rondreis kreta

Tijdens deze tweeweekse rondreis bezoekt u 3 plaatsen op Kreta. Vanuit deze drie standplaatsen kunt u uitstekend het grootste eiland van Griekenland verkennen. U begint uw reis aan de Zuidoostkant in het gezellige dorpje Mirtos. Hiervandaan ligt de Oostkant van het eiland aan uw voeten. Denk aan een bezoek aan Knossos, het palmenstrand Vai en het Lassithi Plateau. Vervolgens reist u naar twee plaatsen aan de Zuidwestkant. Vanuit Plakias en Paleochora kunt u deze kant van het eiland ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld de stad Chania, de stranden van Elafonissi, de Samariakloof en het Prevelli klooster. Liever een andere plaats aandoen op Kreta? Vraag ons naar de mogelijkheden.

Interesse gewekt? Lees hieronder de dag-tot-dag beschrijving van deze reis. Wilt u liever een dagje langer of korter in een plaats verblijven of een plaats inwisselen voor een ander? Geen probleem, geef dit aan in het aanvraagformulier en wij gaan direct voor u aan de slag met een rondreis Kreta op maat.

Offerte aanvragen Eigen reis samenstellen Toon alle prijzen

Dag tot dag omschrijving

Dag 1
rondreis kreta

Dag 1: Aankomst op Kreta

Bij aankomst op de luchthaven van Kreta staat er iemand met een bordje met uw naam erop op u te wachten om u de auto te overhandigen. Vanuit de luchthaven rijdt u in zo'n 1,5 uur naar Mirtos toe.

Dag 2, 3, 4 & 5
rondreis kreta

Dag 2, 3, 4 & 5: ter vrije besteding in Mirtos op Kreta

Mirtos is een klein gezellig dorp aan de Zuidoostkust van Kreta. Hier vindt u nog het typisch Griekse omdat het niet overspoelt wordt door toeristen. Vanuit Mirtos ligt de Oostkust aan uw voeten. Gemakkelijk te bereiken met de auto zijn de palmstranden van Vai, de grot van Zeus op het Lassithi Plateau, Knossos, het Lepra eiland Spinalonga, de stad Agios Nikolaos, het onbewoonde Chrissi Island en op een iets grotere afstand de grotten van Matala. Het directe achterland biedt vele wandelmogelijkheden, prachtige kloven en vele dorpen waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan en oude vrouwtjes in het zwart het straatbeeld bepalen. Meer informatie over Mirtos

Dag 6
rondreis kreta

Dag 6: Reis Mirtos - Plakias

U rijdt in zo'n 3,5 uur van Mirtos naar Plakias toe. Doe rustig aan en bezoek onderweg de grotten van het hippieplaatsje Matala en eventueel de opgravingen van Phaistos.

Dag 7, 8 & 9
rondreis kreta

Dag 7, 8 & 9: ter vrije besteding in Plakias op Kreta

Plakias ligt in één van de mooiste baaien van Zuidwest Kreta. Het dorp is toeristisch goed ontwikkeld maar lang niet zo massaal als de drukke Noordkust van het eiland met plaatsen als Georgioupolis en als uitschieters Malia en Chersonissos. U kunt hier nog terecht voor een rustige vakantie. Plakias heeft een goed zandstrand, een mooie wandelomgeving en er zijn voldoende uitstapjes te maken. Denk hierbij aan het Preveli klooster, Preveli Beach, het fort bij Frangokastello en een stad als Rethymnon of Chania. Vanuit Plakias kunt u ook de Samaria kloof bezoeken, dit is de langste van Europa. Meer informatie over Plakias

Dag 10
rondreis kreta

Dag 10: Reis Plakias - Paleochora

U rijdt in zo'n 2,5 uur van Plakias naar Paleochora toe. Ook hier kunt u onderweg wat stops maken, bijvoorbeeld in de leukste stad van Kreta, Chania.

