We hebben een heerlijke vakantie gehad. De transfers, overtochten en opvang door reisagent waren prima geregeld.

Ook de accommodaties zijn ons goed bevallen.

Hotel Yiannaki op Mykonos. Een fijn hotel, zeer vriendelijke staff en prima ligging. Weliswaar een klein stukje van het strand (10 min lopen) maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door de vriendelijkheid van het personeel en fijne, relaxte sfeer.

Sunset View op Paros. Wat een heerlijk hotel. Ontzettend 'gezellig' en idyllisch aparthotel. Ook hier weer bijzonder aardige mensen. We genoten van het prachtige uitzicht vanuit onze kamers en natuurlijk van de prachtige zonsondergang elke avond.
Naar het stadje was het een flink stuk lopen. Overdag te warm maar 's avonds geen probleem.

Birikos appartement op Naxos. Qua uitzicht niet zo mooi als Sunset View maar qua ligging vlakbij het strand van Agios Prokopios. We hadden een splinternieuw appartement met twee slaapkamers en een keukentje met vaatwasser. Badkamer was ook erg mooi. Ook hier waren we weer erg onder de indruk van de vriendelijkheid van het personeel. In dit geval een echt 'familiebedrijf'.
We kregen steeds weer een schaaltje met meloen, kaas, pruimen enz. De eigenaar kwam zelfs een keer tomaten en komkommers brengen (uit eigen tuin).

Loizos appartement op Santorini. Ligging vlakbij de Caldera. Jammer dat we hier geen uitzicht op hadden maar ik kan me zo voorstellen dat de hotels/appartementen die dit wel hebben in een andere prijscategorie vallen. Erg klein zwembad en wat kleinere kamers. Deze accommodatie heeft iets meer weg van een stadshotel. Affijn, je bent er niet zo heel erg veel.

Op alle eilanden hebben we een auto gehuurd. Steeds voor een of twee dagen. Het is natuurlijk ook mogelijk om met de bus te reizen. Het was echter al vrij druk (bijna hoogseizoen) waardoor de bussen al behoorlijk vol waren.

Zoals je al voorspelde zijn de eilanden Paros en Naxos ons het best bevallen. Mykonos en Santorini zijn natuurlijk erg mooi maar worden overspoeld door (cruise)toeristen vanuit de gehele wereld.

We hebben zeker geen spijt van de keuze voor de vier eilanden. We zullen de Cycladen zeker nogmaals bezoeken en zullen dan ook de wat 'onbekendere' eilanden willen bekijken.

Met vriendelijke groet,

Laura

Vraag ook een offerte aan voor de 15-daagse reis Mykonos - Paros - Naxos - Santorini

Offerte aanvragen Lees meer over deze reis