Beste Andros,

Wij hebben genoten van onze vakantie in Griekenland. Het eilandhoppen is ons goed bevallen.

Ik denk dat Paleochora en Santorini er toch wel uitsprongen. De eerste qua gezelligheid en avondactiviteiten, de laatste qua uitzicht en bezienswaardigheden.

Je advies om op de aankomstdag niet avonds te rijden is zeer terecht. De bewegwijzering is zeker niet 100% en wij hadden al moeite om het eerste hotel te vinden vanaf het vliegveld.
Advies zou zijn om de route echt vanaf de auto verhuur op te schrijven (evt met plaatjes), zeker als je net aankomt dan ben je moe en is het lastig te vinden.

Het hotel in Heraklion was wel perfect, zelfs om 23:30 wilden de medewerkers nog een Griekse salade maken voor ons. Echt super vriendelijk!
Sowieso was iedereen in Griekenland buitengewoon vriendelijk en behulpzaam, zelfs in de meer toeristische gebieden.

In Paleochora zaten we niet in het Lito Appartments maar in een appartement iets verderop. Geen probleem op zich omdat de eigenaars ons verzekerden dat wij groter zaten dan hun eigen appartementen.
Wel iets voor jou om even te weten. De eigenaars van Lito hebben ons vele leuke tips gegeven en waren zeer vriendelijk. Naast de diverse avonduitstapjes hebben we hier ook de kloof gelopen vanaf Anidri naar het prachtige strand beneden. Prima te doen voor beginnende hikers als wij. De kinderen vonden het fantastisch.

De route naar Plakias was prima te doen. Leuke stad waar wij een boottour hebben genomen langs drie stranden (Preveli, Agios Pavlos en Triopetra).
Jammer dat dit hotel (prachtig qua opzet) pal naast een bouwterrein ligt, dat verdient het niet. De eigenaars waren vriendelijk, wel wat afstandelijker dan de eigenaars van Lito. Er was bijv geen mogelijkheid om frisdrank of zoutjes te kopen bij hen.

Het hotel in Mirtos was prachtig. Castro is een zeer mooi verblijf - wel veel medelanders. Vicky is een zeer vriendelijke en behulpzame vrouw.
Hier hebben we de Sarakina kloof gelopen en het spookdorp Kalami bezocht. Het dorpje Mirtos zelf is wat kleiner dan Paleochora en Plakias.
In Mirtos waren 2 /3 nachten ook wel genoeg geweest denken we achteraf.

Santorini vonden we echt de moeite waard. De boottocht vanaf Heraklion was prima en ging snel. Uiteraard is het op Santorini veel drukker met toeristen dan op Kreta maar er is veel te doen en te zien op het eiland. We hadden hier makkelijk 4 nachten kunnen doorbrengen. Loizos Apartments is een mooi complex, goed onderhouden en lag centraal t.o.v. het centrum en de gezelligheid van Fira. Vooral in de avond is het erg gezellig in de kleine straatjes en winkeltjes van Fira. We hebben met een traditionele boot de vulkaan, hotsprings, eiland Thiriassia en Oia (voor de zonsondergang) bezocht. De zonsondergang vanaf Oia is echt een belevenis op zich. Vanaf 19.30 uur verschijnen overal mensen (toeristen) op de hoge terrassen in de straatjes en op de rotsen om de zonsondergang te zien.
Op een andere dag hebben we met een lokale bus de opgravingen Akrotiri en Red Beach bezocht. De lokale bussen rijden vanuit Fira langs alle bezienswaardigheden, voor circa 2 euro p.p. (prima te doen). Het verkeer is een drukte van jewelste. Wij waren dan ook blij dat we hier geen auto hadden gehuurd.

Eventuele plaatsingen op jouw website op basis van dit stuk zijn prima maar wij blijven graag anoniem daarbij.

Mocht je nog belangstelling hebben voor enkele tips, dan horen wij dat graag.

Groetjes en nogmaals heel erg bedankt voor de organisatie van een fijne vakantie.

Vraag ook een offerte aan voor de 15-daagse reis Santorini - Kreta

Offerte aanvragen Lees meer over deze reis