Beste Andros,

Het was in een woord: Prachtig!
Vooral de afsluiting op Santorini was een onvergetelijke ervaring. Wat een prachtig uitzicht vanaf die kraterrand en wat een mooie unieke manier van bouwen met die witte huisjes (en uiteraard blauwe koepeltjes); wij zijn op aardig wat plaatsen geweest in de wereld maar dit staat misschien wel op nr 1.
In detail:
Transfer vliegveld-hotel was perfect; (nieuwe mercedes-)bus met airco was voor 8 man met koffers aan de kleine kant maar gelukkig paste alles net vanwege de twee kleinkinderen. Athene ging goed. Een prachtige suite in het Fresh Hotel en ook voor de familie een mooie dubbelkamer. 1 mei alle openbare dingen dicht (ook alle monumenten), maar daar waren we op voorbereid. Gelukkig best nog wat winkels open en afwisseling van de wacht' gaat gewoon door!.De stad blijft voor ons een aanrader.
Transfer naar de boot met dezelfde chauffeur die inmiddels wel een extra taxi had geregeld! perfect!
Boottocht( ruim 5 uur), leuk, maar veel passagiers, misschien vanwege het weekend(?) Liep verder perfect; aan boord is alles verkrijgbaar.
Op de kade in Naxos keurig opgevangen en transfer naar hotel tegelijk met andere reizigers en uitleg over mogelijkheden op het eiland.
Het Nissaki Beach Hotel was geweldig; wat een ligging, kamers rond het zwembad: ideaal voor de kinderen. Terras om te ontbijten aan het strand en wat een geweldig ontbijt; iedere dag met iets anders er bij. 's Avonds telkens in Chora gegeten wat uitstekend te belopen is vanaf het hotel. Eén dag auto's gehuurd en (een deel van) het eiland verkend; leuke tocht, weinig verkeer, prima!
Transfer naar de boot, en de bootreis liep weer gesmeerd. Aankomst in Santorini erg druk uiteraard, maar onze naam was zichtbaar! Goed geregeld; reisleiding ging mee naar hotel voor uitleg.
Dan het Andromeda. Wat een hotel. Kamers misschien ietsje minder dan in Naxos (we hebben de dubbele familiekamer gelukkig kunnen wisselen; de eerste was te gevaarlijk voor de kinderen, de tweede lag direct naast de bar maar dat was geen probleem), maar het uitzicht maakt alles goed. Diverse zon- en zwembadmogelijkheden in het hotel; ontbijt goed. Naar Fira is goed te belopen. Hier ook twee dagen auto's gehuurd en eiland verkend. Oia prachtig, archeologische site interessant; strand prima, zeewatertemperatuur goed. Restaurant (Avocado)direct tegenover het hotel drie keer bezocht; zeer aardige en enthousiaste mensen; geknipt voor het vak. Prijzen zeer redelijk.
Transfer naar vliegveld met dezelfde chauffeur; vliegtuig vertrok 20 min eerder. Gelukkig hadden we wat gegeten op het vliegveld want toen de kar in het vliegtuig op rij 29 was (één na laatste rij), was alles op!..
Aankomst dus ook eerder; buggy voor de jongste stond keurig klaar bij het uitstappen.

Kortom, perfect georganiseerd, een mooie volgorde in locaties en een mooie 'rustige' periode.

Kanttekening: wel blij dat het op Santorini nog low-season was. Als daar echt 110.000 toeristen (high-season) zijn is het wel erg druk!
En, we hebben het, qua weer, heel erg getroffen, 23 tot 28 graden.

Uiteraard hebben we veel mooie (sfeer)foto's; als daar behoefte aan is hoor ik het wel.

Andros, bedankt voor al je inspanningen, we zullen er zeker nog een tijd van na-genieten en anderen er over vertellen.

Vriendelijke groet,
Tiemen

Vraag ook een offerte aan voor de 9-daagse reis Athene - Naxos - Santorini

Offerte aanvragen Lees meer over deze reis