Om te beginnen: we hebben een prima vakantie gehad en alles was ook goed geregeld. We hebben ook veel gezien en zowel in Athene als op de eilanden het nodige bezocht. We waren blij dat we een dag extra in Athene geboekt hadden, zodat we veel konden zien; nu hadden we 2 hele dagen en die heb je zeker wel nodig. Athene vergeten we sowieso niet snel meer, want daar maakten we ook een aardbeving mee.

De hele reis met transfers en ferry’s was prima geregeld en fijn dat we nergens zelf vervoer hoefden te regelen en er altijd iemand was om ons op te halen. Hotels waren over de hele linie ook goed. Hier en daar hebben we wel wat details die positiever of negatiever waren, maar dat moet je zien binnen het geheel van een positieve ervaring. De mensen waren erg vriendelijk.

We kunnen jullie zeker aanbevelen als iemand een reis naar Griekenland wil boeken en het concept van eiland hoppen is ons goed bevallen.

Onderstaand nog wat nadere details per locatie.

Met vriendelijke groet,

Debbie en Wino

Details:

Athene

Transfer:
Was erg goed en correct uitgevoerd met een minibusje.

Hotel Arion:
De kamer viel een beetje tegen en was niet zoals op de foto. Zo hadden we kleine ramen i.p.v. ramen tot aan de vloer zoals op de foto’s en het meubilair is wel aan vervanging toe. Wifi was goed. De locatie is daarentegen perfect en de mensen zijn er supervriendelijk. Dus ondanks de minder kamer toch wel een goed gevoel aan over gehouden.

De stad:
De stad zelf vonden we erg leuk. Twee hele dagen is voldoende om een goede indruk te hebben. Eén dag zou wat ons betreft te weinig zijn, dus we zijn blij dat we een extra overnachting geboekt hebben.

Mykonos:

Ferry:
Prima overtocht met de Superferry van Golden Star Ferries. Schip is al wat ouder maar netjes gerenoveerd en met voldoende toiletten. Mooiste ferry die we gehad hebben.

Transfer:
Ook hier prima geregeld, met nette mini busjes en aardige chauffeurs en leuke hostess, die voor ons een rond tour over het eiland heeft geregeld.

Hotel Kamari:
Prima hotel, netjes en verzorgd. Goede wifi. Prima keuze.

Eiland:
Mooi om te zien, wel druk en duur in verhouding tot Athene en andere eilanden. Mooi dat alle huizen en gebouwen spierwit zijn en dat er geen hoogbouw is. Wel erg druk.

Paros:

Ferry:
Ook deze overtocht met de Superferry II van Golden Star Ferries was prettig. Dit was de oudste ferry die we hebben gehad, maar daar merkte je niets van. Ook deze is netjes gerenoveerd en met voldoende toiletten.

Transfer:
Ook hier prima geregeld, met nette mini busjes. Chauffeurs en hostess minder spraakzaam. Kregen wel een schema en zijn zelf naar het kantoor van de agent gegaan om een rond tour over het eiland te boeken.

Hotel Parian Village:
Kamer was redelijk klein en badkamer erg klein. We hadden een kamer boven op de heuvel en dan is het een heel gesjouw om je koffer daar te krijgen. Wifi nauwelijks bruikbaar. Wel heel erg vriendelijke mensen die er werken. Goed adres om de was te laten doen; we betaalden 16 euro voor een zak vol wasgoed voor wassen en stijken.

Naar Parika lopen is goed te doen, maar wel een halfuurtje via een paadje en het strand. Je moet wel goed ter been zijn als je in dit hotel zit.

Eiland:
Mooi om te zien. Iets minder clean en pittoresk dan Mythonos, maar ook met mooie witte huizen en alleen laagbouw. Veel relaxter en ook goedkoper en voor ons het leukste eiland van de vier die we bezochten. Eiland tour gedaan via jullie agent, die erg goed bevallen is.


Naxos:

Ferry:
Ondanks dat de Blue Star nieuwere schepen heeft vonden we Blue Star Delos minder dan de andere ferries. Erg vieze toiletten en maar 3 voor een heel dek; de urinoirs waren kapot.

Transfer:
Aankomst in de haven erg druk, maar hostess ving ons goed op. Transfer heen met hele oude midi bus. Zette ons niet bij het hotel maar op 200 meter er vandaan, terwijl wij de laatste gasten waren en hij er makkelijk had kunnen komen. Terug opgehaald met een oude touringcar; ook toen moesten we aan de hoofdweg wachten.

Katerina Hotel:
Kamers wat klassieker, maar verder wel netjes en ruim. Zeer aardige familie die het hotel runt. We sjouwen met de koffers naar de tweede verdieping, zonde lift. Locatie prima, zo vlak bij het strand en alle restaurants. Wifi soms bruikbaar, vaak niet.

Eiland:
Ook hier hebben we een eiland tour gedaan via jullie agent. De hostess in de haven heeft de tickets gebracht, dus dat was een goede service. Eiland zelf vonden we minder mooi; eigenlijk het minste van alle eilanden.

Santorini:

Ferry:
Ook deze overtocht met de Blue Star Delos. Zie eerdere commentaar. Urinoirs nog steeds niet gerepareerd.

Transfer:
Aankomst in de haven erg druk en chaotisch. Jongen die ons opving was ons weer kwijt en met moeite konden we aanhaken bij de chauffeur voor onze transfer. Verder niemand meer gezien of gehoord, maar volgens de receptie was er wel iemand langs geweest en zouden ze ons gebeld hebben. Later bleek dat de telefoon in onze kamer kapot was.

Zephyros Hotel:
We hadden een superior kamer en dit was met afstand de mooiste kamer van allemaal. Prachtige badkamer ook. Zeer vriendelijke dame aan de receptie die meedacht en aangaf dat we beter geen auto konden huren, omdat er in Fira en Oia bijna geen parkeerplaatsen zijn. Adviseerde de bus te nemen en een transfer voor de zonsondergang in Oia, wat we ook gedaan hebben. Locatie prima, op 5 minuten lopen van de boulevard. Wifi zeer traag en nauwelijks bruikbaar.

Eiland:
We hadden er eerlijk gezegd meer van verwacht. Het beeld is toch witte huizen met blauwe ramen, maar dat beeld klopt niet. Je kan natuurlijk wel foto’s maken met dat beeld, maar het totaal ziet er anders uit en wat ons betreft ook veel minder mooi dan Mykonos of Paros. Boulevard in Kamari is leuk, maar niet erg authentiek. Lopen in Fira is wel leuk met mooi uitzicht over de baai en de zonsondergang in Oia is ook een belevenis apart.

Vraag ook een offerte aan voor de 15-daagse reis Athene - Mykonos - Paros - Naxos - Santorini

Offerte aanvragen Lees meer over deze reis