Dit was ongelooflijk.....wat was alles goed geregeld van A tot Z! We weten niet hoe we jou kunnen bedanken hiervoor!!! Voor alle hotels, prima kamers met airco,handdoeken voor het strand en zwembad en een goed ontbijt met lokale hapjes! Transfers die altijd stipt op tijd waren ( en dat is uniek in Greece, dat weten wij (:-)) met voldoende informatie in de enveloppen en mondeling toegelicht. De reisbescheiden die we van jou mochten ontvangen, niets ontbrak onvoorstelbaar!

Bij aankomst Santorini werden we keurig opgevangen door Maria, zij gaf ons in de taxi alle tickets voor de Ferry met daarnaast nog een print van de tijden en dagen van de overtochten, alle vouchers van de hotels,eiland informatie en haar nummer mochten we nog vragen hebben. Bij aankomst bij hotel Hermes was alles keurig geregeld tot en meet een flesje welkoms-wijn op de kamer, Met jouw informatie en die van Maria hebben we daar heerlijke dagen gehad, Fira bezocht, Old Port (wel met de kabelbaan want de trappen waren zeer glad, hier ook wel op de kaarten gekeken qua prijzen. Vulkaan eiland bezocht, zelfs ik kwam boven (:-) Alles met de lokale bus gedaan, voor €1, 80 zit je binnen 10 min waar je wezen moet. Ook naar het zwarte strand geweest, zo mooi. Waterschoentjes moet je hier wel aan hebben.
Maria had nog voor de zekerheid een mail naar Hermes gestuurd hoe laat we we opgehaald werden. Kortom alles was super geregeld.

Overtocht met de Ferry is fantastisch, niet in de hitte in de rij voor tickets, wij konden zo doorlopen, dan wel met 7000 anderen, geweldig op de boot vraag je je af waar al die mensen gebleven zijn. Ook bij wat onrustig weer merk je van de deining niets.

Aankomst Naxos, wat een verschil qua natuur als Santorini zo dichtbij en zo verschillend.
Ook hier werden we keurig opgevangen door Lilian,voldoende informatie over het eiland tips en weetjes en een brief hoe laat we weer in het hotel opgehaald zouden worden.
Bij Katerina was het een zeer warm welkom, koffie en fris bij aankomst en veel uitleg over het eiland.
Deze kamers zijn heel groot hebben zelf een grote klamboe om het bed. Dit is echt een familiehotel, super!
Bij Portara geweest met zonsondergang, Naxos en Halki bezocht, deze laatste echt de moeite waard. Om de hoek van het hotel zo het zandstrand op en ook de restaurants zeer dichtbij. Ganoulis, kan je heel goed eten, je moet ook op straat wachten tot er een tafel vrij is maar dat is het zeker waard.
Hotel kwam nog met een tip om een boottocht te doen bij Petros, deze dag was onvergetelijk, BBQ aan boord, snorkelen en zwemmen in de caves. Het mooiste eiland van alle 4!
Ook hier lag er weer een mail klaar dat we een half uur later opgehaald werden, Zo netjes geregeld!

Hop....en weer naar de Ferry, deze tocht was wel iets korter en je vaart dan ook om Paros heen mooi stuk natuur met de rotsen. De naam van de griekse-ophaal-gids ben ik even kwijt (:-) Hij heeft ons veel verteld over Paros, informatie gegeven over het eiland etc
Ook hier een heel warm welkom in Akrotiri, welkomstdrankje en uitleg over het eiland, je hoort dan toch weer andere "dingen". Jouw informatie, de tour operators en van de hotels zorgden ervoor dat wij ons nergens in hoefden te verdiepen. Alles was zo keurig wederom geregeld! Kamers waren ook hier super schoon met een schitterend uitzicht!
Hier hebben wij wel een auto gehuurd en zijn op dag 1 alle baaien aan de west en zuidkust langs gegaan en verschillende plaatsjes langs de kust bezocht. Gestrand voor een wandeling door Lefkes het mooiste traditionele dorpje wat we gezien hebben. De straten als de zon er schijnt en daarna verdwijnt, echt bizar. Ook hier eet je bij Grieks mama nog en voor zeer kleine bedragen.Heel mooi om dan met zonsondergang terug te rijden naar Parilkia Op dag 2
de west noord en oostkant, ook weer de standen en natuurlijk Naoussa. Bij het Sea Bassin gekeken, drogen van de inktvissen (:-( mooie oude haven daar.
Hotel ligt heel mooi tegen een berg, schitterend uitzicht over de haven van Parikia. In de keuken werkt Maria, zij maakt de helft van het ontbijt zelf, baklava, griekse taartjes en ander gebak, de jam van vers fruit, teveel om op te noemen.

Hop op naar de laatste Ferry-trip....Mykonos. Opgewacht door Zoë, met keurige informatie etc. Aankomst Mykonos is net of je voor het eerst op het Hofplein in Rotterdam komt, we wilden hier een auto huren maar.....neh toch maar niet. groot contrast met de andere eilanden. wel een mooie grote haven en binnenstad waar het s avonds bere gezellig is, prijzen liggen hier wel 30% hoger dan op de andere eilanden. Bij Vienola's garden werden we ook weer vriendelijk ontvangen. Het is hotel is bezig met een grote renovatie. Wij kregen een kamer op de bovenste verdieping, wij hebben gevraagd of het op de begane grond mocht, was geen probleem, zulke lieve mensen daar. Dit hotel heeft ook geen lift.
Wij zijn deze dagen in de gerenoveerde kamer met tun. Voor grote mensen zijn de kamers boven erg krap, de douche en balkon. Wij hoorden dat deze de komende winter gerenoveerd gaan worden. Ook hier was niets teveel handdoeken en businformatie ze helpen je overal bij. Ontbijt is hier minder dan in de andere hotels, wat warm moest zijn was koud en was koud moest zijn warm, Ach....als dat het ergste is. We hebben wel een feedback aan ze over de koffie gegeven, zelfs de engelsen dachten dat het thee was (:-))) Ook hier verschillend baaien bezocht en naar de windmolens en klein Venetië geweest, wij vonden de prijzen wel meevallen in Klein Venetië, €5,00 voor een grote goed kop koffie met gebak bijvoorbeeld....
Keurig op tijd was de taxi er er om ons naar de luchthaven te brengen....we wilden niet naar huis omdat jij dit zo goed allemaal geregeld had.
Volgens jaar hoor je ons terug voor de Sporaden (;-)

Andros, nogmaals ontzettend bedankt voor alles wat je voor ons hebt gedaan!!!
P.s. in de bijlage een foto, op de ferry genomen, ik kon het niet laten (;-)

Vraag ook een offerte aan voor de 15-daagse reis Mykonos - Paros - Naxos - Santorini

Offerte aanvragen Lees meer over deze reis