Beste Andros,
Graag wil ik je laten weten dat we ontzettend hebben genoten van onze vakantie naar de Ionische eilanden. We vonden de eilanden werkelijk prachtig. Ook het feit dat het erg groen is, is erg fraai. Het mooiste eiland vonden we Kefalonia. Vooral het noordelijk deel. De rust, de natuur, de kleine dorpjes, Assos en Fiskardo. Ons verblijf daar, Erissos Pavilion, was prima en het leuke kleine dorpje vlakbij met een prima klein restaurantje ( Ionio) was prima en kwalitatief erg goed.

Het tweede eiland, Lefkas, was even wennen na de rust van Noord Kefalonia. Ondanks het feit dat Lefkas ook mooie delen kent, vonden we dit het minste eiland. Wat ons betreft iets te toeristisch. Zeker het gedeelte waar we verbleven. Hotel Happyland was prima. Iets eenvoudiger dan Erissos, maar wel goed verzorgd en aardige mensen.

Ithaki met hotel Familia hebben we als een hoogtepunt van onze vakantie ervaren. Vathi is een bijzonder leuke havenplaats. Kwalitatief en fraai. Hotel Familia is prachtig en het ontbijt is verrukkelijk. Alles is zelf gemaakt (iedere ochtend eet je weer te veel ;-), maar zelden of nooit een dergelijk ontbijt meegemaakt!. Het eiland zelf is ook fraai en kent mooie (rustige) baaitjes. Familia biedt gratis gebruik van (goede!) fietsen en daar hebben we ook gebruik van gemaakt. Erg leuk om rond te fietsen en de bergen in te gaan. Vathi heeft ook een aantal erg goede restaurants. Kortom we hebben hier bijzonder genoten en ons verblijf had wat ons betreft wel een paar dagen langer kunnen zijn (en dan Lefkas ingekort).

Ons vierde verblijf was in het zuiden van Kefalonia, dichtbij Argostoli. De locatie Astra Village was prima maar we vonden het iets te veel een ‘Hollandse kolonie'. Deze locatie wordt ook bij veel andere aanbieders (als Sunweb ed.) aangeboden. Daar heeft het vast mee te maken. Daarnaast vonden we het jammer dat je hier voor alles extra moest betalen (Wifi, tafeltennis, fietsen). Dat stond enigszins haaks op de service van hotel Familia. De restaurantjes in de directe omgeving van het hotel zijn erg standaard en hebben allemaal dezelfde kaart. We vonden het aanbod in de directe omgeving van Astra Village niet echt kwalitatief. Op advies van het receptiepersoneel hebben we uiteindelijk een erg goed restaurant gevonden in Argostoli waar we meerdere keren gegeten hebben. Mocht je Argostoli nog eens bezoeken: Restaurant Casa Grec.
De grotten van Melissani hadden we ons meer van voorgesteld. We moesten een uur wachten om vervolgens 10 minuten op een roeiboot door de grot te varen. Grot is mooi, maar wel een beetje een ‘tourist trap'. Het heeft wel voor wat hilariteit gezorgd omdat we ons er veel van voorgesteld hadden en we het vervolgens binnen 10 minuten gezien hadden ( in een optocht van boten!).
Afijn, dit mocht de pret niet drukken. We hebben een heerlijke vakantie gehad. De Ionische eilanden zijn prachtig. De bergen en de natuur en het feit dat het erg groen is, maakt het erg mooi. De Venetiaanse invloeden zijn nog duidelijk waardoor je je soms in Italië waant. De lokale bevolking is bijzonder vriendelijk en hulpvaardig en zeer servicegericht. Alles was prima geregeld en zoals in het begin van mijn mail aangegeven, hebben we een heerlijke vakantie gehad!
Dank je wel voor het regelen en boeken van alles. Voor volgend jaar hebben we andere plannen, maar ik sluit niet uit dat we in de komende jaren nog een keer gaan ‘eilandhoppen'.
Hartelijke groeten,
Astrid

Vraag ook een offerte aan voor de 15-daagse reis Lefkas- Kefalonia - Ithaki

Offerte aanvragen Lees meer over deze reis