De vakantie was eindeloos!
We kijken terug op een heerlijke, zonnige en ondernemende, Griekse reis.

De combinatie Santorini-Zuidkust Kreta beviel prima. Zoals je bij het reserveren direct al adviseerde zijn enkele dagen genoeg om van Santorini te genieten, hoe mooi Santorini ook is.
Een droom om eindelijk eens de witte Griekse huisjes met blauwe deuren, ramen of koepels te zien, (het visitekaartje van Griekenland) is uitgekomen. De accommodatie Loizos Apartments beviel goed. Vriendelijk personeel en net even buiten de drukte van Fira gesitueerd.

De aansluiting van Santorini naar Kreta met de veerboot liep redelijk. Door vertraging van de boot, was de leverraar van de Prima huurauto niet aanwezig bij de haven. Na een telefoontje kwam hij na een kwartier aangereden. We reden in het donker naar Mirtos. Dit vonden we zo samen met jonge kinderen best nog een onderneming. Weliswaar zeker te doen, maar we hadden liever vooraf geweten dat de veerboot vanuit Santorini aan het einde van de middag was.

Op Kreta verbleven we in Villa Kastro in Mirtos in een ruim appartement direct voor het zwembad, waardoor we vanaf ons terras gemakkelijk zicht op onze kinderen in het zwembad hadden. De uitstraling met de mooie bloementuin was prachtig. De eigenaren zijn enorm vriendelijk. De bedden van Villa Kastro zijn nogal hard. Voor de kinderen geen probleem, maar voor ons wat afzien.
Op de kleine boulevard van Mirtos zijn we verliefd geworden. Kortom, een heerlijke plek om te genieten.

Plakias was ook een mooie ervaring. Ondanks meer toerisme als in Mirtos, is het toch nog kleinschalig te noemen. In Manolis Apartments zaten we opnieuw in een ruim appartement. Vooral de keuken bood voor Griekse begrippen veel comfort. De eigenaresse meldde ons bij aankomst: "Jullie zijn via Andros, dus de airco krijg je gratis". Met het stijgen van de tropische temperaturen een mooie uitkomst! Het lag ook mooi qua locatie. Wel jammer is het huidige uitzicht op een onafgemaakt appartement/hotelcomplex direct voor Manolis Apartments. Uiteraard heeft de accommodatie hierop zelf geen invloed en we hopen dat de bouw zich nog eens voortzet, zodat het een meer acceptabele uitkijk geeft.

Je bezoektips van de omgeving voor de diverse locaties hebben we gewaardeerd; Diverse hebben we bezocht. Preveli Beach verraste ons! Echt prachtig Caribisch. En nu we Chania hebben gezien, willen we er zeker een keer naar terug.

Griekenland is terecht onze vakantiefavoriet en we gaan zeker weer eens terug.

Hartelijk dank voor je inspanningen voor ons! Ondanks dat het via internet loopt, was het heel leuk om zo persoonlijk behandeld te worden. Eilandhoppen op maat is zeker het adviseren waard.

Familie G

Vraag ook een offerte aan voor de 15-daagse reis Santorini - Kreta

Offerte aanvragen Lees meer over deze reis