eilandhoppen ikaria

In een week tijd bezoekt u twee eilanden van de Noord Egeische eilanden. U beleeft zo in een week vakantie net wat meer dan als u op één plaats verblijft. Omdat deze eilanden wat groter zijn en het busvervoer er minder frequent en efficiënt is, wordt deze reis met een huurauto aangeboden. Ikaria is een eiland dat bij de Westerse toerist nog niet zo heel bekend is. Mensen zijn hier erg relaxed en leven gemiddeld langer dan elders in Europa. Verder kenmerkt Ikaria zich door groene valleien afgewisseld met kale, steile rotsen. Het eiland heeft een paar prachtige stranden. Samos is wat toeristischer, maar van massa-toerisme is geen sprake. Ga eens wandelen in de vallei van de nachtegalen en bezoek de stadjes Pythagoreion, Vathi en Kokkari. Zin in een dagje niks? Relax dan op één van de stranden die het eiland rijk is.

Interesse gewekt? Lees hieronder de dag-tot-dag beschrijving van deze reis. Wilt u liever een dagje langer of korter op een eiland verblijven of een eiland inwisselen voor een ander? Geen probleem, geef dit aan in het aanvraagformulier en wij gaan direct voor u aan de slag met een eilandhoppen Ikaria reis op maat.

Offerte aanvragen Eigen reis samenstellen Toon alle prijzen

Dag tot dag omschrijving

Dag 1
eilandhoppen ikaria

Dag 1: Aankomst Samos en reis naar Ikaria

Bij aankomst op de luchthaven van Samos staat er iemand op u te wachten om u de auto te overhandigen. Hiermee rijdt u zelf naar de haven toe. Hiervandaan neemt u de ferry naar Ikaria, die er ongeveer 2 uur over doet. Aangekomen op Ikaria rijdt u naar uw accommodatie toe. Afhankelijk van de haven waar u aankomt is dit een half uur of een anderhalf uur rijden. Rust uit van uw reis en verken de nabije omgeving.

Dag 2 & 3
eilandhoppen ikaria

Dag 2 & 3: ter vrije besteding op Ikaria

Op Ikaria hoeft u zich niet te vervelen. Met uw huurauto kunt u Ikaria ontdekken. Bezoek zeker Seychelles Beach, het bergdorp Raches en de haven van Evdilos. Heeft u nog tijd over, ga dan ook naar Agios Kyrikos & Therma. Meer informatie over Ikaria

Dag 4
eilandhoppen ikaria

Dag 4: Reis Ikaria - Samos

U rijdt naar de haven toe en neemt de ferry naar Samos. Deze doet er ongeveer 2 uur over. Bij aankomst rijdt u zelf naar uw accommodatie toe.

Dag 5, 6 & 7
eilandhoppen ikaria

Dag 5, 6 & 7: ter vrije besteding op Samos

Met de huurauto kunt u Samos gaan ontdekken. Naast een prachtige natuur, vele wandelingen en een paar leuke dorpjes kent Samos ook prachtige stranden. Deel de tijd zo in, zoals u dat wilt. Wij kozen ervoor om eerst een paar dagen actief te zijn en dan nog een paar dagen te luieren voordat we weer naar huis gingen. Meer informatie over Samos

Dag 8
eilandhoppen ikaria

Dag 8: Vertrek naar huis

U rijdt zelf naar de luchthaven toe en laat uw auto hier achter. Hier vertrekt uw vliegtuig naar huis. Kunt u geen genoeg krijgen van het eilandhoppen Ikaria, verleng uw vakantie dan op Patmos of Lipsi.

Extra informatie:

Autohuur

De meeste eilanden hebben niet zo'n goed busnetwerk, vandaar dat we deze reizen enkel met auto aanbieden.

Vluchten

Omdat de vluchtprijzen per dag zo enorm kunnen verschillen, bieden we de reizen exclusief vlucht aan. Er zijn al vluchten vanaf €260,- per persoon, hiervoor is een beperkte beschikbaarheid. Over het algemeen geldt hoe eerder u erbij bent hoe voordeliger de vluchten. Wij kunnen voor u op zoek gaan naar een geschikte vlucht. Deze kunnen we dan in de vrijblijvende offerte aanbieden.

Accommodatie

Bij ons kunt u uit verschillende type en klasse accommodaties kiezen. Het gaat om hotels inclusief ontbijt en studio's of appartementen exclusief ontbijt. De hotels hebben we verdeeld in drie verschillende klasses:

  • 2 bollen Vaak kleinschalige hotels met eenvoudige maar wel degelijke kamers met eigen badkamer en toilet.
  • 3 bollen Comfortabele hotels met uitgebreidere voorzieningen, vaak met zwembad. Ook de kamers zijn wat beter.
  • 4 bollen Luxe hotels met veel voorzieningen of een bijzonder stijlvolle accommodatie.

De studio's of appartementen exclusief ontbijt hebben we in twee klasses onderverdeeld:

  • 2 bollen Vaak kleinschalige complexen met eenvoudige studio's of appartementen met een eenvoudig eigen keukentje.
  • 3 bollen Vaak kleinschalige complexen met comfortabele studio's of appartementen met een comfortabeler eigen keukentje.

Zekerheid over verblijfsaccommodaties

Omdat wij zo flexibel zijn, u elke dag kunt vertrekken en onbeperkt aan onze reizen kunt sleutelen is het onmogelijk om op voorhand de beschikbaarheid van de accommodaties te checken. We gaan daarom uit van de accommodaties die in de offerte benoemd worden, mocht er op het moment van boeken iets volgeboekt blijken te zijn, komen we met een gelijkwaardig alternatief, maar kunt u nog kosteloos van de reis afzien. U weet dus voor definitieve boeking waar u verblijft.

Hotels


Offerte aanvragen Eigen reis samenstellen

Prijzen

 Offerte aanvragen Eigen reis samenstellen

Prijzen eilandhoppen Ikaria zijn per persoon en inclusief:

Prijzen eilandhoppen Ikaria zijn exclusief:

  • Vlucht (kunnen wij wel voor u regelen)
  • Eventuele verzekeringen
  • Reserveringskosten van € 27,50 totaal
  • Verplichte consumentenbijdrage van €5,- p.p. aan het SGR
  • Calamiteitenfonds van € 2,50 totaal