vakantie griekse eilanden

Tijdens uw 3-weekse vakantie bezoekt u maar liefst zes Griekse eilanden. U begint uw reis in het historische Athene waar het Acropolis een hoogtepunt is. Vervolgens reist u naar Mykonos met zijn witgekalkte doolhofstraatjes vol winkeltjes. Dan is het tijd om wat rustigere eilanden aan te doen. Eerst gaat u naar het lieflijke Paros, dan naar het traditionele Amorgos, waar in bergdorpen de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Hoogtepunt hier is een klooster dat tegen een steile bergwand is opgebouwd. U vervolgt uw reis naar het piepkleine Koufonissi waar u per fiets het eiland kunt verkennen. De mooiste stranden van de Cycladen liggen op u te wachten op Naxos, tevens het groenste eiland van de Cycladen. U eindigt uw reis op het fotogenieke vulkaaneiland Santorini. Hier komen de meeste beroemde foto's van Griekenland vandaan en zult u zelf ongetwijfeld ook vele plaatjes schieten. Vanuit Santorini vliegt u weer terug naar huis, dit scheelt u een 9 uur lange bootreis naar Athene.

Interesse gewekt? Lees hieronder de dag-tot-dag beschrijving van deze reis. Wilt u liever een dagje langer of korter op een eiland verblijven of een eiland inwisselen voor een ander? Geen probleem, geef dit aan in het aanvraagformulier en wij gaan direct voor u aan de slag met een vakantie op de Griekse eilanden op maat.

Offerte aanvragen Eigen reis samenstellen Toon alle prijzen

Dag tot dag omschrijving

Dag 1
vakantie griekse eilanden

Dag 1: Aankomst Athene

Bij aankomst op de luchthaven van Athene wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Geniet van een avondwandeling door de sfeervolle wijken Plaka en Psiri en dineer op één van de gezellige terrasjes. Wilt u Athene liever niet aandoen tijdens uw reis? Vraag ons naar de mogelijkheden.

Dag 2
vakantie griekse eilanden

Dag 2: ter vrije besteding in Athene

De tweede dag is helemaal ter vrije besteding. Wij willen u aanraden om vroeg op te staan en een bezoek te brengen aan het Acropolis. Dit is voor veel mensen toch het hoogtepunt van Athene. Kunt u geen genoeg van de Griekse geschiedenis krijgen, bezoek dan ook het theater van Dionysos of het nieuwe Acropolis Museum. Meer informatie over Athene

Dag 3
vakantie griekse eilanden

Dag 3: Reis Athene - Mykonos

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de haven van Athene gebracht. Hier vertrekt de ferry naar Mykonos die er ongeveer 4,5 uur over doet. Aangekomen in de haven van Mykonos staat er iemand op u te wachten die u naar uw accommodatie brengt.

Dag 4 & 5
vakantie griekse eilanden

Dag 4 & 5: ter vrije besteding op Mykonos

Tijdens deze dagen zijn er meerdere dingen te bezichtigen. Ga sowieso een keer naar Mykonos Stad. Het is er druk, maar het is zeker de moeite waard om door de smalle doolhofstraatjes te dwalen en Klein Venetië te bezoeken. Verder: het eiland Delos met archeologische opgravingen, het klooster bij Ano Mera of ga op Paradise Beach van het zonnetje genieten. Meer informatie over Mykonos

Dag 6
vakantie griekse eilanden

Dag 6: Reis Mykonos - Paros

U wordt bij uw accommodatie opgehaald en naar de haven van Mykonos gebracht. Hier vertrekt de ferry naar Paros die er ongeveer 45 minuten over doet. Éénmaal op Paros aangekomen staat er iemand op u te wachten die u naar uw accommodatie brengt.

Dag 7, 8 & 9
vakantie griekse eilanden

Dag 7, 8 & 9: ter vrije besteding op Paros

Bezoek op Paros het dorp Naousa, één van de meest schilderachtige vissersplaatjes van de Cycladen. In de smalle straatjes van Parikia kunt u shoppen of neerstrijken op één van de terrasjes. Verder: een bezoek aan de grotten met stalagtieten en stalagmieten op het eilandje Anti Paros, het strand van Kolymbrithes of een bezoek aan het bergdorpje Lefkes. Meer informatie over Paros

Dag 10
vakantie griekse eilanden

Dag 10: Reis Paros - Amorgos

U wordt bij uw accommodatie opgehaald en naar de haven gebracht. Hier vertrekt de ferry naar Amorgos die er ongeveer 4 uur over doet. Éénmaal aangekomen staat er iemand op u te wachten die u naar uw accommodatie brengt.