Dag 11, 12, 13 & 14
rondreis kreta

Dag 11, 12, 13 & 14: ter vrije besteding in Paleochora op Kreta

Paleochora is een gezellig dorp met zo'n 1500 vaste inwoners. Ooit was het een rustig vissersdorp, totdat de hippies het in de jaren 60 ontdekten. Vanaf dat moment leefden de bewoners voor een groot gedeelte van het toerisme. Verwacht geen feestende jongeren, maar een gemengd publiek die voornamelijk voor de rust komen. Rond Paleochora zijn veel bezienswaardigheden zoals mooie pittoreske dorpen, Byzantijnse kerken, leuke stranden en mooie wandelpaden. Bezoekt ook het strand van Elafonissi, de leukste stad van Kreta, Chania en de Samariakloof. Meer informatie over Paleochora

Dag 15
rondreis kreta

Dag 15: Vertrek naar huis

U rijdt zelf van uw accommodatie naar de luchthaven toe waar u zo'n 3,5 uur later aankomt. Hier laat u de auto achter en stapt u op het vliegtuig naar huis. Kunt u geen genoeg krijgen van Kreta, verleng uw vakantie dan in één van de volgende plaatsen op Kreta...

Extra informatie:

Vluchten

Omdat de vluchtprijzen per dag zo enorm kunnen verschillen, bieden we de reizen exclusief vlucht aan. Er zijn al vluchten vanaf €260,- per persoon, hiervoor is een beperkte beschikbaarheid. Over het algemeen geldt hoe eerder u erbij bent hoe voordeliger de vluchten. Wij kunnen voor u op zoek gaan naar een geschikte vlucht. Deze kunnen we dan in de vrijblijvende offerte aanbieden.

Accommodatie

Bij ons kunt u uit verschillende type en klasse accommodaties kiezen. Het gaat om hotels inclusief ontbijt en studio's of appartementen exclusief ontbijt. De hotels hebben we verdeeld in drie verschillende klasses:

  • 2 bollen Vaak kleinschalige hotels met eenvoudige maar wel degelijke kamers met eigen badkamer en toilet.
  • 3 bollen Comfortabele hotels met uitgebreidere voorzieningen, vaak met zwembad. Ook de kamers zijn wat beter.
  • 4 bollen Luxe hotels met veel voorzieningen of een bijzonder stijlvolle accommodatie.

De studio's of appartementen exclusief ontbijt hebben we in twee klasses onderverdeeld:

  • 2 bollen Vaak kleinschalige complexen met eenvoudige studio's of appartementen met een eenvoudig eigen keukentje.
  • 3 bollen Vaak kleinschalige complexen met comfortabele studio's of appartementen met een comfortabeler eigen keukentje.

Zekerheid over verblijfsaccommodaties

Omdat wij zo flexibel zijn, u elke dag kunt vertrekken en onbeperkt aan onze reizen kunt sleutelen is het onmogelijk om op voorhand de beschikbaarheid van de accommodaties te checken. We gaan daarom uit van de accommodaties die in de offerte benoemd worden, mocht er op het moment van boeken iets volgeboekt blijken te zijn, komen we met een gelijkwaardig alternatief, maar kunt u nog kosteloos van de reis afzien. U weet dus voor definitieve boeking waar u verblijft.

HotelsPlaats

Categorie

2 bollen3 bollen4 bollen2 bollen3 bollen
Mirtos Myrthe Apartments Villa Aliki Villa Aliki Myrthe Apartments Villa Aliki
Plakias Albatros Apartments Albatros Apartments Albatros Apartments Albatros Apartments Albatros Apartments
Paleochora Lito Apartments Lito Apartments Lito Apartments Lito Apartments Lito Apartments


"Fijne vakantie op Kreta!"

"Alle locaties waren prima in orde en de service was top!"

Offerte aanvragen Eigen reis samenstellen

PrijzenCategorie

Personen

Periode

1/4 - 31/5 1/6 - 30/6 1/7 - 20/7 21/7 - 25/8
1/10 - 31/10 9/9 - 30/9 26/8 - 8/9
2 bollen 4 € 419 € 439 € 519 € 519
3 € 464 € 494 € 594 € 594
2 € 604 € 639 € 769 € 769
1 € 1169 € 1244 € 1519 € 1519
3 bollen 4 € 464 € 504 € 574 € 584
3 € 514 € 544 € 644 € 649
2 € 644 € 684 € 814 € 829
1 € 1249 € 1329 € 1609 € 1639


Offerte aanvragen Eigen reis samenstellen

Prijzen rondreis Kreta zijn per persoon en inclusief:

Prijzen rondreis Kreta zijn exclusief:

  • Vlucht (kunnen wij wel voor u regelen)
  • Eventuele verzekeringen
  • Reserveringskosten van € 27,50 totaal
  • Verplichte consumentenbijdrage van €5,- p.p. aan het SGR
  • Calamiteitenfonds van € 2,50 totaal