rondreis griekenland

Tijdens deze korte rondreis door Griekenland krijgt u in een week een aantal hoogtepunten van Griekenland te zien. U begint in Athene, een stad vol historie. Dan reist u naar Delphi toe, waar de opgravingen en het Orakel bezocht worden. Vervolgens reist u naar de bakermat van de Olympische Spelen, Olympia. Hier wordt nog elke vier jaar de Olympische vlam ontstoken om vervolgens naar het naar organiserende land gebracht te worden. U sluit uw reis af in de gezellige stad Nafplion. Hiervandaan kunt u onder andere het best bewaarde Amfitheater van Griekenland, het Epidavros, bezoeken. In de middag rijdt u naar één van de stranden nabij Nafplion om lekker te relaxen.

Interesse gewekt? Lees hieronder de dag-tot-dag beschrijving van deze reis. Wilt u liever een dagje langer of korter op een plaats verblijven, een plaats overslaan of nog iets aan uw reis toevoegen? Geen probleem, geef dit aan in het aanvraagformulier en wij gaan direct voor u aan de slag met een rondreis door Griekenland op maat.

Voor nieuwe boekingen van het landarrangement tot 15 juni 2021 hebben we flexibelere voorwaarden.

Offerte aanvragen Eigen reis samenstellen Toon alle prijzen

Dag tot dag omschrijving

Dag 1
rondreis griekenland

Dag 1: Aankomst Athene

Bij aankomst op de luchthaven van Athene wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Geniet van een avondwandeling door de sfeervolle wijken Plaka en Psiri en dineer op één van de gezellige terrasjes.

Dag 2
rondreis griekenland

Dag 2: ter vrije besteding in Athene

De tweede dag is helemaal ter vrije besteding. Wij willen u aanraden om vroeg op te staan en een bezoek te brengen aan het Acropolis. Dit is voor veel mensen toch het hoogtepunt van Athene. Kunt u geen genoeg van de Griekse geschiedenis krijgen, bezoek dan ook het theater van Dionysos of het nieuwe Acropolis Museum. Meer informatie over Athene

Dag 3
rondreis griekenland

Dag 3: Reis Athene - Delphi

Uw huurauto wordt rond 10 uur bij uw hotel afgeleverd. Vanuit Athene reist u vervolgens in zo'n 2,5 uur naar Delphi toe. Gebruik de middag om rustig rond te lopen en de omgeving te verkennen.

Dag 4
rondreis griekenland

Dag 4: Bezienswaardigheden Delphi & reis naar Olympia

Sta vroeg op en ga naar de archeoligsche opgravingen van Delphi. Als u vroeg bent, zijn de bussen met hordes toeristen uit Athene nog niet gearriveerd en kunt u rustig de opgravingen bekijken. Vindt hier meer informatie over Delphi. Tegen de middag gaat u op weg naar Olympia, een reis van ongeveer 3,5 uur.

Dag 5
rondreis griekenland

Dag 5: ter vrije besteding in Olympia

Vandaag ontdekt u de oorsprong van de Olympische Spelen en bezoekt u de plek waar elke 4 jaar de Olympische vlam ontstoken wordt. Als u na een halve dag klaar bent op het opgravingsterrein kunt u de omgeving van Olympia nog verkennen, deze is opvallend groen. Meer informatie over Olympia

Dag 6
rondreis griekenland

Dag 6: Reis Olympia - Nafplion

U rijdt in zo'n 2,5 - 3 uur van Olympia naar Nafplion toe. Eenmaal aangekomen kunt u rustig de stad verkennen.

Dag 7
rondreis griekenland

Dag 7: ter vrije besteding in Nafplion

Als u in Nafplion bent moet u zeker het best bewaarde amfitheater van Griekenland, Epidavros en de leeuwenpoort van Mycene bezoeken. Daarnaast is het een stad om lekker in rond te struinen of het Palamidi kasteel te bezoeken. Als je zin hebt in een dagje niks, dan zoek je een baaitje in de buurt en geniet van zon en zee. Meer informatie over Nafplion

Dag 8
rondreis griekenland

Dag 8: Reis Nafplion - Athene

Vandaag rijdt u terug naar de luchthaven van Athene. U levert hier de auto in en begeeft u naar de vertrekhal voor de vlucht naar huis. Kunt u geen genoeg krijgen van het rondreizen door Griekenland, verleng uw vakantie dan nog. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Extra informatie:

