rondreizen kreta

Tijdens deze drieweekse rondreis bezoekt u vier rustige plaatsen op Kreta. Vanuit deze standplaatsen kunt u uitstekend het grootste eiland van Griekenland verkennen. U begint uw reis aan de Noordoostkant van het eiland, in het rustige vissersdorpje Mochlos. Vervolgens reist u naar de Zuidoostkant, naar het gezellige dorpje Mirtos. Vanuit deze twee plaatsen bezoekt u Knossos, het palmenstrand Vai en het Lassithi Plateau. Vervolgens reist u naar twee plaatsen aan de Zuidwestkant. Frangokastello en Sougia zijn wederom authentieke plaatsen waar het toerisme nog kleinschalig is. Hiervandaan ontdekt u de Westkant van het eiland. Bezoek bijvoorbeeld de stad Chania, de stranden van Elafonissi, de Samariakloof en het Prevelli klooster. Liever een andere plaats aandoen op Kreta? Vraag ons naar de mogelijkheden.

Interesse gewekt? Lees hieronder de dag-tot-dag beschrijving van deze reis. Wilt u liever een dagje langer of korter in een plaats verblijven of een plaats inwisselen voor een ander? Geen probleem, geef dit aan in het aanvraagformulier en wij gaan direct voor u aan de slag met één of meerdere rondreizen Kreta op maat.

Offerte aanvragen Eigen reis samenstellen Toon alle prijzen

Dag tot dag omschrijving

Dag 1
rondreizen kreta

Dag 1: Aankomst op Kreta

Bij aankomst op de luchthaven van Kreta staat er iemand met een bordje met uw naam erop op u te wachten om u de auto te overhandigen. Vanuit de luchthaven rijdt u in zo'n 1,5 uur naar Mochlos toe.

Dag 2, 3, 4 & 5
rondreizen kreta

Dag 2, 3, 4 & 5: ter vrije besteding in Mochlos op Kreta

Mochlos is een klein typisch Grieks vissersdorp aan de Noordkant van het eiland tussen Agios Nikolaos en Sitia. Het is een rustige plek met witte huizen, blauwe luiken, felgekleurde bougainvilles en een kleine boulevard met een paar restaurantjes. Het is er erg gezellig en u voelt de Kretenzer gastvrijheid. Vanuit Mochlos ligt de Oostkant van het eiland aan uw voeten. Denk aan het Lassithi plateau, de stranden van Vai, het Moni Toplou klooster en vele wandelmogelijkheden. Meer informatie over Mochlos

Dag 6
rondreizen kreta

Dag 6: Reis Mochlos - Mirtos

U rijdt in een uurtje van Mochlos naar Mirtos toe.

Dag 7, 8, 9, 10 & 11
rondreizen kreta

Dag 7, 8, 9, 10 & 11: ter vrije besteding in Mirtos op Kreta

Mirtos is een klein gezellig dorp aan de Zuidoostkust van Kreta. Hier vindt u nog het typisch Griekse omdat het niet overspoelt wordt door toeristen. Vanuit Mirtos ligt de Oostkust aan uw voeten. Gemakkelijk te bereiken met de auto zijn de palmstranden van Vai, de grot van Zeus op het Lassithi Plateau, Knossos, het Lepra eiland Spinalonga, de stad Agios Nikolaos, het onbewoonde Chrissi Island en op een iets grotere afstand de grotten van Matala. Het directe achterland biedt vele wandelmogelijkheden, prachtige kloven en vele dorpen waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan en oude vrouwtjes in het zwart het straatbeeld bepalen. Meer informatie over Mirtos

Dag 12
rondreizen kreta

Dag 12: Reis Mirtos - Frangokastello

U rijdt in zo'n 4 uur van Mirtos naar Frangokastello toe. Doe rustig aan en bezoek onderweg de grotten van het hippieplaatsje Matala, eventueel de opgravingen van Phaistos en de geneeskrachtige bronnen van Spili.

Dag 13, 14, 15 & 16
rondreizen kreta

Dag 13, 14, 15 & 16: ter vrije besteding in Frangokastello op Kreta

Frangokastello is een klein rustig langgerekt dorp aan de Zuidwest kant van Kreta. Het staat bekend om het kasteel dat zich hier bevindt. Het dateert uit 1371 en werd voornamelijk gebruikt om zich tegen zeepiraten te beschermen. Frangokastello is ideaal voor diegene die op zoek is naar een rustige vakantie. Het beschikt over prachtige zandstranden waar het water rustig afloopt. Vanuit Frangokastello ligt de Westkant van het eiland aan uw voeten. Bezoek zeker het oude centrum van Rethymnon, het Preveli klooster met bijbehorend strand en loop door de Imbros kloof. Een andere interessante wandeling is die naar Loutro. Hier kunt u enkel met de boot of te voet geraken. Meer informatie over Frangokastello

Dag 17
rondreizen kreta

Dag 17: Reis Frangokastello - Sougia

Er zijn twee mogelijkheden om vanuit Frangokastello in Sougia te komen. U kunt via Chora Sfakion met de boot naar Sougia (als die vaart, controleer dat even een dag voor vertrek) of u rijdt via Chania in zo'n 3 uur naar Sougia.

