Wij zijn vandaag thuis gekomen na een hele fijne vakantie in Griekenland waarbij we 4 eilanden van de Cycladen goed hebben kunnen verkennen. Wij hebben het erg fijn gehad en willen je complimenteren met de uitstekende organisatie en informatie die we zowel vooraf als tijdens onze vakantie hebben gekregen.

Ondanks alle berichtgeving en onzekerheid in de media de laatste tijd over de Griekse economie gingen we met goede moed op reis. We hebben natuurlijke onze voorzorgsmaatregelen qua financieen genomen, maar we hebben op geen enkele manier moeilijkheden ondervonden.
Alles was prima geregeld: we werden op allen plekken waar we met de boot aankwamen direct snel en goed geinformeerd over onze transfer en hadden steeds goed en tijdig vervoer naar ons nieuwe logeeradres.

De lokaties waar we hebben gelogeerd zijn ons zeer goed bevallen, ze waren (bijna) allemaal van uitstekende kwaliteit. Het hotel Kamari op Mykonos was mooi, centraal gelegen en had een heel mooi zwembad waarvan wijzelf maar vooral de kinderen erg hebben genoten. De mensen daar waren zeer zorgzaam en gastvrij; nietrs was hen teveel, ook het ontbijt was uitstekend verzorgd. De kamers waren ruim met een fijne badkamer.
De autohuur liep iets minder voorspoedig aldaar; op het tijdstip waarop de auto zou worden bezorgd bij het hotel was er niemand aanwezig en na lang wachten bleek er een probleem te zijn. Men stelde ons toen echter voor dat wij de auto de dag van retour langer konden gebruiken; dat was wat ons betreft een afdoende compensatie voor het ongemak.

De lokatie op Paros (Magarita's House) was ook zeer goed. We hadden een ruim en modern ingericht appartement met zeezicht! Men was er zeer gastvrij en aardig, de lokatie was leuk gelegen met loopafstand van Naoussa, dichtbij bus en supermarkt en ook daar weer een prachig zwembed met fijne ligbedden. We hebben ook daar erg genoten.
De autohuur liep helaaas ook daar niet zonder problemen: na lang wachten (zonder telefonische berichtgeving) heeft men voor ons geinformeerd en bleek er ook daar een probleem met de aoto te zijn, waardoor deze niet op de afgesproken dag meer geleverd kon worden. Dat was jammer omdat we natuurlijk voor die dag al plannen hadden gemaakt en bepakt en bezakt stonden om te vertrekken. Men beloofde ons de dag erna de auto alsnog te leveren, als compensatie heeft men toen een auto met een open dak geregeld en konden wij na enig aandringen de auto de dag erna 1 uur langer gebruiken.

Op Naxos logeerden we in Biriko's Studios bij de ontzettende aardige Maria en haar familie. Ontzettend gastvrije mensen waarvan we meerdere malen verse tomaten en andere groenten kosteloos kregen aangeboden, evenals zelfgemaakte wijn en kaas.
We logeerden tot onze verbaig in het nieuwste appartement. Dit was eerder een volledig ingericht huis te noemen, zo mooi!
Overal was goed over nagedacht, mooie materialen gebruikt bij de bouw een supermoderne badkamer en zelfs een volledig en goed ingerichte keuken met vaatwasser en broodrooster (!).
De auto werd hier trouwens keurig op tijd en volgens afspraak geregeld.
Naxos is qua natuur en landschap een prachtig eiland, we hebben een dag een lange tocht naar het noordelijkste puntje gemaakt, de Kouros bezocht en de tempel van Demeter.

Op Santorini verbleven we in Loizos appartementen, qua ligging op zich ideaal aan de rand van Fira op loopafstand van restaurantjes, winkeltjes etc.
De lokatie zelf viel ons in eerste instantie wel tegen omdat wij van tevoren de website hadden bekeken en hierdoor een andere verwachting hadden.
Ons werd een familiekamer naast het zwembad aangeboden; een donkere en bedompte ruimte met weinig daglicht.
Nauwelijks ruimte/privacy om met 4 mensen buiten te kunnen zitten, een defecte tussendeur tussen de slaapkamers, een defecte buitenlamp, een scheefhangend keukenkastje en nauwelijks enig keukenspul om iets van te kunnen maken. Slecht ingericht en uitgerust (nog geen droogrekje om een natte handdoek op te kunnen hangen.
Wij zijn hierover in gesprek gegaan met de mensen aldaar en hebben van hen begrepen dat de foto's van de appartementen op de website de kamers betreffen die een aantal jaren geleden gerenoveerd waren. De kamer waar wij echter verbleven was duidelijk toe aan onderhoud en qua ruimte niet voor 4 volwassenen geschikt.
Het was niet direcht mogelijk om van kamer te veranderen omdat de lokatie volledig volgeboekt was op dat moment.
Zij boden ons echter later een alternatief aan waardoor we na 2 dagen alsnog konden verhuizen naar een familiekamer met 2 slaapkamers op de eerste verdieping, met meer ruimte, daglicht en een balkon waar je goed met z'n vieren kon zitten,
Wij hebben dus ter plekke goed medewerking gehad om te zoeken naar een oplossing voor het probleem.
Voor een gezin met (bijna) volwassen kinderen bevelen wij dus bij deze niet deze nie-gerenoveerde kamers aan.


Inmiddels zijn we nu weer thuis en kijken we terug op een fijne en goed verzorgde vakantie.
De eilanden waren prachtig en we zouden nu al zin hebben om weer een trip te plannen.
We zullen onze familie, vrienden en kennissen zeker eilandhoppenopmaat.nl aanbevelen!
Dankjewel voor de goede organisatie,

Met vriendelijke groeten,

Frank & familie

Vraag ook een offerte aan voor de 15-daagse reis Mykonos - Paros - Naxos - Santorini

Offerte aanvragen Lees meer over deze reis