hallo,
we zijn weer thuis na een geweldige vakantie.
we hebben het eg naar ons zin gehad, het was ook allemaal prima verzorgd.
nadat we uit het vliegtuig stapte stond er een griek klaar met onze naam voor de auto.
met jou zeer duidelijke beschrijving van hoe we moesten rijden is het prima verlopen.
de eerste week was plakias, villa albatros is zijn 9,5 waard, netjes schoon zeer fijne ligging tegenover het dorp. supermarkt, strand. een hele lieve schoonmaakster uit moldavie, Tania.
eigenaren waren ook zeer vriendelijk
plakias zelf vonden we te toeristisch met een boulevard waar de menu's op een foto staan, maar daar zijn we bijna niet geweest.
we hebben veel rondgereden en in de mooiste dorpjes gegeten, imbroskloof gelopen, spili, prevelliklooster, chania en verder op het geweldige strand.
gratis ligbedden en heerlijke frappe koffie bij je strandbed bezorgd.

na 1 week naar mirtos, kon het nog beter?
ja daar was het ook geweldig, mirtos is een heel leuk plaatsje met toerisme maar op een fijne manier, leuke boulevard en alle winkels die je nodig hebt zijn er.
we hebben daar niet op strand gelegen maar reden elke keer naar tertsa, mooi strand, heerlijk ook gratis ligbedden en frappe op het strand maar ook een taverne vlak voor het dorp waar dagelijks grieks gekookt werd ,
geen menukaart gewoon wat men die dag serveerde. daarna weer terug naar het strandbed.
ook hier veel rond gereden , elounda, agios nicolaos (beide toeristisch maar leuk voor een middag) mochlos(dat was een super plekje, mooie rit en superklein plaatsje met een mini bouelvard met terras)
verder ook sitia nog gezien.
1 keer zijn we naar Ierapetra geweest daar schrokken we van wat een vieze stad, jammer tussen al dat schoon.
het appartement Aliki was over de top zo mooi en uitgebreid ingericht alles zat erin. de opvang daar van Aad en Christofe was ook daar geweldig en behulpzaam.

al met al een fantastische vakantie, de ene week hier en de andere week daar is ook goed bevallen, zo hebben we veel van kreta gezien, we hebben ons toch wel op de afstanden verkeken.
we willen zeker mirtos nog een keer doen we zijn daar nog niet uitgekeken. in ieder geval griekenland.
de grieken op kreta zijn erg gastvrij en vriendelijk, ze willen je allemaal helpen en vinden het leuk om in gesprek te gaan jammer van de taal het moet dan in het engels.
we willen je bedanken voor de uitstekende organisatie, ik heb alleen aan aad moeten vragen hoe het moet met het herbevestigen van de terugvlucht, dat hadden we niet helemaal begrepen.
verder niets dan lof en ik zal jullie zeker aanbevelen bij anderen

groeten jos en monique

Vraag ook een offerte aan voor de 15-daagse rondreis Kreta: Paleochora - Plakias - Mirtos

Offerte aanvragen Lees meer over deze reis