Beste Andros,

Ik moet zeggen dat de vakantie echt geweldig goed bevallen is. Alles was perfect geregeld en we hebben een geweldige tijd gehad.
De informatie en documenten die we vooraf ontvingen maakten dat we goed voorbereid op weg konden en we wisten wat we konden verwachten. Zoals aangegeven stond bij aankomst in Athene al iemand te wachten met een bordje met onze naam erop. Binnen een kwartier nadat ons vliegtuig aangekomen was, zaten we alweer in de bus naar ons eerste hotel. Perfect!

Het Crystal City hotel waar we verbleven was prima! Niks aparts en het uitzicht op de binnentuin was niet geweldig. Maar ach, je ben in Athene dus we hebben weinig tijd doorgebracht in ons hotel. Ideaal was de ligging, vlak bij een metrostation waarmee je gemakkelijk en goedkoop naar het centrum van de stad kan. Athene is ons goed bevallen. Een leuke, interessante en gezellige stad om de vakantie mee te beginnen.

Toen we op dag twee terug kwamen in het hotel bleek dat de veerboot waarmee we naar Mykonos zouden varen niet ging en dat we overgeboekt zouden worden naar een andere boot. De kaartjes die we hadden moesten ingeleverd worden en via de receptie ontvingen we de nieuwe kaartjes. Dit alles is geregeld en afgestemd tussen de agent ter plaatse en het hotel en wij hebben er eigenlijk geen hinder van ondervonden.

De volgende dag zouden we al vroeg opgehaald worden bij het hotel om naar de haven gebracht te worden. En, op het moment dat we 's ochtends naar de receptie gingen om uit te checken, stond de taxi inderdaad al te wachten. Bij aankomst op Mykonos stond de agent ter plaatse ons weer op te wachten en gewapend met een envelop met een plattegrond en wat informatie werden we weer naar ons hotel gebracht, Vienoula's Garden.
Ook dit kleine, typisch Griekse hotel zag er precies uit zoals we het verwacht hadden. De mannen bij de receptie namen uitgebreid de tijd om ons te informeren over de dingen die er te doen waren, en de plekken die we bezocht moesten hebben. Super fijn! Het hotel lag op loopafstand van het stadje en de bus die ons naar verschillende stranden bracht stopte aan de overkant van het hotel. Dat werkte perfect.

Net toen we dachten dat we de straatjes van Mykonos een beetje ontrafeld hadden was het alweer tijd voor de volgende bestemming, Santorini. Inmiddels gewend aan de geweldig goed getimede ophaal en wegbrengservice komen we aan het einde van de middag met de boot aan op Santorini. Het eerste aanzicht van de witte huisjes op de hoge kliffen is adembenemend en we staan te popelen om aan wal te gaan. Hier werden we opgewacht door reisleider Piero. Het feit dat we zijn naam nog kennen zegt genoeg. Hij heeft ervoor gezorgd dat ook ons verblijf op Santorini een hoogtepunt was. In het busje van de haven naar ons hotel informeerde hij ons over verschillende tours en vertelde hij dat hij de volgende ochtend langs zou komen bij ons hotel om alles door te spreken en eventueel te boeken. Aangezien wij echter maar twee volle dagen op Santorini waren, en het weer niet geweldig was toen we aankwamen, besloten mijn vriend in ik in het busje al om meteen de volgende dag met de tour mee te gaan. Geen probleem, Piero zou de kaartjes dezelfde avond nog boeken en de volgende ochtend in het hotel af komen geven. Daarna zouden we in het hotel opgehaald worden voor de tour. Zo gezegd, zo gedaan. Gelukkig was het weer inmiddels een stuk beter en hebben we kunnen genieten van de vulkaan op Santorini en de prachtige zonsondergang in Oia. Hoewel de bus ons eigenlijk af zou zetten bij het hotel, wilde we eigenlijk nog naar Fira om daar een hapje te eten. Ook dat was geen probleem, we konden gewoon in Fira afgezet worden.

Het hotel op Santorini, Memories in Monolythos was ook erg mooi. De lobby en ontbijtzaal waren modern maar sfeervol ingericht en het personeel wederom erg vriendelijk. Ook de badkamers waren naar ons idee redelijk recent vernieuwd en het zag er allemaal super uit. Het enige nadeel was dat de bussen alweer volgens het rooster van het naseizoen reden. Dit betekende dat we wel met de bus naar Fira konden in de avond, maar dat we met de taxi weer terug moesten. Dit ging prima, maar was natuurlijk wel wat duurder. En omdat er in Monolythos verder niet zoveel te beleven is, ben je eigenlijk wel gedwongen om dat te doen.

Kortom, de vakantie is echt super bevallen. Het enige minpunt was, dat het veel te kort was! We hebben ons er over verbaasd hoe goed alles geregeld en getimed was en hebben genoten van de gastvrijheid van de Grieken. Ik raad iedereen in mijn omgeving die naar Griekenland wil dan ook aan om via jullie website een reis te boeken. Bedankt!

Groeten,
Ruby & Jurgen

Vraag ook een offerte aan voor de 9-daagse reis Athene - Mykonos - Santorini

Offerte aanvragen Lees meer over deze reis