We hebben een ontzettend leuke vakantie gehad in Griekenland! Alles was perfect geregeld vanaf het moment dat we aankwamen tot het moment dat we helaas weer naar huis gingen. Ik zal hieronder iets specifieker zijn:

- Transfers:
Begeleiders en chauffeurs: stonden altijd klaar, waren goed te vinden, heel aardige mensen, meteen leuke gesprekken en ze gaven info over het betreffende eiland, we waren steeds heel vlot in het hotel; We kregen bij iedere aankomst een envelop met alle noodzakelijke en aanvullende informatie, over het eiland, kaartjes voor de boot en eventuele uitstapjes. Dat was allemaal erg duidelijk. Bootreizen waren ook prima. Alleen op de laatste ferry naar Mykonos waren tafels en stoelen op het dek erg vies.
De Grieken vind ik heel erg prettige, open en eerlijke mensen. Je hebt snel een leuk gesprek en men spreekt erg goed Engels. Dat was mijn ervaring al van eerdere vakanties in Griekenland, maar mijn dochters hebben dit precies zo ervaren. Wat heel prettig is dat je niet zo oplettend hoeft te zijn op je spullen. In de hotels heb ik niets in de kluisjes gelegd en dat kan allemaal, heel erg aangenaam. Ook in winkels en restaurants wordt je erg vriendelijk bejegend. Echt veel vriendelijker dan hier in Nederland.

- Eilanden/hotels:
1. Santorini: prachtig eiland, alles goed te bereiken met lokale bus, hotel Hermes is een erg leuk hotel, zeer vriendelijke mensen, erg schoon, ruime kamer, leuke omgeving, altijd water in de koelkast. Gasten legden wel voor het ontbijt al handdoeken neer op de zwembadbedjes, dat gebeurde in de andere hotels niet.
2. Naxos: mooi groen eiland, fijne authentieke sfeer, leuke prijzen, hotel Naxos Resort heeft een prima ligging, waardoor je alles lopend kon doen, kamer was wel erg klein, airco deed het niet, maar met de deur open kwam er een heerlijk windje binnen, personeel was aardig, maar niet heel erg op de gasten gericht, zijn vooral veel met elkaar aan het praten. Ze gaven hier geen water in de koelkast, maar er is een supermarkt aan het einde van de straat, dus daar kochten we het water. We hebben een auto gehuurd bij Europcar maar dat verliep allemaal vrij chaotisch. Wel prachtige ritten gemaakt.
3. Paros: leuke locatie, heel knus dorpje. Hotel Parosland is geweldig, mooie inrichting en kamer, veel leuke details, heerlijk ontbijt, zeer schoon, persoonlijke benadering, heerlijk rustige ligging. Auto huren via het hotel ging heel soepel, goede prijzen. Mooi authentiek eiland ook.
4. Mykonos: een hele overgang vanuit Paros, vanwege het uitgaan, jetset, veel jongeren, allemaal op quads. Wel een leuke stad, Mykonos stad en een mooi eiland, maar erg duur. Delos is indrukwekkend. Hotel was prima, ligging ook, heel ruime kamer en voor het eerst een echt derde bed. Andere hotels hadden allemaal een opklapbed, maar wel goede opklapbedden. Heerlijk zwembad, leuke bar erbij, vriendelijke mensen.

De enige vervelende ervaring was de terugvlucht vanuit Mykonos met Transavia. Het vliegtuig was erg vies, onaardig cabinepersoneel, purser ronduit onbeschoft, zeer slecht zitcomfort en ik denk een heel onervaren piloot, want zowel het opstijgen als het landen verliepen onprettig. Ik heb over deze vlucht een klacht ingediend bij Transavia, maar daar nog niets op gehoord.

We zijn dus heel tevreden over jullie organisatie, de keuze van de hotels, transfers, bejegening, de eilanden. Super bedankt!
Ik zal Eilandhoppenopmaat zeker aanbevelen bij anderen.

Hartelijke groet,
M-T

Vraag ook een offerte aan voor de 15-daagse reis Mykonos - Paros - Naxos - Santorini

Offerte aanvragen Lees meer over deze reis