We hebben een hele fijne vakantie gehad in Griiekenland. Door de verschillende eilanden was het net of onze vakantie steeds opnieuw begon.
Wat betreft de hotels, deze waren zonder meer sfeervol:
-Hotel Arion in Athene was een echt stadshotel, maar lag lekker centraal, met een goed bed en goed ontbijt.
-Hotel Vienoula in Mykonos voldeed ook helemaal. Mooie gerenoveerde kamer met prachtige inloopdouche. Heerlijk brood, goede service. De weg naar Chora was niet lang, maar wel gevaarlijk door de drukke weg.
-Hotel Parian Village had een prachtig zwembad. Enig minpuntje was de hele kleine douche zonder scherm of iets, waardoor de hele badkamer nat werd. Je kon over het strand goed naar Parikia lopen. 's avonds moest je dan wel een zaklamp meenemen.
-Hotel Katerina blonk uit door de vriendelijkheid, wat overigens in alle hotels het geval was. Het strand was dichtbij, maar naar Chora moest je wel met de bus. We hebben daar dan ook een auto gehuurd.
-Hotel Zephyros had ook een mooi zwembad en perfect ontbijt. Werkelijk alles was daar. ook lekker dicht bij alle restaurantjes en de bushalte.

Wat betreft de transfers, die waren over het algemeen goed geregeld en comfortabel, alleen in Naxos moesten we bij de bushalte gaan staan, waar ook een hoop mensen op de lokale bus stonden te wachten, daardoor reed onze transferbus ons voorbij. We zijn toen door een taxi alsnog naar de haven gebracht.

De tochten met de ferry vielen ons wat tegen. Erg druk en chaotisch. Zeker de eerste keren wisten wij niet goed hoe het systeem werkte. In Mykonos werden wij door de chauffeur van het busje naar rechts gewezen. Daar kwam na enkele minuten inderdaad de Superferry aan, naam en maatschappij klopten, dus gingen wij aan boord. Ik vroeg nog of het de boot naar Paros was bij de controle, maar door de gehaastheid keek de man alleen maar naar de naam van het schip. De boot vertrok meteen, hetgeen bijna een uur te vroeg was volgens het ticket en inderdaad deze boot ging niet naar Paros. We zijn toen in Tinos van boord gezet en moesten daar 6 uur wachten op de volgende boot. Het was even lastig hoe we dat moesten regelen, aangezien de agenten alleen druk waren met het verkeer van en naar de boten. Uiteindelijk hebben we een kantoor opgezocht van de ferry maatschappij, die ons ticket , overigens kosteloos, heeft aangepast. De boot van Athene naar Mykonos was erg vol waardoor er nauwelijks zitplekken waren.
Over de gang van zaken bij de ferrys mag wel wat meer informatie gegeven worden.

De tips voor de verschillende bestemmingen waren allemaal zinvol. We hebben veel gezien, veel diversiteit ook, mooie oudheden, leuke dorpjes, soms druk ,soms was er nauwelijks iemand.
In Naxos kon je ook nog mooie wandelingen maken. bij Halki, door olijfboomgaarden, langs kerkjes en dorpjes, die had ook nog wel bij de tips gemogen.

Kortom we hebben geen spijt van onze keuze. Bedankt voor de organisatie en de samenstelling van deze reis!
Met vriendelijke groet
Henk en Mieke

Vraag ook een offerte aan voor de 15-daagse reis Athene - Mykonos - Paros - Naxos - Santorini

Offerte aanvragen Lees meer over deze reis