We hebben een hele leuke vakantie gehad. Alles was prima geregeld. Ook op de eilanden lijkt het openbaar vervoer en de ferry's op het eerste gezicht chaotisch, maar het is goed georganiseerde chaos. We vonden Naxos het leukst en Santorini het minst leuk.

Athene is een gezellige compacte stad, welke je grotendeels te voet kan doen. Veel schoner en minder chaotisch dan we hadden verwacht. Gelukkig hadden we wat extra dagen geboekt zodat we ons niet hoefden te haasten. Maar na drie volle dagen hadden we ook wel alles gezien wat we wilden zien. Het hotel was in een erg leuke buurt, veel beter dan in het toeristische Plaka. Pluspunt was de roofgarden, die we trouwens pas op de laatste dag per ongeluk ontdekten. Minpunt was dat onze kamer boven de gehorige keukenventilator was, waardoor we het raam niet open konden doen of op het balkonnetje zitten.

Naxos was perfect. Het hoofdstadje, Agia Anna en Plaka beach waren heerlijk ontspannen en ongewongen. Geen probleem dat het nog een beetje voorseizoen was. Villa Romantica was ook helemaal prima. Behalve dat wij het leuk vinden om met lokale ingrediënten een plaatselijk gerecht te koken; maar met het wel erg basic keukentje viel niet veel te beginnen.

Santorini had natuurlijk prachtige views. En het Hotel Zephyros is perfect, behalve dan dat je elke 20 seconden opnieuw moest inloggen voor wifi (maar wie gebruikt er nog wifi tegenwoordig). Wij vonden het wel heel erg toeristisch, en het is nog slechts voorseizoen. We zijn op lokaal advies met het openbaar vervoer naar de zonsondergang in Oia gegaan. Dus niet met de donkeys of georganiseerd, dat is prima te doen. We kochten bij een winkeltje ‘The glitzy windmill' een ketting en mochten toen op het privé terras van Cristin Bo, met gratis wijn en zelfgemaakte halva, prinsheerlijk naar de zonsondergang kijken. Terwijl links en onder ons de grote massa zich stond te verdringen. We hadden mazzel dat het uitgerekend die avond niet bewolkt was, maar door de massahysterie was het toch minder magisch. Toen we een Chinese vrouw in bruidskleding letterlijk aan een klif zagen hangen, terwijl de bruidegom levensgevaarlijke capriolen uithaalde om haar te fotograferen, vonden we het bijna niet leuk meer.

Maar toch hebben we ook op Santorini nog heerlijke plekjes weg van de massa kunnen vinden en ook daar een mooie tijd gehad.

Bedankt, Samira en Jack

Vraag ook een offerte aan voor de 9-daagse reis Athene - Naxos - Santorini

Offerte aanvragen Lees meer over deze reis