Hier zoals beloofd iets van een terugkoppeling van onze reis.
Misschien kun je er iets mee voor op je website en anders mag je er tevreden klanten bijschrijven.

We begonnen de reis via Schiphol naar Athene waar een taxichauffeur netjes klaar stond met ons naambordje en alle verdere vouchers voor de ferryboot en appartementen.

(3 nachten Sifnos)
Bij de boot aangekomen bleek dat we met een andere boot zouden varen dan op de vouchers stond maar dat heeft de taxichauffeur wel 3 x gecheckt voor hij ons uit de taxi liet stappen.
Helaas had deze boot enige vertraging en duurde de bootreis 7 uur ipv 5 uur en kwamen we pas om 22.30u op het eiland aan.
Maar dat hoort erbij en het is zoals het is. Daar stond helaas niemand (vanwege de vertraging) om ons op te halen maar omdat de Grieken zo behulpzaam zijn werd dat eigenlijk binnen 10 min opgelost. Ze vroegen via wie we geboekt hadden en als het woord Small Eiland valt regelen ze alles voor je dus dat was ook weer super geregeld. Aangekomen in ons appartement werd er zonder enige aarzeling nog voor ons gekookt.
Na een lange dag waren we daar ook echt aan toe.
Het appartement zag er fantastisch uit met uitzicht op zee.
Sifnos is een leuk mooi schoon eiland en hebben daar een excursie met de bus gedaan. Leuke gids erbij die ons veel vertelde over het eiland.

(4 nachten Milos)
Daarna onze trip verder naar Milos. Taxi en boot weer allemaal prima geregeld.
Aangekomen in Pollonia moesten we even de kat uit de boom kijken. De weg naar het appartement zag er wat rommelig uit terwijl Sifnos er super netjes uitzag. Maar het appartement zag er ook weer zo leuk en knus uit.Daar wat gaan wandelen en kwamen al snel bij een stukje strand uit waar niemand zat. Dit was genieten en ook de gezellige boulevard maakte het al snel goed. De volgende dag zijn we met de zeilboot Excellent Yacht mee gegaan. Helaas stond de wind verkeerd dus Kleftiko ging niet lukken. Dat was echt even jammer want die wilde we heel graag zien maar wat niet gaat gaat niet. Maar ze verzekerde ons dat het een hele mooie tocht zou worden en dit was ook echt zo. Met eten en drinken aan boord en een lekkere Griekse lunch kwamen we niets te kort. Ook mochten we snorkelen bij de vele mooie stops en wilde je dat niet kon je met een rubber bootje alsnog de grotten in .Dit was zo onwijs genieten!
De volgende dag zijn we al liftend en met de bus naar Plaka en Tripiti gegaan. De bussen rijden ,waarschijnlijk omdat het nog geen hoogseizoen is nog niet zoveel en volgens degene van het appartement konden we best liften. Dit deed ze zelf ook heel vaak. Stoute schoenen aangetrokken en gedaan en was een super leuke ervaring. Alles gaat bij de Grieken met een vriendelijkheid en ze zijn trots op hun eiland. Daar helpen ze je graag mee. In Tripiti naar de catacombe en het Theater gelopen en een kerkje .Mooi uitzicht , moeite waard. Wilde ook nog naar Klima maar dat hebben we uiteindelijk overgeslagen. Achteraf toch moet doen. En Plaka was ook erg leuk met de kleine smalle straatjes.
Uiteindelijk de bus voor 1,80 terug genomen.
Onze laatste dag wilde we graag naar Sarakiniko en dan lopend langs de zee terug naar Papafragas. Uiteindelijk weer gelift en met een hele aardige fransman mee gereden die ons bij Sarakiniko afgezet heeft. Daar aangekomen kijk je echt je ogen uit. Dit moet je gewoon hebben gezien. Zo wit , zo mooi en niet uit te leggen aan mensen. Lekker gezwommen en toen begonnen aan onze wandeltocht. Zelfs met slippertjes ging het goed maar ik raad mensen toch iets beter schoeisel aan want het was soms erg klimmen en dalen. Maar kwamen wederom langs prachtige baaien , strandjes voor ons alleen en het was op en top genieten. Wel genoeg eten en drinken mee want je komt echt niets tegen. Aangekomen bij Papafragas, wederom een mooie baai en prachtig om te zien. Daarna al liftend met een Griek meegereden die in Pollonia moest zijn.
Milos heeft mijn hart gestolen. Wat een mooie natuur, prachtig eiland!

(3 nachten Folegrandos)
Daarna met de boot naar Folegrandos. Het kleinste eilandje.
Dit is een erg kneuterig eilandje. Er is 1 hoofdweg en Chora de hoofdstad is het plaatsje op het eiland waar het gebeurt. Het was wel wennen dat je niet zomaar even naar de zee kunt maar het zwembad maakte veel goed. Het appartement was ook hier goed en de eigenaar vond het ook erg leuk dat er publiek via het eilandhoppen kwam. Hij deed dit pas 2 jaar via de organisatie maar was er erg over te spreken.
Ook hier een boottocht gedaan en dat was ook weer erg genieten. De bustour hebben we overgeslagen want heel veel meer op het eiland was er toch niet. Hadden we wandelschoenen bij gehad was het waarschijnlijk anders geweest want dat kun je daar zeker wel. Een les voor de toekomst, goede schoenen mee! Maar Folegrandos met zijn leuke pleintjes en kleine straatjes is erg leuk. Langer dan 3 nachten hoef je er na mijn mening niet te zijn maar ook hier genoten.

(1 nacht Santorini)
Toen op na Santorini.Nu moet ik erbij vertellen dat we daar 12 jaar geleden al eens geweest waren dus dit ook maar 1 nacht in de reis wilde. En wat waren we blij dat we dat gedaan hebben. Na de rust van de kleine eilanden was Santorini in onze ogen zo ontzettend druk. Alleen in de haven kwamen al duizenden mensen aan. Het is ook erg veranderd qua drukte in de loop van de jaren wat ook goed is. Voor ons alleen iets te druk Daar nog een dag heerlijk vertoefd aan het strand. Nog een laatste Griekse salade ,moussaka en Lamb Kleftiko gegeten en toen helaas weer naar huis.
Eilandhoppen wordt voor ons denk ik wel een het nieuwe reizen. Super geregeld en het wordt nooit saai en iedere keer weer spannend wat het volgende eiland te bieden heeft.

Bedankt Andros voor het uitzetten van deze reis en we gaan bekijken wat de volgende reis wordt.

Groetjes Judith en Natalie

Vraag ook een offerte aan voor de 15-daagse reis Athene - Sifnos - Milos - Folegandros - Santorini

Offerte aanvragen Lees meer over deze reis