Wij zijn gisteren teruggekomen van 15-daagse vakantie, welke wij via eilandhoppenopmaat.nl hadden geboekt:
Athene, Sifnos, Milos, Folegandros en Santorini.
Allereerst moet ik zeggen, dat alles perfect geregeld was. De transfers van de luchthaven naar het hotel in Athene, de transfers van de hotels naar de havens en van de havens naar de hotels en als laatste naar het vliegveld op Santorini waren allemaal prima geregeld. Idem geldt voor de vouchers voor de hotels en de tickets voor de overtochten. Deze hebben in het 1e hotel ontvangen.
Hiervoor onze hartelijke dank. Wij zijn hier zeer tevreden over. Alles is prima verlopen.
We hebben echt genoten van onze vakantie.

Het ontbijt was in alle hotels goed en voldoende. Hier valt niets op aan te merken. Alle hotels waren overigens zeer schoon. Het viel ons overigens wel op, dat bijna in geen enkel hotel (muv Milos) in de kamers ruimte was om de koffers kwijt te kunnen.
Ieder verblijf had wel iets van zichzelf, maw een eigen eigenschap. Het was een leuke combinatie van drukte en rust, het typische Grieks of toch weer echt toeristisch.
Athene
Wij wisten eigenlijk niet wat wij van deze stad moesten verwachten. Je hebt wel een idee, maar toch? We dachten in 1e instantie, dat 2 dagen ook te kort zou zijn. Tijdens de rit van het vliegveld naar het hotel (45 km) dachten we, dat het er wel luxe uitzag. Aangekomen bij de buurt van het hotel, schrokken we eigenlijk wel van het verval, armoede en dan met name de kleine winkeltjes en de grafitty.
Het hotel was een echt stadshotel: kleine kamers, geen balkon/terras en geen uitzicht vanuit de kamer. Maar dit hadden wij ook niet anders verwacht. Het hotel was verder wel goed.
In de buurt was het zeer druk en vlakbij terrasjes etc. Wel gezellig.
De fietstocht in Athene was zeer de moeite waard. Van de Nederlandse gids hebben wij veel informatie ontvangen. Na haar info en uitleg gingen we toch wel meer begrijpen van hetgeen, waarvan wij bij aankomst eigenlijk wel een beetje geschrokken waren. De gids heeft ons vele dingen laten zien en uitleg hierover gegeven. Kortom voor ons was het leuke en vooral nuttige trip.
Athene was verder wel heel leuk, wij hadden het niet willen missen.
Bij vertrek vanuit Athene hadden wij overigens beide wel zoiets van: 2 dagen is wel genoeg.
Sifnos
Klein, rustig eiland. Hotel was goed, met mooie tuin om te ontbijten, te zitten en te zwemmen. Vriendelijk en behulpzaam personeel. De kamers waren overigens wel zeer klein, de badkamer was zeer klein. Douche gelijk naast de WC, zonder enige afscheiding. Het balkon was ook zeer klein.
Milos
Zeer mooi hotel. Grote kamer, badkamer en groot terras. Vriendelijk personeel. Receptie neemt tijd om aan te geven, waar van alles te doen is op het eiland.
Milos was drukker dan Sifnos, maar het hotel was heel rustig. Heerlijk.
Folegandros
Heel mooi eiland. Echt Grieks. Chora, de hoofdstad, was een wit dorpje met nauwe straatjes. Met prachtige uitzichten over de rotsen en de zee. Overal trouwens op het eiland.
Het hotel in Chora, was prachtig om te zien. Mooi grieks gebouw met kamers met eigen terras en prachtig uitzicht over rotsen en de zee.
De kamer was overigens klein, met een kleine badkamer. Het hotel was zeer schoon, maar je kunt ook overdrijven. 's Morgens 6 uur werden we al wakker, omdat ze de terrassen aan het schoonmaken waren. Écht alles werd schoongemaakt. Het personeel en dan met name de barman of wat hij daar ook deed, was een beetje lauw. De bar was ook niet uitnodigend.
Jammer, uit zo'n hotel op dié plek, is zoveel meer uit te halen.
Chora is overigens een prachtig stadje. Echt grieks. Met diverse pleintjes, waarop zeer veel terrasjes om te eten of gewoon te genieten.
Op Folegandros hebben we écht genoten van de rust.
Santorini
Voor ons de 4e keer: 1989, 2010, 2013 en nu in 2019. Wel weer met een grote Ferry aangekomen op het eiland: Prachtige aankomst. Deze pracht vanaf de zee zie je overigens nu op het eiland zelf niet meer terug. Het was er zeer druk.en toeristisch. Wat ons opviel, dat vele stukken van de hoofdstad met de prachtige uitzichten niet meer te bereiken waren. Dit was de eerdere malen gewoon wandelend te bereiken. Vele stukken waren gewoon afgezet en niet meer te bereiken. Ook was er veel verwaarloosd onderhoud en vervallen.
De boulevard in Kamari was zeer groot en commerciëel geworden. Het Griekse was hier wel een beetje vanaf. Het leek nu meer op een boulevard, zoals je deze ook wel in Spanje ziet. Jammer, dat voor ons de Griekse sfeer in Santorini grotendeels verdwenen was.
Het hotel was prima. Vriendelijk personeel.
We hebben op Santorini wel genoten, maar voor ons was dit nu eigenlijk wel het minste eiland van deze vakantie. Ik denk, dat dit voor ons ook wel de laatste keer Santorini was.

Kortom: Het was een heerlijke vakantie. We hebben genoten. En alles was écht goed geregeld.

Met vriendelijke groet,

René en Marie-José

Vraag ook een offerte aan voor de 15-daagse reis Athene - Sifnos - Milos - Folegandros - Santorini

Offerte aanvragen Lees meer over deze reis