Wij zijn gisteren thuisgekomen en hebben een GEWELDIGE vakantie gehad! Erg mooie accommodaties, en het was allemaal supergoed geregeld. Het was erg druk op de boten, maar zo fijn om dan de boot af te lopen en alleen maar uit te hoeven kijken naar een bordje met onze naam erop. Iedereen was ook op tijd, er werd steeds duidelijk gecommuniceerd over ophaaltijden. Kortom: we zijn echt heel tevreden, dat heeft ons een hoop geregel en stress bespaard.

Een kort verslagje:
Athene (Fresh hotel)
Athene was zoals verwacht snikheet, maar daardoor ook heerlijk rustig. We kwamen aan het einde van de dag aan, in een prachtig hotel. We hebben de vakantie ingewijd met een drankje op het dakterras, met uitzicht op de Akroplis.
De volgende dag hadden we een fietstocht geboekt. Erg leuk, alle highligts gezien. Omdat het zo heet was, hebben we 's middags heerlijk gelunched en gezwommen op het dakterras van het hotel, en eind van de middag zijn we naar de Akroplis gegaan een hebben we gegeten in Plaka.
Enige minpunt was dat het hotel aan de rand van een hele slechte buurt lag. Maar als je daar één keer doorheen loopt, weet je dat je de volgende keer beter via de andere kant kunt gaan 😉
De volgende ochtend erg vroeg op voor de eerste boottocht. De chauffeur was gelukkig ruim op tijd, want er was een enorme file richting de haven.

Paros (Sunset View)
Een supermooi en superrelaxed complex. Hier zijn we echt tot rust gekomen: heerlijk gezwommen, van het uitzicht en de zonsondergang genoten, en heerlijk gegeten. We hebben hier twee dagen een auto gehuurd. Het appartement ligt iets verder van het stadje, maar het was lopend goed te doen. Alhoewel het eiland heel erg druk was (voornamelijk Grieken), hing er toch een relaxte sfeer.

Amorgos (Yperia Hotel)
Na een boottocht met veel tussenstops (leuk, al die kleine eilandjes) kwamen we aan op Amorgos. Ook weer een prachtig comlex: mooie zonsondergang, en heel dicht bij het stadje. Erg vriendelijke eigenaren, die voor ons een huurauto regelden en we hebben hier zelfs de was laten doen. We hebben hier 1 dag een auto gehuurd en 1 strand/zwembaddag gehad. De boot naar Naxos vertrok heel vroeg, gelukkig was de haven dichtbij, we konden er lopend naartoe!

Naxos (Birkikos apartments)
We werden hier heel vriendelijk ontvangen door de eigenaresse met watermeloen en drankjes. De kinderen vonden dit zwembad het mooiste: zoet water, je kon er duiken én ze hadden heerlijke luxe schommelbedden. Heel fijn dus dat we hier 5 dagen zaten! Hier 3 dagen een auto gehuurd, lekker rondgetoerd. Naxos-stad viel een beetje tegen vanwege de drukte: het was echt dringen in de haven en in de straatjes. Maar volgens mijn dochter kon je hier wel heel goed shoppen 😉 Gelukkig was Agios Prokopios ook erg leuk en er waren genoeg restaurants. Dit was de enige locatie zonder ontbijt, maar we hadden een groot balkon en de supermarkt zat dichtbij. Ook fijn was dat het appartement erg ruim was: de kinderen hadden een eigen kamer en er waren zelfs twee balkons.

Santorini (Nissia Apartments)
We hadden hier een enorme drukte verwacht, maar dat viel in Kamari eigenlijk wel mee. Genoeg plek op het strand en bij de restaurantjes. We hebben hier 1 dag een auto gehuurd, heeeeel veel foto's gemaakt in Oia en geshopt in Fira.
De tweede dag hebben we een cruise gemaakt met een catamaran. Dat was voor de kinderen het hoogtepunt van de vakantie. Zonnen op het dek, van de boot duiken en snorkelen. We hadden dat geregeld via degene die ons van de boot haalde, dus dat was erg handig.

In de bijlage een paar foto's.

Kortom: een geweldige vakantie! Heel erg bedankt voor het regelen en de adviezen!


Groeten,

Roel, Michal, Isa, Jip

Vraag ook een offerte aan voor de 15-daagse reis Athene - Paros - Amorgos - Naxos - Santorini

Offerte aanvragen Lees meer over deze reis