we hebben het uitstekend naar onze zin gehad in Griekenland en een heerlijke vakantie gehad.

Een aantal impressies/beelden van de reis:
• Hotels, ferries & ferry pick-up liepen allemaal gesmeerd; erg handig dat er altijd iemand op je stond te wachten op een eiland, zeker als je wat laat was.
• Athene was leuk voor een paar dagen; fietstocht paste wel bij het wat anarchistische karakter van deze stad. Auto (Ford focus diesel) was goed, pick-up ging uitstekend; wegbrengen in Pireus niet echt (kwamen niet opdagen op afgesproken tijd, moest verschillende keren bellen, ophaal chauffeur was onvindbaar voor hoofkantoor, ging uiteindelijk wel goed maar onhandig dat ze daar geen locatie hadden in Piraeus), maar goed hebben we allemaal opgelost en waren op tijd bij de ferry naar Syros
• Autotour Peloponnesos was fantastisch; veel afwisseling & mooie dorpjes/steden met veel Griekse historie. Hebben ook nog het beste hotel van de reis gevonden (misschien een tip voor jullie)  Atheminium suites in Naplion (http://anthemion.gr ); erg mooie suites, heerlijk vers ontbijt, zeer aardige mensen & kleinschalig.
• Van de eilanden beviel Naxos het meest en Santorini & Syros om verschillende redenen een stuk minder. Syros omdat daar feitelijk niet echt iets voor ons te doen was behalve strand (we houden van wandelen, natuur, historie & leuke stadjes) en er toch wel snel op uitgekeken waren; Santorini omdat het echt een gong show is; te veel selfie-makende hordes Chinezen in Fira & Oia & massa toerisme sfeer in Kamari (ook in Hermes hotel). Eiland is geografisch erg mooi (en hebben genoten van de wandeling van Fira naar Oia) maar niet gemaakt voor zoveel touristen (en dan waren wij er nog niet in het hoogseizoen).
Naxos was heerlijk, hadden we achteraf wat langer kunnen blijven (maar goed, dat weet je allemaal niet vantevoren). Ook hotel (Katherina) was duidelijk het beste van de 4 (vooral leuke & gastvrije eigenaren die erg betrokken waren bij hun gasten en zaak)

Nog 1 klein verbeterpunt voor jullie: we hadden expliciet aangegeven dat we graag voor de kinderen (nou kinderen, ze zijn 18 en 20 jaar) graag aparte bedden hadden gehad. Je had al aangegeven dat je dat niet kon garanderen, maar geen van de hotels had dit verzoek gekregen dus hadden we altijd een 2-persoonsbed. Bij 2 hotels (Paros & Naxos) konden we nog wat regelen (door flexibiliteit van hotel), maar andere hotels helaas niet.

Al met al een zeer geslaagde vakantie mede dankzij jullie tips & organisatie.

Veel succes en groet,

Remko

Vraag ook een offerte aan voor de 12-daagse reis Athene - Syros - Paros - Santorini

Offerte aanvragen Lees meer over deze reis