Het was een heerlijke vakantie en wij vonden de organisatie via Eilandhoppen op maat in één woord geweldig! Bedankt daarvoor want dat bepaalt toch grotendeels je vakantie. Wij kwamen aan in Athene waar we werden opgewacht op het vliegveld en naar het Best Western Amazon hotel gebracht; een prima hotel in een bruisende wijk en op hooguit 10 minuten loopafstand van de Akropolis. We zijn er 2 nachten geweest en hebben een goede indruk gekregen van een klein maar belangrijk gedeelte van Athene. De ferrykaartjes en verdere hotelvouchers lagen klaar op onze kamer.
De derde dag werden we ruimschoots op tijd opgehaald voor de ferry naar Naxos, met de Blue Star Delos van Blue Star Ferries. Een fijne overtocht van ruim 5 uur. Op Naxos werden we ook opgewacht en naar Birikos appartementen gebracht waar we persoonlijk werden verwelkomd door Maria Birikos en haar moeder met een bordje meloen, vijgen en komkommer uit eigen tuin. Echt hartverwarmend. Het waren ruime appartementen waarin alles aanwezig was. Zelfs mijn meegebrachte keuken- en theedoeken konden in de koffer blijven. Persoonlijk vonden wij Naxos te stil maar de bedoeling van onze reis was ook om de verschillen tussen de diverse eilanden te proeven en dat is prima gelukt. We hebben wel een dagtour over het eiland geboekt waarbij we o.a. een stop maakten bij een olijvenmuseum (heel interessant), de restanten van een oude tempel en een pottenbakkerij. Na 3 nachten Naxos werden we opgehaald en we zijn met dezelfde ferry naar Santorini gevaren. Uiterst toeristisch maar wij vonden het geweldig! Een prachtig eiland waar we verbleven in hotel Afroditi-Venus in Kamari. Een goed hotel, pal achter de boulevard dus zo uit het hotel de gezellige drukte in. De busverbindingen naar de hoofdstad waren prima en gingen frequent om de 40 minuten. Wederom na 3 nachten zijn we vanuit Santorini met de Superferry II van Golden Star Ship Co. naar Kreta gevaren, deze overtocht was niet fijn; het personeel sprak nauwelijks Engels en was uiterst onvriendelijk. Gedurende de ruim 3 uur durende overtocht was er nauwelijks iets te eten te krijgen, er hing een hele lijst maar alles was op: geen broodjes of sandwiches meer, geen milkshakes want het ijs was op etc. Het feit dat ik -voor het eerst in mijn leven- zeeziek werd, was ook geen pretje maar had uiteraard niets met de onvriendelijkheid van het personeel te maken maar alles met de stevige bries die er die dag stond!
Misschien was het pech maar volgende keer zou ik die overtocht toch liever met een andere maatschappij doen. Maar dat was werkelijk het enige minpuntje.
Op Kreta werden we uiteraard opgewacht, dit keer door een man van het autoverhuurbedrijf waar een auto voor ons was gereserveerd -ook prima door jullie geregeld overigens- en omdat de ferry 's avonds laat aankwam, hadden we een overnachting het Sofiahotel in Heraklion. Ook weer een prima hotel. De volgende ochtend zijn we naar Mirtos gereden, een plaatsje in het zuid-oosten, vlakbij Ierapetra, hier hebben wij 5 nachten doorgebracht in een appartement van Villa Aliki en het was geweldig. Werkelijk niets ontbrak er, het waren ruime appartementen met een prachtig uitzicht en -in ons geval- 3 balkons (appartement 4) zodat er altijd een plaats met schaduw was waar je heerlijk kon zitten. We hebben dagtrips gemaakt naar Knossos, Ierapetra en Agios Nicolaos, allemaal de moeite waard!
De laatste dag hebben we de huurauto zonder problemen of moeilijk gedoe ingeleverd op de luchthaven van Heraklion en zijn na een goede vlucht geland op Rotterdam/The Hague Airport.
Bijgaand een paar foto's en mochten we besluiten om nog eens naar Griekenland te gaan dan ben ik er bijna zeker van dat dat via jullie zal gaan! Nogmaals bedankt voor de prima organisatie!!

Vraag ook een offerte aan voor de 22-daagse reis Athene - Paros - Naxos - Santorini - Kreta

Offerte aanvragen Lees meer over deze reis