Rondreizen is de ideale manier om meer van een land te leren kennen. Een land als Griekenland met haar vele eilanden is eigenlijk alleen maar te bezichtigen door te eilandhoppen. Van het ene eiland reist u per ferry naar het volgende eiland. Niet alleen de eilanden zijn stuk voor stuk bijzonder, ook de ferry's geven charme aan het eilandhoppen.

Eilandhoppen Dodekanesos

Oostelijk van de Cycladen, vlakbij de Turkse kust ligt de eilandengroep de Dodekanesos. Letterlijk betekent Dodekanesos 12 eilanden, maar eigenlijk telt deze eilandengroep meerdere eilanden. Pas sinds 1948 behoren deze eilanden weer officieel bij Griekenland, daarvoor zijn er steeds andere overheersers geweest.

Als laatste waren dit de Italianen. Dit zie je goed terug in de architectuur op sommige eilanden. Ondanks al deze vreemde invloeden zijn de eilanden door en door Grieks.

De Dodekanesos oefent een sterke aantrekkingkracht uit op haar bezoekers om te genieten van het gezonde klimaat, de zon en de heldere zee.

Toeristisch gezien zijn Rhodos & Kos de meest ontwikkelde eilanden. Daarna volgt Patmos met veel bezoekers uit religieus oogpunt. Eilanden als Leros, Kalymnos & Symi zijn toeristisch gezien minder ontwikkeld. Nysiros is weer wat rustiger.

U kunt uw reis helemaal op maat samenstellen of sleutel aan één van onze voorbeeldrondreizen.

Gevonden reizen op Dodekanesos

15-daagse reis Kalymnos - Leros - Patmos - Kos

Tijdens deze 15-daagse reis doet u sponseiland Kalymnos aan, bezoekt u het Italiaans aandoende Leros, gaat u naar het prachtige Johannes klooster op Patmos en eindigt u heerlijk relaxed op de stranden van Kos.

Meer info

15-daagse reis Kalymnos - Leros - Patmos - Samos

Tijdens deze 15-daagse reis doet u het klimeiland Kalymnos aan, bezoekt u het Italiaans aandoende Leros, gaat u naar het prachtige Johannes klooster op Patmos en eindigt u op het groene en veelzijdige Samos.

Meer info

22 daagse reis Rhodos - Symi - Kalymnos - Leros - Patmos - Samos

Tijdens deze 22-daagse reis begint u op Rhodos, dan gaat u naar het pittoreske Symi, vervolgens bezoekt u het klimeiland Kalymnos aan, gaat u het Italiaans aandoende Leros, bezoekt u het prachtige Johannes klooster op Patmos en eindigt u op het groene en veelzijdige Samos.

Meer info

15-daagse reis Nisyros - Kalymnos - Leros - Patmos - Kos

Tijdens deze reis bezoekt u 5 eilanden in twee weken. U brengt een bezoek aan de vulkaankrater van Nisyros, het sponzeneiland Kalymnos, het Italiaanse Leros, het prachtige klooster op Patmos en sluit af op de stranden van Kos.

Meer info

15-daagse reis Lipsi - Patmos - Leros - Kalymnos - Kos

Tijdens deze rondreis bezoekt u het piepkleine Lipsi, het Johannesklooster op Patmos, het Italiaans aandoende Leros, het sponzen- en klimeiland Kalymnos, en sluit heerlijk relaxed af op de stranden van Kos.

Meer info

12-daagse reis Rhodos - Symi - Kos

In 12 dagen tijd bezoekt u Rhodos met zijn prachtige Middeleeuwse binnenstad (UNESCO), vervolgens bezoekt u de meest schilderachtige haven van Griekenland op Symi en eindigt u uw reis heerlijk relaxed op de stranden van Kos.

Meer info

8-daagse reis Rhodos - Symi

In een week tijd bezoekt u Rhodos & Symi. Rhodos met zijn prachtige Middeleeuwse binnenstad (werelderfgoedlijst van UNESCO) en het rustige Symi met de meest schilderachtige haven van Griekenland.

Meer info

8-daagse reis Kos - Kalymnos

In een week tijd bezoekt u Kos & Kalymnos. Kos is wat toeristischer en heeft prachtige stranden, Kalymnos een stuk rustiger met kleine dorpjes en een prachtige ruige kust.

Meer info

Waarom Eilandhoppen op Maat?

  • Wij hebben alle eilanden persoonlijk bezocht
  • Wij kennen de accommodaties
  • U weet voor boeking in welke accommodaties u verblijft
  • Wij regelen alles voor u; vlucht, transfer, evt. autohuur & accommodaties
  • U kunt uw reis op maat samenstellen
  • Keuze tussen hotels / appartementen
  • Lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds
  • Wij bieden voornamelijk kleinschalige accommodaties aan
  • In geval van nood 24 uur per dag bereikbaar

Eilanden van Dodekanesos