Beste meneer Bosman,

Heel erg bedankt voor de organisatie, we hebben een heerlijke en afwisselende vakantie gehad! De mensen waren overal erg vriendelijk (vooral op Paros en Amorgos), het eten was heerlijk en we hebben ook erg geluk gehad met het weer, en alles was ook erg goed geregeld, heerlijk om gewoon opgehaald te worden bij de boot en niets zelf te hoeven regelen!

In Athene was het hotel gewoon goed, lekker ontbijt en goede locatie (heel dicht bij de metro). We hebben uiteraard de 'standaard' dingen bezocht (zoals de Akropolis) en vonden het Archeologisch Museum ook echt een aanrader.

Het High Mill hotel op Paros vonden we echt fantastisch, de mensen waren zo ontzettend aardig, ze hebben fietsen voor ons geregeld (die gewoon bij het hotel werden bezorgd, heel handig) en de restaurantjes die ze ons hebben aangeraden waren ook heel goed, meestal hebben we gewoon gevraagd wat de eigenaar voor die dag aanraadde, en daardoor hebben we heerlijke verse vis gegeten. Ook kun je op het eiland heel leuk fietsen en zijn we een dagje naar Antiparos geweest, wat ons ook goed is bevallen.

Amorgos was weer heel anders, ook hier waren de mensen in het hotel heel aardig, we kregen van de eigenaresse zelfs nog een potje zelfgemaakte sinaasappeljam mee! Helaas was het nog wat vroeg in het seizoen waardoor er nog geen bussen reden, maar we hebben wel mooi kunnen wandelen in de omgeving. Het enige jammere vonden we wel dat we van tevoren niet wisten dat de boottijden hier zo vervelend waren (aankomst om 3 uur 's nachts en vertrek om 6 uur 's ochtends), vooral omdat dit eiland juist werd aangeraden in plaats van een ander eiland omdat het zoveel handiger zou zijn qua reisschema. Maar we hadden het uiteindelijk toch niet willen missen!

Het Katarina Hotel op Naxos was ook prima (vooral het ontbijt was fantastisch!), al hadden we misschien toch liever in Naxos-stad gezeten, de restaurantjes in Agios Prokopios waren niet zo goed (behalve het restaurant bovenop het Naxos Island Hotel, dat was wel erg leuk) en 's avonds is de weg tussen Agios Prokopios en Naxos-stad niet verlicht, dus op de fiets naar Naxos-stad gaan om te eten is ook niet zo'n goed idee. Uiteindelijk hebben we wel erg leuke dingen gedaan, het beklimmen van berg Zas is zeker een aanrader (en prima te doen) en ook hebben we een hele leuke boottocht naar de kleine Cycladen gemaakt met Captain Panos.

Santorini tenslotte was (natuurlijk) veel drukker en toeristischer dan de andere eilanden, maar wel heel erg mooi en indrukwekkend. We waren heel blij dat we ervoor gekozen hebben om een hotel in Fira te nemen in plaats van aan de oostkant, want het uitzicht daar was echt prachtig (de beroemde zonsondergang vonden we niet zo heel bijzonder, maar gewoon overdag tussen Fira en Oia langs de kraterrand wandelen is wel heel erg mooi).

Hartelijk bedankt en we willen in de toekomst zeker nog een keer gaan eilandhoppen in Griekenland!

Groeten,
Meike en Jesse

Vraag ook een offerte aan voor de 15-daagse reis Athene - Paros - Amorgos - Naxos - Santorini

Offerte aanvragen Lees meer over deze reis