Autohuur

De meeste eilanden beschikken over een goed busnetwerk om de eilanden te verkennen. Wilt u echter in alle vrijheid de eilanden ontdekken en kunnen komen waar de bussen niet gaan/stoppen, dan raden wij u aan om een auto op de eilanden te huren. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Vluchten

Omdat de vluchtprijzen per dag zo enorm kunnen verschillen, bieden we de reizen exclusief vlucht aan. Er zijn al vluchten vanaf €260,- per persoon, hiervoor is een beperkte beschikbaarheid. Over het algemeen geldt hoe eerder u erbij bent hoe voordeliger de vluchten. Wij kunnen voor u op zoek gaan naar een geschikte vlucht. Deze kunnen we dan in de vrijblijvende offerte aanbieden.

Accommodatie

Bij ons kunt u uit verschillende type en klasse accommodaties kiezen. Het gaat om hotels inclusief ontbijt en studio's of appartementen exclusief ontbijt. De hotels hebben we verdeeld in drie verschillende klasses:

 • 2 bollen Vaak kleinschalige hotels met eenvoudige maar wel degelijke kamers met eigen badkamer en toilet.
 • 3 bollen Comfortabele hotels met uitgebreidere voorzieningen, vaak met zwembad. Ook de kamers zijn wat beter.
 • 4 bollen Luxe hotels met veel voorzieningen of een bijzonder stijlvolle accommodatie.

De studio's of appartementen exclusief ontbijt hebben we in twee klasses onderverdeeld:

 • 2 bollen Vaak kleinschalige complexen met eenvoudige studio's of appartementen met een eenvoudig eigen keukentje.
 • 3 bollen Vaak kleinschalige complexen met comfortabele studio's of appartementen met een comfortabeler eigen keukentje.

Zekerheid over verblijfsaccommodaties

Omdat wij zo flexibel zijn, u elke dag kunt vertrekken en onbeperkt aan onze reizen kunt sleutelen is het onmogelijk om op voorhand de beschikbaarheid van de accommodaties te checken. We gaan daarom uit van de accommodaties die in de offerte benoemd worden, mocht er op het moment van boeken iets volgeboekt blijken te zijn, komen we met een gelijkwaardig alternatief, maar kunt u nog kosteloos van de reis afzien. U weet dus voor definitieve boeking waar u verblijft.

HotelsPlaats

Categorie

2 bollen3 bollen4 bollen2 bollen3 bollen
Athene Economy Hotel Arion Hotel Fresh Hotel Economy Hotel Arion Hotel
Delphi Fedriades Hotel Fedriades Hotel Amalia Hotel Fedriades Hotel Fedriades Hotel
Olympia Neda Hotel Neda Hotel Europa Hotel Neda Hotel Neda Hotel
Nafplion Rex Hotel Nafsimedon Hotel Grand Sarai Hotel Rex Hotel Nafsimedon Hotel


"De rondreis alleen is al schitterend"

"Ik zou ergens vermelden dat de rondreis qua natuur vele mooie uitzichtpunten te bieden heeft. De rondreis alleen is al schitterend!"

Offerte aanvragen Eigen reis samenstellen

PrijzenCategorie

Personen

Periode

1/4 - 31/5 1/6 - 30/6 1/7 - 20/7 21/7 - 25/8
1/10 - 31/10 9/9 - 30/9 26/8 - 8/9
2 bollen 4 € 394 € 394 € 414 € 414
3 € 379 € 379 € 399 € 399
2 € 469 € 469 € 499 € 499
1 € 819 € 819 € 889 € 889
3 bollen 4 € 449 € 449 € 474 € 474
3 € 449 € 449 € 469 € 469
2 € 564 € 564 € 599 € 599
1 € 1014 € 1014 € 1084 € 1084
4 bollen 4 € 499 € 499 € 529 € 529
3 € 499 € 499 € 524 € 524
2 € 659 € 659 € 689 € 689
1 € 1189 € 1189 € 1259 € 1259


Offerte aanvragen Eigen reis samenstellen

Prijzen rondreis Griekenland zijn per persoon en inclusief:

 • 7 nachten accommodatie
 • Transfer van luchthaven Athene - hotel
 • 5 dagen autohuur, pick up hotel, drop off luchthaven

Prijzen rondreis Griekenland zijn exclusief:

 • Vlucht (kunnen wij wel voor u regelen)
 • Eventuele verzekeringen
 • Reserveringskosten van € 27,50 totaal
 • Verplichte consumentenbijdrage van €5,- p.p. aan het SGR
 • Calamiteitenfonds van € 2,50 totaal