Mocht je nog specifieke dingen van ons willen weten, dan helpen we graag.

Vriendelijke groeten,
Marleen & Frank

Vraag ook een offerte aan voor de 15-daagse rondreis Kreta: Paleochora - Plakias - Mirtos

Offerte aanvragen Lees meer over deze reis