Beste Andros,

Wij zijn nu ongeveer een week thuis en raken maar niet uitgepraat over hoe leuk we het hebben gehad op de Cycladen.
Ik zal de eilanden één voor één bespreken.
De heen- en terugreis gingen overigens onberispelijk .
1. Op Andros waren wij in eerste instantie enigszins teleurgesteld over de accomodatie,achteraf bleek het ook de minste,maar alles bij elkaar waren wij dik tevreden.
10 jaar geleden waren wij ook op Andros,in hotel Chryssi Akti in Batsi,en daar hadden wij heel prettige herinneringen aan.
Blue Bay Village was misschien wat luxueuzer maar had totaal geen sfeer,het personeel,behalve de baas,maakte een luie,ongeïnteresseerde indruk.
2. Tinos daarentegen blonk uit door gastvrijheid ,vriendelijkheid en betrokkenheid.
De locatie is geweldig,pal bij de bushalte,het strand en een geweldige taverna.
Het hoofdstadje is beeldschoon en de wandelingen naar Pyrgos en Panoramos zijn avonturen op zich.
3. Op Paros hadden wij een kamer met een enorm diep terras op het Oosten,dus dat was genieten.
Een lekker zwembad en een geweldig ontbijt van de Oekrainsche mevrouw.
Het door jou aanbevolen Naoussa vonden wij erg kitscherig,daarentegen het zuidelijk gelegen Aliki ,was voor ons om verliefd op te worden,hier viel alles op z'n plek.
Ongelooflijk vriendelijke mensen bij het barretje annex strandstoelenverhuurder annex taverna,ook vermeldenswaardig op Paros is de openluchtbioscoop.
4. Amorgos. Na een fascinerende tocht met de nachtboot langs diverse pietepeuterig kleine eilandjes en een spectaculaire rit over het eiland,nagestaard door af en toe een paar geiten,was Lakki Village weer een heel andere belevenis, wij hadden af en toe het idee op een commune terecht terecht te zijn gekomen.
Jonge blije mensen die met elkaar zingen en mediteren,zelfs de gitaar en hara khrisna kwamen erbij te pas.
Maar wat een heerlijk eten daar en wat een leuke bazin die letterlijk en figuurlijk de scepter zwaait,ze had voor ons op een a-4tje een wandeling uitgetekend die adembenemend mooi was,zéér vermoeiend ja zelfs uitputtend maar de 5 1/2 uur meer dan waard was.
5. Naxos waren we vorig jaar al geweest,deze keer hadden we geluk dat er een cultureel festival gaande was,de eerste avond naar een Zweeds koor geweest wat liederen van Mikos Theodorakis ten gehore bracht en de tweede avond naar de originele zwart-wit versie van "Zorba the greeck" geweest ,beide evenementen vonden plaats in de burcht in de open lucht.
Bij beide gelegenheden stonden er tafels,wit gedekt,met grote kannen witte wijn,rosé,rode wijn,raki en ouzo klaar voor de bezoekers,die regelmatig werden aangespoord door de organisator om toch vooral te drinken en niet zo bescheiden te zijn.
6. Koufonissi was inderdaad klein,vlak enoverzichtelijk.
Het strandje vonden wij heel grappig met de bankjes en de hoofdstraat eroverheen,het bootje wat je naar de verschillende strandjes brengt is een prima service.
Anna's villa was een lekkere plek om te verblijven,verreweg het schoonste van allemaal en de wasservice is een extra pluim waard.
7. Bij Santorini was de aankomst met de boot geweldig,de weg omhoog,de drukte,het lawaai,het was iets totaal anders.
Gelukkig zaten wij in Monolithos,goed hotel,lekkere taverna ernaast en lekker dicht bij het vliegveld.
We zijn naar Fira geweest met de bus en opeens waren we in een totaal andere wereld terecht gekomen met massa's Chinezen,Japanners en Amerikanen om ons heen,gelukkig konden wij nog met dezelfde bus terug naar het heerlijke Monolithos.
Ik ben bang dat we volgend jaar weer gebruik gaan maken van je diensten want alles klopte weer geweldig met bussen,boten,taxi's en tickets.
Héél hartelijk dank voor de geweldige vakantie die wij gehad hebben mede dankzij "Eilandhoppen op maat".

Groeten,


Cathy en Frits

Vraag ook een offerte aan voor de 22-daagse reis Athene - Andros - Tinos - Paros - Amorgos - Naxos - Santorini

Offerte aanvragen Lees meer over deze reis