Dag 18, 19, 20 & 21
rondreizen kreta

Dag 18, 19, 20 & 21: ter vrije besteding in Sougia op Kreta

Sougia is een klein, gezellig, pittoresk dorp aan de Zuidwest kant van Kreta. Het heeft ongeveer 150 inwoners en u vindt er een aantal taverna's aan de boulevard die grenst aan een groot kiezelstrand. Sougia heeft ook een paar cafés en bars, maar verwacht geen lawaaiige taferelen. Het is uitermate geschikt voor de rustzoeker en diegenen die nog willen genieten van het échte Griekenland. Daarnaast biedt het vele mogelijkheden voor de wandelaar. Er zijn vele wandelpaden in de buurt en het ligt vlakbij de bekende Samariakloof (de langste kloof van Europa). Meer informatie over Sougia

Dag 22
rondreizen kreta

Dag 22: Vertrek naar huis

U rijdt zelf van uw accommodatie naar de luchthaven toe waar u zo'n 3,5 uur later aankomt. Hier laat u de auto achter en stapt u op het vliegtuig naar huis. Kunt u geen genoeg krijgen van Kreta, verleng uw vakantie dan in één van de volgende plaatsen op Kreta...

Extra informatie:

Autohuur

De meeste eilanden beschikken over een goed busnetwerk om de eilanden te verkennen. Wilt u echter in alle vrijheid de eilanden ontdekken en kunnen komen waar de bussen niet gaan/stoppen, dan raden wij u aan om een auto op de eilanden te huren. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Vluchten

Omdat de vluchtprijzen per dag zo enorm kunnen verschillen, bieden we de reizen exclusief vlucht aan. Er zijn al vluchten vanaf €260,- per persoon, hiervoor is een beperkte beschikbaarheid. Over het algemeen geldt hoe eerder u erbij bent hoe voordeliger de vluchten. Wij kunnen voor u op zoek gaan naar een geschikte vlucht. Deze kunnen we dan in de vrijblijvende offerte aanbieden.

Accommodatie

Bij ons kunt u uit verschillende type en klasse accommodaties kiezen. Het gaat om hotels inclusief ontbijt en studio's of appartementen exclusief ontbijt. De hotels hebben we verdeeld in drie verschillende klasses:

  • 2 bollen Vaak kleinschalige hotels met eenvoudige maar wel degelijke kamers met eigen badkamer en toilet.
  • 3 bollen Comfortabele hotels met uitgebreidere voorzieningen, vaak met zwembad. Ook de kamers zijn wat beter.
  • 4 bollen Luxe hotels met veel voorzieningen of een bijzonder stijlvolle accommodatie.

De studio's of appartementen exclusief ontbijt hebben we in twee klasses onderverdeeld:

  • 2 bollen Vaak kleinschalige complexen met eenvoudige studio's of appartementen met een eenvoudig eigen keukentje.
  • 3 bollen Vaak kleinschalige complexen met comfortabele studio's of appartementen met een comfortabeler eigen keukentje.

HotelsPlaats

Categorie

2 bollen3 bollen4 bollen2 bollen3 bollen
Mirtos Myrthe Apartments Villa Aliki Villa Aliki Myrthe Apartments Villa Aliki
Sougia Aretousa Apartments Aretousa Apartments Aretousa Apartments Aretousa Apartments Aretousa Apartments
Frangokastello Oasis Apartments Oasis Apartments Oasis Apartments Oasis Apartments Oasis Apartments
Mochlos Cretan Sun Cretan Sun Cretan Sun Cretan Sun Cretan Sun


"We hebben het goed gesteld waarvoor dank"

"De drie kustplaatsen hadden elk hun eigenheid en charme"

Offerte aanvragen Eigen reis samenstellen

PrijzenCategorie

Personen

Periode

1/4 - 31/5 1/6 - 30/6 1/7 - 20/7 21/7 - 25/8
1/10 - 31/10 9/9 - 30/9 26/8 - 8/9
2 bollen 4 € 674 € 699 € 799 € 799
3 € 749 € 789 € 914 € 914
2 € 894 € 944 € 1094 € 1094
1 € 1719 € 1819 € 2119 € 2119
3 bollen 4 € 729 € 784 € 874 € 884
3 € 799 € 849 € 974 € 989
2 € 944 € 994 € 1149 € 1169
1 € 1819 € 1924 € 2229 € 2269


Offerte aanvragen Eigen reis samenstellen

Prijzen rondreizen Kreta zijn per persoon en inclusief:

Prijzen rondreizen Kreta zijn exclusief:

  • Vlucht (kunnen wij wel voor u regelen)
  • Eventuele verzekeringen
  • Reserveringskosten van € 27,50 totaal
  • Calamiteitenfonds van € 2,50 totaal