eilandhoppen zakynthos

Zakynthos is een met een oppervlakte van 406 km2, na Corfu en Kefalonia het grootste eiland van de Ionische Eilanden. Het ligt in het zuiden van de Ionische zee en wordt ook wel Zante genoemd. Zakynthos staat bekend om zijn grillige westkust, hoge kliffen met daartussen onbereikbare verlaten strandjes. Onder één van deze strandjes bevindt zicht het beroemde Shipwreck beach, de plek waar de foto's op Zakynthos gemaakt worden. Deze westkant bestaat uit kalkachtig rotsgesteente. Door de erosie van het water zijn hier grotten en grote ondergrondse holtes zijn ontstaan.

Verder heeft het eiland een mooie groene natuur, een heldere blauwe zee, een aantal oude dorpjes en niet te vergeten de indrukwekkende Caretta-Caretta zeeschildpadden. Deze vindt u voornamelijk van half mei tot eind augustus aan de Zuidkant van het eiland.

Zakynthos is een populair eiland onder Engelsen waardoor plaatsen als Laganas en Argassi beter te mijden zijn als u het échte Griekenland wilt leren kennen.

Bezienswaardigen op Zakynthos

eilandhoppen zakynthos

Shipwreck Beach is een schilderachtige baai is omringd door kalkstenen rotsen en kliffen waar een schip gestrand is.

eilandhoppen zakynthos

Honderden Caretta-Caretta schildpadden komen vanaf half mei tot eind augustus nabij Laganas hun eieren leggen.

eilandhoppen zakynthos

Gerekas is een mooi zandstrand aan de oostkant van het eiland. Het water loopt zeer geleidelijk af en u vindt hier veel beschermde schildpaddennesten.

eilandhoppen zakynthos

Vanaf Aghios Nikolaos kunt u per bootje de Blue Caves bezichtigen. Deze grotten zijn ontstaan door de erosie van het water.

Waarom Eilandhoppen op Maat?

  • Wij hebben alle eilanden persoonlijk bezocht
  • Wij kennen de accommodaties
  • Wij regelen alles voor u; vlucht, transfer, evt. autohuur & accommodaties
  • U kunt uw reis op maat samenstellen
  • Keuze tussen hotels / appartementen
  • Lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds
  • Wij bieden voornamelijk kleinschalige accommodaties aan
  • In geval van nood 24 uur per dag bereikbaar