eilandhoppen tinos

Tinos is na Andros en Naxos het grootste eiland van de Cycladen en heeft oppervlakte van ongeveer 195 km². Tinos is een onbedorven en rustig eiland en wordt ook wel het Lourdes van de Egeïsche zee genoemd. Dit komt door het icoon 'Megalóchari' waaraan genezende krachten worden toegeschreven. Bij aankomst met de ferry valt de Panagía Evangelístria aan de bovenkant van Tinos Stad meteen op. Het is de belangrijkste kerk van Griekenland en huist het eerder benoemde icoon.

Op weg naar de kerk kan het gebeuren dat u gelovigen op handen en knieën naar boven ziet kruipen op een speciaal pad. Het verhaal gaat dat in een ver verleden een vrouw deze tocht heeft volbracht om genezing te vragen voor een ziek familielid. Haar gebed en boetedoening werden beloond en het familielid werd beter. Vandaag de dag wordt om deze reden de tocht door anderen voltooid.

Deze bedevaartskerk trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers, vooral op Maria Hemelvaart (15 augustus). Buiten deze periode is Tinos nog relatief rustig en wordt het niet overspoeld door toeristen.

Verder is Tinos typisch eiland van de Cycladen met witte kubushuisjes die in elkaar overlopen en smalle straatjes. De haven van Tinos heeft vele kleine taverna's en ouzeri's. Opvallend zijn de talrijke duiventillen op het eiland. Deze zijn met een groot meesterschap en fantasie gebouwd en zult u vrijwel alleen op Tinos aantreffen. De Venetianen hebben op Tinos het duiven melken ingevoerd. Ze zijn vooral te vinden op de terrasvormige velden in de buurt van de Venetiaanse vesting aan de voet van de berg Exoburgo.

Naast alle religie biedt Tinos ook enkele populaire stranden zoals Kionia en Agios Fokas die niet al te ver van Tinos Stad af liggen.

Waarom Eilandhoppen op Maat?

  • Wij hebben alle eilanden persoonlijk bezocht
  • Wij kennen de accommodaties
  • Wij regelen alles voor u; vlucht, transfer, evt. autohuur & accommodaties
  • U kunt uw reis op maat samenstellen
  • Keuze tussen hotels / appartementen
  • Lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds
  • Wij bieden voornamelijk kleinschalige accommodaties aan
  • In geval van nood 24 uur per dag bereikbaar