Wij hebben een fantastische vakantie op de Griekse eilanden achter de rug. Sowieso waren de eilanden absoluut de moeite waard, maar jullie vlekkeloze organisatie heeft onze beleving compleet gemaakt. Iedere accommodatie was dik in orde en de transfers van en naar de boten/airport verliepen helemaal naar wens.
Het is fijn dat we daarin helemaal ontzorgd werden; geen transferstress. Volledig volgens afspraak ontvingen we van ons eerste contact alle boottickets en ook de (latere) informatieverstrekking over de ophaaltijden via de hotelrecepties verliep goed. Taxichauffeurs waren altijd op tijd, of ietsje eerder. Prima geregeld.
Wij hebben ervoor gekozen om op elk eiland een auto of een scooter (Kalymnos) te huren. We hebben daarmee op basis van jullie informatie (en die van de lokale mensen) de mooiste plekjes op de eilanden bezocht. Voor ons was na de drie eerste eilanden de overgang naar Kos-stad als het ware een cultuurschok; wat een drukte.
Wij houden van de rust, maar die hebben wij zeker gevonden. In die zin moet je op Kos iets meer moeite doen om te zoeken naar onze behoeftes, maar daar kon Kos ook zeker aan voldoen. Wij hebben ook daar een auto gehuurd en drie dagen getoerd.
Speciaal wil ik de gastheer Manos (van het hotel op eilandLeros) een pluim geven; wat een energie en gastvrijheid gaat er van die man uit. Hij heeft ons dé tips gegeven voor onze autotochtjes. Die man verstaat zijn vak. Zijn medewerkers rond de receptie spreken helaas geen woord Engels (of andere taal). Manos tipte ons ook het restaurant Zorba's Taverna (Pandeli, Leros). Dit restaurant mag je wat ons betreft ook opnemen in je reistips. Wat een klasse. De traditionele Griekse keuken naar een nieuw (hoger?) level. We hebben gesmuld van verse visgerechten, maar net even anders bereid of gepresenteerd.Goed Engels sprekende gastheren. Zeker de moeite van een bezoek waard.
Over de accommodaties, zoals gezegd, geen klachten. Voor de volledigheid wil ik laten weten dat Aktis Art (Kos) wat ons betreft vrij gehorig was. Wij zaten in kamer 106, aan het begin van een gang die uitkomt op het trappenhuis. Daar lopen natuurlijk veel gasten doorheen die 's nachts thuiskomen of die 's morgen vroeg met hun rolkoffer naar de lift gaan. Geen onoverkomelijk gebeuren, maar ik laat je het even weten. Verder prima verblijf daar. Keurige kamer. Uitgebreid ontbijfbuffet.
Alle onze kamers hadden zoals afgesproken uitzicht op zee; fantastisch.
Kortom wij hebben een heerlijke reis gehad die aan alle verwachtingen heeft voldaan. Wij zullen jullie organisatie zeker aanbevelen bij onze vrienden en familie. Complimenten en wellicht tot een volgende keer.

Hartelijke groeten en nogmaals zeer bedankt voor de perfecte organisatie van onze reis
Sandra en John

Vraag ook een offerte aan voor de 15-daagse reis Kalymnos - Leros - Patmos - Kos

Offerte aanvragen Lees meer over deze reis