Dag Andros,

We hebben ontzettend genoten. De reis was een verrassing, zelfs voor Ilona die toch al vaak in Griekenland is geweest. De Grieken zijn erg vriendelijk en alles was perfect geregeld en liep vlot. Vervoer en accommodatie waren uitstekend. Met name Yperia op Amorgos en Oasis in Frangokastello zijn ons uitstekend bevallen (Taverna Oasis is echt geweldig!). Tevens waren we blij met Aegean en Condor te vliegen vanwege de overdag vliegen en eten aan boord.
De eerste keer op de boot hadden we de koffers omhoog gezeuld totdat we ontdekten dat je die bij binnenkomst kan stallen. Dat is misschien een goede toevoeging voor de reisbeschrijving. De boten gingen strak op tijd en alleen tussen Santorini en Kreta met de High Speed was het comfort wat minder. Reistabletjes waren niet nodig.

We hebben wel onze voorkeuren tav eilanden. Op Paros, Amorgos en Naxos hadden we ons ook langer kunnen vermaken. Met Santorini waren we wel klaar na twee dagen. Voor een rondreis is dat echter wel een belangrijk punt vanwege het vliegveld en je moet dat eiland toch een keer gezien hebben. Een weekje Kreta in het erg rustige Frangokastello was voor ons een betere afsluiting dan Santorini geweest zou zijn. Dit is echter sterk persoonlijke voorkeur; Wij zijn dan toch meer rustzoekers.
De rit naar Frangokastello in het donker was even een tegenvaller. We belanden in Plakia en moesten toen wat erg bochtige wegen rijden, daarbij rijd je daar in het pikkedonker omdat er helemaal niets is.
We hebben het wel als een uitnodiging gezien om andere routes te verkennen. Toen we de voorgestelde weg terug reden ontdekten we de oorzaak van onze fout. De afslag die we hadden moeten hebben was under construction en bestond uit grind, waardoor we hem links lieten liggen. Deze weg zijn ze aan het rechttrekken en verbreden. Dat wordt een racebaan. Voor een groot deel is hij uitstekend begaanbaar maar met her en der een grindbak die je doormoet. Volgend jaar ligt daar een goede weg tot aan Sellia. Tussen Sellia en Frangokastello blijft het een smalle, kronkelige en donkere weg.

Dank voor de goede organisatie, we bevelen Eilandhoppen op Maat graag aan bij vrienden en familie en wij hopen jou met deze mail ook geholpen te hebben.

Hartelijke groet,
Leo en Ilona

Vraag ook een offerte aan voor de 15-daagse reis Athene - Paros - Amorgos - Naxos - Santorini

Offerte aanvragen Lees meer over deze reis