We zijn inderdaad weer thuis en kunnen terugkijken op een geslaagde vakantie. We hadden prima weer, fijne accommodaties en hebben heerlijk genoten van de Griekse cultuur en het Griekse eten.
Hieronder zal ik per eiland uitgebreider reageren.

Naxos
De reis naar Santorini verliep volgens schema en we werden keurig opgewacht in de ochtend van de 27e april door de reisagente. Daarna volgde wel het enige minpuntje dat we op deze reis hebben ervaren. De boot naar Naxos vertrok pas om 15.30 uur, dus moesten we nog de gehele dag op Santorini doorbrengen. In de reispapieren heb ik dat niet terug kunnen vinden. We wisten pas de tijden van de ferry's toen we de tickets op Santorini van de reisagente kregen. Het is door hen wel opgelost, want ze boden aan een excursie voor ons en een ander tweetal van een andere reisorganisatie te regelen. Daardoor hebben we een – uiteraard zelf betaalde - lunch aan het strand kunnen gebruiken, Red Beach kunnen bezoeken en een kijkje kunnen nemen in het stadje Pyrgos. Dat kostte dan wel 150 euro voor z'n vieren, dus voor ons 75 euro. Best prijzig, maar het alternatief was een hele middag wachten in de haven. Daar hadden we niet zo'n zin in.
Nu naar het positieve deel en dat betreft gelukkig de rest van de vakantie.

Aangekomen op Naxos stond de huurauto – een vrijwel nieuwe VW-Up – al klaar in de haven. Hotel Nissaki Beach is een prima hotel. Het zag er goed onderhouden en schoon uit. We dachten zelfs dat het hotel vrij nieuw was, maar de laatste verbouwing was van 2006, dus ze hadden niet bespaard op onderhoud. De kamer was ruim genoeg, leuk ingericht en ook de badkamer was oké. Personeel was uiterst vriendelijk en het eten prima. Het ontbijtbuffet gaf een ruime keus en er waren aparte en mooi opgemaakte gerechten. Ook voor de overige maaltijden kan je prima terecht bij het hotel tegen redelijke (Hollandse) prijzen. Het strand, waar je de ligbedden van het hotel kan gebruiken, grenst aan het restaurant, is schoon en zelfs de WiFi van het hotel doet het daar nog. Nog een ander voordeel is dat dit deel van het strand beschut ligt ten opzichte van de meestal noordelijke winden.

We hebben met plezier van de huurauto gebruik gemaakt en hebben een groot deel van het eiland verkend. Leuke haventjes, mooie stranden en pittoreske dorpjes met nauwe witte straatjes, leuke winkeltjes en terrasjes.
Omdat het hotel aan de rand van Naxos Town ligt, is het er rustig, maar toch loop je zo naar de boulevard met de restaurants of naar het oude centrum.
Kortom Naxos krijgt van ons een 10!

Paros
Het inleveren van de auto was nu uw telefoontje (nogmaals dank) op een prima tijd en ook de transfer naar Paros verliep op schema. Ook daar stond de reisagente klaar om ons op te vangen en de huurauto te overhandigen. Ditmaal geen nieuw exemplaar, maar een best al afgereden Suzuki Alto. Binnen het kwartier waren we bij het Saint Andrea Resort waar we bijzonder vriendelijk welkom werden geheten. Dit resort wordt goed geleid, alles wordt in de puntjes verzorgd. De heerlijke ligbedden staan als rijtjes soldaten opgesteld en zodra iemand opstaat en weggaat, snelt een personeelslid toe om alles weer in het gelid te zetten. Het zwembad is heerlijk groot, er is een mooi loungegedeelte en ook het restaurant is prima, zowel qua sfeer als kwalitatief voor wat betreft het eten. We hebben hier het meest heerlijke toetje ooit op! Bij het ontbijtbuffet is het genieten. Aparte gerechten en alles staat erg mooi opgemaakt en gepresenteerd. Erg leuk en vriendelijk personeel. De kamer was wel standaard, die was van alle drie de hotels het minst luxe, maar op zich prima. Maar ten opzichte van de prachtige buitenruimte en de rest van het hotel viel de kamer een beetje in het niet.
Paros hebben we verkend met de auto, maar vonden we verder niet zo bijzonder. Naoussa is dan wel weer leuk, maar te voet is het niet zo lekker bereikbaar vanuit het hotel. Je loopt over een drukke weg zonder voorzieningen voor voetgangers.
Het hotel krijgt van ons een 10, we zouden er zo weer naartoe willen, maar Paros zelf hebben we gezien en daar hoeven we niet nog eens naartoe.

Santorini
De transfer van Paros naar Santorini was weer prima en we werden keurig opgewacht door de reisagente. Het Kastelli Resort is prachtig aangelegd, mooi onderhouden en een fijne plek om te verblijven, mede omdat het ook op loopafstand van het strand en de boulevard ligt.
We kregen een gratis upgrade van de kamer en dus hadden we alle ruimte. Kamer was mooi ingericht en ook de doucheruimte was lekker groot. Het hotel is grootschaliger dan de andere twee, maar dat was voor ons geen issue.
Het ontbijtbuffet was ook hier goed, maar minder exclusief dan bij de twee andere hotels. Ook hier was het personeel weer uiterst vriendelijk en voorkomend. Ligbedden bij het zwembad waren goed.
Omdat we hier geen huurauto hadden besteld, hebben we een paar keer de bus genomen. Je bent zo in Fyra en ook Oia is goed te bereiken en voor weinig geld. Prachtige plaatsjes, wel heel toeristisch. Zeker het bezoeken waard.
Santorini krijgt van ons een 9!

Samenvattend: gezien de mooie accommodaties, het heerlijke weer en de vriendelijke ontvangst die we overal kregen is het een prima vakantie geweest.
Bedankt voor het regelen en wie weet doen we in de toekomst weer een keer zaken met elkaar.


Met vriendelijke groet,

Hans & Gina

Vraag ook een offerte aan voor de 15-daagse reis Mykonos - Paros - Naxos - Santorini

Offerte aanvragen Lees meer over deze reis