Hierbij onze bevindingen van onze reis.
Samengevat was het een geweldige vakantie! Mooie dingen gezien, veel verschillende eilanden en alle transfers perfect geregeld!

Andros:
Hadden we beter iets langer kunnen blijven, bv. 4 nachten. We hebben nog niet alles gezien.
Hotel Blue Bay was geweldig, prachtig uitzicht vanaf de kamer en het zwembad. Restaurant bij het complex was super, heel vers bereid eten voor heel weinig geld.
Personeel heel vriendelijk en behulpzaam.

Tinos:
Ook hier hadden we nog een nacht langer kunnen blijven. Fantastisch eiland!
Hotel Porto Raphael ook geweldig, alleen jammer dat ze geen zwembad hadden.
Ook hier was het restaurant heel goed met vers bereid eten.
Kamers waren geweldig met een keukentje erbij en een leuk zitje/balkon bij de voordeur. Mooi uitzicht. Alleen de bedden waren wel erg hard ??

Syros:
Voornamelijk de hoofdstad bekeken, prachtig!
Hotel Benois was prima, lekker zwembad, jammer dat we geen uitzicht hadden (beneden op een binnenplaatsje). Verder prima.

Sifnos:
Wat een geweldig eiland! Mooie dingen gezien, goed te doen in 3 dagen. Edem appartementen heel goed, lekker ruim met keukentje. Ook hier jammer dat er geen zwembad was. Mooi uitzicht vanaf het ruime balkon.
Maar het personeel was erg persoonlijk en belangstellend. We hadden in de eerste offerte een accommodatie in de havenplaats maar deze bleek vol. Daarom Edem gekozen. Persoonlijk vonden we dat achteraf niet erg omdat we het plaatsje Platys Gialos leuker vonden dan Kamares.

Milos:
Leuk eiland, genoeg voor 3 dagen.
Hotel Santa Maria village: op zich prima, ook hier geen uitzicht, de mensen die zaten te ontbijten keken op je plaatsje (beneden). Prima zwembad.

Folegandros:
We zaten in de hoofdstad en hebben ook alleen dit bekeken, verder weinig op het eiland te doen maar is op zich ook prima om wat meer te relaxen.
Hotel Odysseus: kamers waren heel erg klein, een zitje/balkonnetje voor je voordeur waardoor je er amper in en uit kon. Lastige is om je bagage kwijt te kunnen.
Personeel van het hotel was erg vriendelijk en persoonlijk.
Prachtig uitzicht vanaf het balkonnetje, prima zwembad.

Santorini:
Prima basis om weer terug te vliegen naar Amsterdam.
We waren hier in 2004 en 2011 geweest maar waren erg verbaasd over de enorme toename van het toerisme. Normaal lopen in Fira en Oia was er niet meer bij, verschrikkelijk druk en de boulevard van Kamari is van begin tot het eind vol gestampt met barretjes en restaurants. Heel jammer van dit mooie eiland.
Hotel Zephyros: vonden we meer een hotel voor een stedentrip dan een vakantie. Balkon had uitzicht op een binnenplaatsje, een grote boom en het balkon van de buren. Zwembad wel prima, evenals de ligging.

Algemeen mbt de transfers:
Perfect geregeld! Zodra we met de boot aankwamen stond er iemand heel zichtbaar met óf onze naam óf de naam van de accommodatie en binnen no time waren we in het hotel. Ook als we weer weggingen van een eiland waren de busjes of taxi’s perfect op tijd!
De bootreizen: met de ferry’s helemaal top! De seajet 2 was echt helemaal binnen dus had niet onze voorkeur maar was gelukkig maar een half uurtje.

De situatie vanaf Milos naar Folegandros is jullie inmiddels bekend. De boot laten gaan omdat de naam niet klopte. Een andere boot ingezet wat we niet wisten.
Opvallend was dat op veel eilanden schema’s of schermen waren met daarop de boottochten. Op Milos helemaal niets. Hierdoor is het niet duidelijk wanneer welke boot gaat. Toen wij de boot hadden gemist zagen we nog meer mensen die ook al vroeg in de haven stonden en er een paar uur later nog liepen. Hetzelfde probleem als wij.

Hoe laat we ook aankwamen, de kamers waren altijd klaar en konden er meteen in. Bij de zwembaden was handdoekenservice, heerlijk! Alleen op Andros niet.

We hebben Eilandhoppen op Maat als positief ervaren, zouden jullie zeker aanbevelen en ook mogelijk in de toekomst nog eens benaderen!

Bedankt voor alles!

Hartelijke groet,

Theo en Marianne

Vraag ook een offerte aan voor de 15-daagse reis Athene - Sifnos - Milos - Folegandros - Santorini

Offerte aanvragen Lees meer over deze reis