In Griekenland ziet u bij helder weer vaak de volgende bestemming al liggen. De ferry brengt u in een rustig tempo van A naar B. Aan boord komt u allerlei backpackers tegen die ook naar hetzelfde eiland toe gaan. Het grote verschil is dat er voor u bij aankomst alweer iemand op u te wachten om u naar uw accommodatie te brengen. Dat is eilandhoppen in stijl, het blijft immers vakantie!

Eilandhoppen Sporaden

De Sporaden is een kleine eilandengroep in de Egeïsche Zee. Ze liggen grofweg ten Noorden van Evia en de Cycladen, ten Zuiden van Thessaloniki en ten Oosten van Volos. Skopelos, Alonissos, Skiathos en Skyros zijn de eilanden die hiertoe behoren. Wij bieden enkel de eerste drie aan omdat deze het gemakkelijkste met elkaar te combineren zijn.

Het is een groene eilandengroep met een smaragdgroene kleur zee. Toeristisch gezien is Skiathos verreweg het drukste eiland door de aanwezigheid van een vliegveld en de prachtige stranden. Naar het Oosten ligt Skopelos met dichtbegroeide bergen, een schilderachtige haven en de meeste opnamelocaties van de film Mama Mia. Het rustige Alonnisos is het meest Oostelijk gelegen en heeft een dicht naaldbos en een schitterende onderwaterwereld.

Door de korte afstanden tussen de eilanden lenen de Sporaden zich erg goed om te eilandhoppen.

Gevonden reizen op Sporaden

15-daagse reis Alonissos - Skopelos - Skiathos

Eilandhoppen Sporaden; In twee weken tijd ontdekt u drie eilanden van de Sporaden. Skiathos heeft de prachtigste stranden. Skopelos heeft dichtbegroeide bergen, een schilderachtige haven en de meeste opnamelocaties van de film Mama Mia. Alonissos is de..

Meer info

22-daagse reis Alonissos - Skopelos - Skiathos

Eilandhoppen Sporaden; In drie weken tijd ontdekt u drie eilanden van de Sporaden. Skiathos heeft de prachtigste stranden. Skopelos heeft dichtbegroeide bergen, een schilderachtige haven en de meeste opnamelocaties van de film Mama Mia. Alonissos is de..

Meer info

8-daagse reis Alonissos- Skopelos

Vakantie Sporaden; In een week tijd ontdekt u Skopelos & Alonissos. Skopelos heeft dichtbegroeide bergen, een schilderachtige haven en de meeste opnamelocaties van de film Mama Mia. Alonissos is het rustigste eiland en écht voor de rustzoeker..

Meer info

Waarom Eilandhoppen op Maat?

  • Wij hebben alle eilanden persoonlijk bezocht
  • Wij kennen de accommodaties
  • U weet voor boeking in welke accommodaties u verblijft
  • Wij regelen alles voor u; vlucht, transfer, evt. autohuur & accommodaties
  • U kunt uw reis op maat samenstellen
  • Keuze tussen hotels / appartementen
  • Lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds
  • Wij bieden voornamelijk kleinschalige accommodaties aan
  • In geval van nood 24 uur per dag bereikbaar

Eilanden van Sporaden