"Ein Schiff wird kommen"

Andros,

Griekenland en m.n. de eilanden in de Aegeische Zee was puur genieten. 14 dgn. zon en een strakblauwe hemel tussen de 25 en 30 graden overdag. Het zeewater werd iedere dag een graadje warmer en we hebben dan ook diverse keren in zee gezwommen, o.a. in een kreek met warm water bij het vulkaaneiland Kameni bij Santorini, waar we met een soort zeil/motorschip naar toe gingen. Santorini was spectaculair vanwege de hoge kliffen en het vulkanische karakter (gezwommen bij de Red Beach), maar het mooist vonden we toch Naxos met zijn rust en ruige natuur. Hier hadden we ook het mooiste onderkomen (Liana) en hebben we voor een paar dagen een auto gehuurd. Santorini was wel erg toeristisch, maar nu nog niet zo druk, het verkeer is er veel hectischer dan op de andere eilanden. We hebben er een aantal malen met de bus gereisd, zelfs met het Orthodoxe Paasfeest was er een frequente busverbinding. Paros was ook heel pitoresk en een oase van rust. Langs de kade konden we op het terras van de restaurantjes genieten van een Griekse maaltijd en zo rond 20.15 uur genieten van de prachtige zonsondergang. Naoussa had een schitterende vissershaven met een oud fort bij de haveningang.
Athene was een stad met nogal druk verkeer en de enige dag daar hebben we besteed aan de Acropolis met het Parthenon, dit is een uitermate serene omgeving en zo vroeg in het seizoen waren er geen lange wachtrijen voor de kassa's. De Ermou is de straat eraan grenzend met heel veel eetgelegenheden en daarachter ligt een wijk met leuke straatwinkeltjes en verderop is het regeringsgebouw, waar we de wisseling van de wacht gadegeslagen hebben.
De vliegreis verliep beide keren goed, Duesseldorf is voor ons heel gunstig. We werden iedere keer, dat we ergens aankwamen of verkasten keurig op tijd door iemand van de organisatie opgehaald en weggebracht. De veerdiensten tussen de eilanden waren ook belevenissen van formaat. Bij aankomst op Naxos maakten we kennis met een andere familie die dezelfde reis via jullie geboekt hadden en met hun konden we goed opschieten.
Nog lang niet alle Horeca was geopend, maar voor ons was er ruim voldoende voorhanden. Van de 4 onderkomens, die we gehad hebben was die op Santorini (Blue Diamond Bay) wel erg "minimalistisch", die zou ik persoonlijk een volgende keer niet niet weer nemen.
Conclusie: we hebben een fantastische reis gehad en de prijs/kwaliteits verhouding was alleszins in orde.
Groeten en bedankt voor de perfect georganiseerde reis,

Anoniem

Vraag ook een offerte aan voor de 15-daagse reis Athene - Paros - Amorgos - Naxos - Santorini

Offerte aanvragen Lees meer over deze reis