Beste Andros Bosman,

Wij hebben een uitstekende vakantie gehad. De formule van eiland-hopping past goed bij ons, want wij zijn geen liefhebbers van hele dagen aan het strand in de zon liggen. Vaak maakten wij gebruik van de lokale bus (betrouwbaar, goedkoop, en veel onderweg te zien). Wij zijn toevallig in een windsurfing festival (Prasonisi op Rhodos) belandt, het International Film Festival op Patmos (http://www.iffp.gr/), en een avondconcert door een Griekse zangeres in het eeuwenoud Romeinse Odeon in Kos-stad. Echt een ontdekking was het Fish Beach Taverna in Plimmiri (http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g189449-d4953610-Reviews-Plimiri_Beach_Taverna-Rhodes_Dodecanese.html). Ook leuk was een water-taxi nemen van Mirties (Kalymnos) naar Telendos en terug voor ons avondeten.

Ons programma verliep prima. Het enige wat mis ging, was de veerboot van Leros naar Patmos op 27 juli. In Leros zijn twee havens: Ag. Marina en Lakki. Noch op onze voucher, noch op de kaarten, en noch op de Dodekanisos Seaways timetable (zie bijlage) was te zien bij welke haven wij moesten zijn; alles vermeldt alleen “Leros”. Wij kwamen aan vanuit Kalymnos in Ag. Marina op 24 juli, en dus verwachtten wij dat wij weer vertrekken zouden vanuit dezelfde haven op 27 juli. Maar het bleek dat op 27 juli de veerboot vanuit Lakki ging. Wij hebben dit pas ontdekt, toen wij al stonden te wachten bij Ag. Marina en te laat om een taxi te nemen naar Lakki. Ons probleem is echter keurig opgelost door de lokale vertegenwoordigers.

Een vergelijkbare onduidelijkheid hadden wij al ontdekt in Rhodos. Onze voucher zei “drop-off port”, maar niet welke port (er zijn er minstens vier). Wij moesten de lokale vertegenwoordiger bellen om verduidelijking te krijgen (Dodekanisos Seaways vertrekt van Kolona), maar gelukkig hadden wij één dag voor ons vertrek al geïnformeerd. Misschien is het aan te raden om klanten in jullie “Voor vertrekbrief Griekenland” te waarschuwen onder “Vervoer met ferry's” dat het handig is om een avond van te voren te checken van welke port de veerboot vertrekt.

Wij begrijpen niet waarom toeristen bang waren om naar Griekenland te gaan: wegens de financiële toestanden of vluchtelingen situaties? Misschien is het anders in Athene, maar op de eilanden was er weinig te merken. Wij hadden geen last van lege ATM's en de winkels waren goed gevuld. Op Kos hebben wij wel bootvluchtelingen gezien rond het politie station, maar ze vormden geen hinder voor toeristen. (Voor de bewoners is dat wel duidelijk anders.)

Pluim voor Bella Vista in Stegna, Opera House hotel in Symi, Hotel Chrisoula / Soraya Resort in Leros, en Romeos hotel in Patmos! Oasis hotel op Kalymnos heeft binnenkort een renovatie nodig, maar de personeel zijn wel erg vriendelijk en op service gericht. Toen de air-conditioner deed het niet in onze twee-persoonskamer, krijgen wij een (drie-persoons-) kamer met uitzicht over Telendos - eigenlijk een gratis upgrade. En ook een pluim voor jouw responsieve organiseren van een bijzonder vakantie.

Met vriendelijke groet,
Tim en Eef

Vraag ook een offerte aan voor de 8-daagse reis Rhodos - Symi

Offerte aanvragen Lees meer over deze reis