Wij hebben zoals ook onze vorige bij jullie geboekte reis, een hele mooie eilandhoppen op maat beleefd.
Na een paar dagen hadden we het vakantiegevoel al helemaal te pakken en na een dag of 10 hadden we het gevoel of we al weken weg waren.

In onze vakantie op de 2e vakantiedag is in Athene welliswaar mijn vrouw haar telefoon gerold, dat had nogal wat voeten in aarde en veel rompslomp ervan gegeven.
We hebben besloten dit voorval niet onze vakantie te laten bepalen en achteraf vond mijn vrouw het afgezien van de kwijtgeraakt dierbare gegevens het ook wel een fijne ervaring zonder smartphone.

Ook dit jaar hebben jullie weer heel veel moeite gedaan om een perfect passende reis voor ons te organiseren en dat is ook nu weer uitermate goed gelukt.
Elke accommodatie was uitermate goed geregeld, op een rustige en gunstige locatie gelegen, bedden waren allen goed en daar waar het ontbijt werd geserveerd was het ook zeer goed. De eigenaren en personeel waren allen zeer vriendelijk, gastvrij en behulpzaam.

In een aantal accommodaties waren (veel) school reisgroepen (Athene, Syros en Naxos) alleen in Syros en Naxos waren het Griekse “brugklassers”? voor een paar dagen. De accommodaties hadden hiermee rekening gehouden, zo kregen we in Syros een groot appartement aangeboden zodat we minder last zouden hebben, wij waren geloof ik op dat moment ook de enige andere gasten. We hebben ze s'nachts wel eens gehoord en overdag als ze er waren had men net zoals zoveel prepubers de nodige roering. In Naxos waren een aantal zaken zoals de fitness afgesloten, maar kon op verzoek worden geopend.
Op zich hebben we er niet zoveel last van gehad, behalve als de groep ineens ook naar/ in het zwembad kwam. Mijn ervaring was dat de meeste begeleiders/ docenten daar helaas niet zoveel in stuurden.

Ook de omgeving was zeer fijn, in de directe omgeving heerlijk rustig, maar voldoende faciliteiten in de directe nabijheid. En ook de wat verder gelegen attracties, bezienswaardigheden en dergelijke waren goed te bereiken.
Meestal maakten we gebruik van het OV, maar hebben ook een aantal keer een auto gehuurd, via lokale agent, maar ook wel via de accommodatie.

Prijstechnisch waren Santorini en Mikonos inderdaad aan de hoge kant, maar niet onoverkomenlijk. Het viel ons wel op dat ook in de andere dorpen op deze eilanden de prijs enigszins bovengemiddeld lag.
Dit waren trouwens ook de twee eilanden waarbij, de communicatie met de contactpersonen (welke ons vanaf de boot afhaalden) wel iets beter had gemogen. Trouwens geen zaken om een punt van te maken hoor.

Ook de transfers waren perfect geregeld. Het enig wat ons achteraf fysiek tegenviel is dat we bij terugkomst s'nachts om 02:00 op Schiphol staan en de eerste trein pas om 6:05 konden nemen. Dit punt van aanpassen zal waarschijnlijk erg moeilijk worden of zelfs onmogelijk, of anders waarschijnlijk ten koste gaan van een vroeg vertrek vanuit Santorini.

Samengevat in een zin:
Wij hebben dit jaar weer van een zeer perfect op maatgemaakt vakantie mogen genieten, waarbij alles weer voor een onvergetelijke vakantie heeft gezorgd.

Andros, het was een ons een waar genoegen om van je aanbod gebruik te hebben mogen maken en ik zou zeggen tot de volgende keer.

Met vriendelijke groet,Vraag ook een offerte aan voor de 15-daagse reis Athene - Mykonos - Paros - Naxos - Santorini

Offerte aanvragen Lees meer over deze reis