Dag 11 & 12
vakantie griekse eilanden

Dag 11 & 12: ter vrije besteding op Amorgos

Het hoogtepunt van Amorgos is het Chozoviotissa klooster. Dit spierwitte klooster is tegen een steile bergwand opgebouwd. U heeft hiervandaan een prachtig uitzicht over zee. Verder: diverse wandelingen, dorpen in het binnenland bezoeken of heerlijk relaxen op één van de stranden. Meer informatie over Amorgos

Dag 13
vakantie griekse eilanden

Dag 13: Reis Amorgos - Koufonissi

U wordt bij uw accommodatie opgehaald en naar de haven van Amorgos gebracht. Hier vertrekt de ferry naar Koufonissi die er ongeveer twee - drie uur over doet. In de haven van Koufonissi staat men u al op te wachten om u naar uw accommodatie te brengen.

Dag 14
vakantie griekse eilanden

Dag 14: ter vrije besteding op Koufonissi

Op Koufonissi is niet meer te doen dan genieten van de rust en het strand. Als u het eilandje wilt verkennen kunt u een fiets huren. Meer informatie over Koufonissi

Dag 15
vakantie griekse eilanden

Dag 15: Reis Koufonissi - Naxos

U wordt bij uw accommodatie opgehaald en naar de haven van Koufonissi gebracht. Hier vertrekt de ferry naar Naxos die er ongeveer een uur over doet. In de haven van Naxos staat men u al op te wachten om u naar uw accommodatie te brengen.

Dag 16, 17 & 18
vakantie griekse eilanden

Dag 16, 17 & 18: ter vrije besteding op Naxos

Naxos staat vooral bekend om haar eindeloze zandstranden. Wij raden u dan ook aan om hier zeker een dag te relaxen, zodat u ook de indrukken van de vorige eilanden kunt verwerken. Verder: het kasteel in Naxos Stad, de stad zelf en de binnenlanden met prachtige dorpjes als Apiranthos, Halki & Koronos. Meer informatie over Naxos

Dag 19
vakantie griekse eilanden

Dag 19: Reis Naxos - Santorini

U wordt bij uw accommodatie opgehaald en naar de haven van Naxos gebracht. Hier vertrekt de ferry naar Santorini die er ongeveer 2,5 uur over doet. Op Santorini staat men u al op te wachten om u naar uw accommodatie te brengen.

Dag 20 & 21
vakantie griekse eilanden

Dag 20 & 21: ter vrije besteding op Santorini

Santorini staat bekend om haar prachtige vergezichten. Menig fotograaf kan hier zijn geluk niet op. Fira en Oia zijn het populairste, laatstgenoemde is vooral in trek bij zonsondergang. Hier wordt geapplaudisseerd als de zon in de zee verdwijnt. Verder: de vulkaan met de hot springs, een ezelsrit of een klein wijnmuseum. Meer informatie over Santorini

Dag 22
vakantie griekse eilanden

Dag 22: Vertrek naar huis

U wordt bij uw accommodatie opgehaald en naar de luchthaven van Santorini gebracht. Hier vertrekt uw vliegtuig naar huis. Kunt u geen genoeg krijgen van uw vakantie door de Griekse eilanden, bezoek dan nog een eiland van de Cycladen en geef uw wens door in het aanvraagformulier. U kunt u vakantie ook verlengen op Kreta. Een eiland dat voor velen bekend staat om het drukke Chersonissos, maar er is veel en veel meer...

Extra informatie:

Autohuur

De meeste eilanden beschikken over een goed busnetwerk om de eilanden te verkennen. Wilt u echter in alle vrijheid de eilanden ontdekken en kunnen komen waar de bussen niet gaan/stoppen, dan raden wij u aan om een auto op de eilanden te huren. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Vluchten

Omdat de vluchtprijzen per dag zo enorm kunnen verschillen, bieden we de reizen exclusief vlucht aan. Er zijn al vluchten vanaf €260,- per persoon, hiervoor is een beperkte beschikbaarheid. Over het algemeen geldt hoe eerder u erbij bent hoe voordeliger de vluchten. Wij kunnen voor u op zoek gaan naar een geschikte vlucht. Deze kunnen we dan in de vrijblijvende offerte aanbieden.

