Beste Andros,

Wij hebben het heerlijk gehad. Top geregeld. Eigenlijk nergens iets op aan te merken. Ik zal een korte beschrijving geven van onze vakantie.

Aankomst op Santorini. Pierro haalde ons op. Wat een toffe vent zeg. Overnachting in Memories hotel. Heerlijk hotel en 's avonds om half 12 konden we nog iets te eten bestellen en dat was erg prettig. Mooie kamer en eigenlijk niets op aan te merken. In de directe omgeving was er weinig te doen, maar de volgende dag gingen we alweer naar Paros dus dit was niet heel erg.

Op Paros stond Dimitri op ons te wachten. Dimitri was zeer vriendelijk en bood ons van alles aan qua excursies. We hebben ervoor gekozen om een excursie te doen met een vissersboot rondom Anti-Paros. Dit hebben we bij hem geboekt en hij heeft alles geregeld. Echt top! Zeer de moeite waard. Ook hebben we bij hem een auto gehuurd voor de andere dag. Netjes geregeld. Paros is in vergelijking met de andere eilanden helemaal nog niet zo toeristisch en dat sprak ons wel aan. Parikia is een heel leuk plaatsje en het hotel High mill is op maar 10 min loopafstand van het centrum. We hadden aan Dimitri een aantal restaurantjes gevraagd waar we goed konden eten. Apollo Garden Restaurant was één van deze restaurants en hij had gelijk. Wat een super leuk restaurant. Dit restaurant zou je als toerist nooit uit jezelf gevonden hebben. Hotel was echt perfect en het ontbijt was goed. Hele aardige mensen.

Op Naxos stond een andere Dimitri op ons te wachten. Deze Dimitri was in vergelijking met de Dimitri van Paros wat minder sociaal. Hij heeft ons wel het e.e.a. uitgelegd, maar de overtuiging miste een beetje. Hotel op Naxos was ook erg leuk! Hele aardige mensen alleen hier zat je wat meer van het centrum vandaan. Met de bus was dit goed te doen, maar daar had Dimitri wel wat meer over mogen vertellen vond ik persoonlijk. De ene dag hebben we een auto gehuurd (via het hotel) en de andere dag hebben we een relax dagje gehouden. Waffle House heeft echt zulk lekker ijs! Soms zijn we wel 2x per dag geweest.

Op Santorini stond Pierro weer op ons te wachten. Wat kan je met die man lachen zeg. Heerlijk! In de auto naar het hotel toe heeft hij echt van alles uitgelegd, maar doordat we maar 1 volle dag op Santorini hadden konden we helaas niet alles. We hebben ervoor gekozen om een excursie te boeken naar de vulkaan, de hotsprings, Theresia (volgens mij heette het eiland zo) en Oia. Dit heeft Pierro voor ons geregeld. Top! Op de reisdag van Naxos naar Santorini zijn we 's avonds met de bus naar Fira geweest, zodat we ook dit stadje gezien hadden. Pierro had ons van alles uitgelegd over de bussen en waar we op moesten stappen. Wat een geweldig stadje! Ook dit keer hadden we aan Pierro weer een aantal goede restaurantjes gevraagd. Oia is ook erg mooi, maar dit is maar 1 rechte lange soort van boulevard. In Fira heb je wat meer die kleine gezellige straatjes. Ik had misschien zelf 1 dag langer willen hebben op Santorini, zodat we de andere dag een auto hadden kunnen huren en het eiland wat meer hadden kunnen verkennen. Helaas kwam dit voor ons niet uit, maar ik zou het wel aanraden aan anderen. Hotel Levante Beach op Santorini was top gelegen, alleen de badkamer was niet alles. Erg laag en klein en ik hou er zelf nooit zo van als er een douchegordijn hangt, want dat gaat altijd lekker plakken. Het is ook geen 5 sterren hotel dus daar kijken wij ook doorheen, maar als ik het vergelijk met de andere badkamers vond ik dit wel de minste. De boulevard van Kamari was echt fantastisch. Heel gezellig! Ook was het ontbijt erg goed en wij vonden het welkomstdrankje erg leuk.

Dit was een beetje de samenvatting van onze vakantie. Wij gaan in de toekomst zeker weer eilandhoppen, natuurlijk wel andere eilanden. Heeft u nog vragen naar aanleiding van mijn verhaal, dan hoor ik het graag. Welke eilanden zou u voor een vervolg aanraden? Heel erg bedankt voor de goede service en het was echt ontzettend goed geregeld.

U ook een fijne avond!

Groetjes Jessica

Vraag ook een offerte aan voor de 12-daagse reis Athene - Paros - Naxos - Santorini

Offerte aanvragen Lees meer over deze reis