Accommodatie

Bij ons kunt u uit verschillende type en klasse accommodaties kiezen. Het gaat om hotels inclusief ontbijt en studio's of appartementen exclusief ontbijt. De hotels hebben we verdeeld in drie verschillende klasses:

 • 2 bollen Vaak kleinschalige hotels met eenvoudige maar wel degelijke kamers met eigen badkamer en toilet.
 • 3 bollen Comfortabele hotels met uitgebreidere voorzieningen, vaak met zwembad. Ook de kamers zijn wat beter.
 • 4 bollen Luxe hotels met veel voorzieningen of een bijzonder stijlvolle accommodatie.

De studio's of appartementen exclusief ontbijt hebben we in twee klasses onderverdeeld:

 • 2 bollen Vaak kleinschalige complexen met eenvoudige studio's of appartementen met een eenvoudig eigen keukentje.
 • 3 bollen Vaak kleinschalige complexen met comfortabele studio's of appartementen met een comfortabeler eigen keukentje.

Zekerheid over verblijfsaccommodaties

Omdat wij zo flexibel zijn, u elke dag kunt vertrekken en onbeperkt aan onze reizen kunt sleutelen is het onmogelijk om op voorhand de beschikbaarheid van de accommodaties te checken. We gaan daarom uit van de accommodaties die in de offerte benoemd worden, mocht er op het moment van boeken iets volgeboekt blijken te zijn, komen we met een gelijkwaardig alternatief, maar kunt u nog kosteloos van de reis afzien. U weet dus voor definitieve boeking waar u verblijft.

HotelsPlaats

Categorie

2 bollen3 bollen4 bollen2 bollen3 bollen
Athene Economy Hotel Arion Hotel Fresh Hotel Economy Hotel Arion Hotel
Mykonos Charissi Hotel Vienoula's Garden Vencia Boutique Hotel Fos Suites Lithos Apartments
Paros Panorama Hotel Parian Village Saint Andrea Resort Marioly Village Inn Anthos Apartments
Amorgos Lakki Village Yperia Hotel Aegialis Hotel Gryspo Hotel Yperia Apartments
Koufonissi Anna's Villas Anna's Villas Anna's Villas Villa Ostria Villa Ostria
Naxos Naxos Beach Hotel Katerina Hotel Nissaki Beach Pyrgos Beach Birikos Apartments
Santorini Andreas Hotel Zephyros Hotel Santo Miramare Elixir Studio's Nissia Apartments


"Alles was prima geregeld"

"Bedankt dat alles zo goed geregeld was en dat we ons nergens zorgen om hoefde te maken."

Offerte aanvragen Eigen reis samenstellen

PrijzenCategorie

Personen

Periode

1/4 - 31/5 1/6 - 30/6 1/7 - 20/7 21/7 - 25/8
1/10 - 31/10 9/9 - 30/9 26/8 - 8/9
2 bollen 4 € 1214 € 1399 € 1659 € 1964
3 € 1149 € 1349 € 1584 € 1874
2 € 1324 € 1549 € 1844 € 2199
1 € 2034 € 2474 € 2999 € 3664
3 bollen 4 € 1349 € 1629 € 1929 € 2174
3 € 1299 € 1519 € 1759 € 2029
2 € 1444 € 1729 € 2039 € 2324
1 € 2284 € 2579 € 3279 € 3774
4 bollen 4 € 2034 € 2569 € 2999 € 3124
3 € 1849 € 2339 € 2889 € 3174
2 € 1949 € 2649 € 3249 € 3644
1 € 3179 € 4399 € 5524 € 6149
2 bollen 4 € 1129 € 1229 € 1399 € 1569
3 € 1124 € 1229 € 1429 € 1614
2 € 1254 € 1389 € 1664 € 1934
1 € 2114 € 2389 € 2939 € 3484
3 bollen 4 € 1284 € 1589 € 1929 € 2119
3 € 1244 € 1534 € 1859 € 2034
2 € 1414 € 1779 € 2129 € 2364
1 € 2429 € 3154 € 3814 € 4184


Offerte aanvragen Eigen reis samenstellen

Prijzen vakantie Griekse eilanden zijn per persoon en inclusief:

 • 21 nachten accommodatie
 • Alle transfers (het vervoer) van en naar de (lucht)haven
 • Alle ferrytickets

Prijzen vakantie Griekse eilanden zijn exclusief:

 • Vlucht (kunnen wij wel voor u regelen)
 • Eventuele verzekeringen
 • Reserveringskosten van € 27,50 totaal
 • Verplichte consumentenbijdrage van €5,- p.p. aan het SGR
 • Calamiteitenfonds van € 2,50 totaal